Vinícius: Jeg stopper ikke med at danse

VINI 380X501

Vinícius Junior tager nu til genmæle over for den racisme, som i denne uge ramte ham i El Chiringuito, hvor en paneldeltager bad ham om at lade være med at opføre sig som en abe.

Udtalelsen har modtaget fortjent fordømmelse fra store dele af fodbold-verdenen, såvel i Spanien som internationalt og i en offentlig besked, skriver Vinícius følgende:

- ”Så længe ens hudfarve er mere vigtig end glimtet i øjet, vil der være krig.” Jeg har denne linje tatoveret på min krop. Jeg har konstant den tankegang i mit hoved. Det er den attitude og den filosofi, som jeg forsøger at gøre til praksis i mit liv. Man siger at glæde irriteret. Glæden fra en sejrsrig sort brasilianer i Europa irriterer endnu mere.
Men min lyst til at vinde, mit smil og mit glimt i øjet er meget større end dette. I gør jer slet ingen tanker om det. Jeg var offer for xenofobi og racisme i en enkelt udtalelse, men dette startede ikke i går.
Det er flere uger siden, at man begyndte at kriminalisere min dans. Danse, som er ikke noget, jeg har opfundet. Det gøres af Ronaldinho, Neymar, Griezmann, Joao Félix, Matheus Cunha…..dansen er funk-dansernes og debrasilianske sambadansere, reggaeton-sangere og sorte amerikanere. Det er danse for at fejre den kulturelle diversitet i verden. Acceptér det, respektér det. Jeg stopper ikke med det.
Jeg kommer fra et land, hvor fattigdommen er meget stor, hvor folk ikke har adgang til uddannelse…og i mange tilfælde ikke engang mad på bordet. Jeg kommer normalt ikke til at kommentere på offentlig kritik. Man angriber mig og jeg taler ikke. Man roser mig og jeg taler heller ikke. Jeg arbejder! Jeg arbejder meget.
På og uden for banen. Jeg har udviklet en app, som kan hjælpe med børns uddannelse i offentlige skoler og det er uden finansiel hjælp fra nogen. Jeg er i gang med at oprette en skole i mit navn. Jeg vil gøre en masse for uddannelse. Jeg ønsker, at de kommende generationer er forberedte på, som jeg, at kæmpe mod racister og xenofober.
Jeg forsøger altid at være professionel og en eksemplarisk borger. Men det giver ingen click, det er ikke tendensen på internettet, ej heller motivet for kujoner til at snakke aggressivt om folk, de slet ikke kender.

Det ender altid med en undskyldning og et ”Jeg er blevet misfortolket”. Men jeg gentager over for dig, racist:

- Jeg stopper ikke med at danse. Om det så er i Sambódroma, på Bernabéu eller hvor det nu skal være.

Med kærlighed og fra en, der er meget glad.

Vini Jr. #Bailavinijr

Log-på for at kommentere

Seneste artikler...