Ancelotti om LaLiga: Vil færdiggøre det i morgen

Real Madrid kan endegyldigt vinde det spanske mesterskab i morgen, hvis man får bare et enkelt point på hjemmebane imod Espanyol. På dagens pressemøde sagde Carlo Ancelotti om kampen:
- Vi er klar over, at vi er meget tæt på at vinde titlen, og vi er nødt til at få de point, vi har behov for i disse kampe, fordi ligaen er ikke slut endnu. Vi vil gerne færdiggøre det i morgen, og holdet er klar over hvilken præstation, vi har brug for. Ingen troede, at vi ville være her på dette stadie i sæsonen. Holdet har gjort et storartet stykke arbejde indtil nu, og vi har gjort det ved at vinde en masse kampe på udebane på meget svære baner – to gange i Sevilla, i Bilbao og Barcelona, San Sebastián…

- Siden slutningen af kampen imod City (Manchester, red.), har vi kun haft fokus på Espanyol-kampen. Vi er ved match-point, og når den bedste tennisspiller når dertil, sikrer de sig at vinde det. Vi er et stort hold, og når vi har brug for at give den det sidste, så gør vi det. Jeg håber, det sker i morgen. Jeg tror ikke, at vi vil slappe af, fordi titlen er så tæt på.

Om Real Madrids ligasæson:
- Jeg er meget tilfreds med det udførte arbejde, og indtil nu har det være en meget nem sæson for mig, fordi jeg har haft den uforbeholdne støtte fra klubben og spillerne, som har accepteret hver beslutning, jeg har taget, på en meget professionel måde.

Om startelleveren imod Espanyol:
- Vi har nogle problemer i forsvaret, fordi vi er uden Alaba, Nacho og Militão. Jeg giver Vallejo en startplads; han har spillet færre minutter, men han er en fantastisk professionel. Casemiro kan spille ved siden af ham som centerback. Jeg har mange muligheder på midten, men jeg har friske spillere i form af Camavinga og Ceballos, som har gjort det godt og er fyldt med selvtillid. Asensio er også frisk, og jeg vil vurdere, om Karim (Benzema, red.) kan starte i endnu en kamp, og hvis han er helt klar, har jeg mulighed for at spille med ham. Jeg stiller med et hold, der er i stand til at vinde kampen og samtidig undgå skader til spillere, som måske er trætte.

Om rotationer:
- Benzema og Vinícius kan blive hvilet, men jeg tror på, at hvis en spiller er restitueret godt, så bør de spille. Holdet er ved godt helbred, men hvis nogen har behov for hvile, så giver jeg dem det. Ikke fordi det er en nem kamp, men fordi hvis en spiller ikke er kommet sig 100%, så er der større chance for, at de pådrager sig en skade.

Om holdets offensiv i løbet af sæsonen:
- Jeg kender disse spillere rigtig godt. Karim (Benzema, red.) gør et fænomenalt stykke arbejde, vi har gjort det godt rent offensivt. Både han og Vinícius og Asensio har scoret mange mål. Kroos, Modric og Alaba har også hjulpet til, og Casemiro scorede et vigtigt et imod Getafe. Vi har haft perioder med godt arbejde i defensiven også, men oppe foran har vi været stabile takket været Karim, Vinícius og endda Rodrygo, som ikke har scoret så mange mål men har udgjort forskellene i adskillige kampe.

Om Marcelo:
- Jeg vil gentage, at han har fundet det svært ikke at spille så ofte, men han fortsætter med at være en fantastisk professionel. Han føler vægten af at være anfører, og han er bare den allerbedste i en professionel forstand. Han træner altid godt og har været en perfekt kaptajn. Han fortjener flere minutter, men sådan er fodbold. Når han har spillet, har han leveret, og han vil fortsætte med at gøre det i de kommende kampe. Han har min ypperste respekt som spiller og som person, fordi han kommer til at blive spilleren med flest trofæer i klubbens historie.

Om Casemiro:
- Vi har ikke brug for forstærkninger på hans position, fordi vi har allerede gutter i truppen, der kan gøre det. Kroos, Camavinga, Ceballos… mange spillere kan spille den position. Kroos spillede defensiv midt i anden halvleg imod Sevilla og gjorde det fantastisk.

Om Alaba:
- Han har det samme problem som før kampen imod City, ubehag i sin lårmuskel. Vi må vente til tirsdag for at se, om han kan spille onsdag.

Om sin egen udvikling som træner:
- Fodbold har ændret sig, og jeg må ærligt sige, at vi trænere skal udvikle os med det. Jeg betragter mig selv som en erfaren træner, fordi jeg har været her under alle de ændringer, som fodbolden har gennemgået. Fodbold er anderledes, end det var for 20 år siden, hvor jeg vandt mit første trofæ. Reglerne har ændret sig, offsides og endda måden, som målmændene spiller på.

Seneste artikler...

Annonce