Optakt: Atlético Madrid – Real Madrid, LaLiga, 6. spillerunde

Logo Realmadrid 010101

I aften venter sæsonens første Derbi mellem de to største Madrid-klubber, når Atlético Madrid tager imod Real Madrid hjemme på Cívitas Metropolitano. Det er to hold, der kommer direkte fra Champions League-kampe mod tyske klubber, der har haft det svært i den hjemlige liga. Real Madrid lykkedes dog med at slå Bundesligaens nummer tolv RB Leipzig, dog uden at spille en stor kamp, mens Atlético tabte med 2-0 til nummer 15 i Bundesligaen, Bayer Leverkusen.

Generelt har det hidtil i sæsonen været et svingende Atlético-hold. De startede stærkt ud med en 3-0-sejr over Getafe i første runde af LaLiga. To mål af Morata og hattrick i assists fra João Félix gav gode startfornemmelser, men de efterfølgende kampe har ikke alle været opløftende for Atlético. Morata har blot scoret én gang siden, Félix har hverken bidraget med mål eller assists, og allerede i anden spillerunde tabte man hjemme til en anden Champions League-kandidat i form af Villarreal. Selvom midtugen bød på et skuffende Champions League-nederlag, kommer de dog fra en flot ligasejr på 4-1 over Celta Vigo i sidste weekend.

Med Real Madrid kan vi også snakke om sløvt spil og et par præstationer under niveau, men faktum er, at Carlo Ancelottis tropper har slået samtlige mandskaber hidtil i sæsonen. Otte sejre af otte mulige er det blevet til. Dog har man endnu til gode at holde rent bur i LaLiga, da samtlige fem ligamodstandere hidtil har formået at få bolden forbi Courtois – senest imod Mallorca, hvor man snorksov på opdækningen af Murigi. Netop den slags amatørfejl må ikke begås imod Atlético, der som altid kommer til at være aggressive på dødboldsituationerne og kan være noget af det sværeste at have med at gøre, hvis man først kommer bagud.

Igen i aften må Real Madrid klare sig uden Benzema, men Militão er tilbage, og det skal blive spændende at se, om brasilianeren med det samme sender Rüdiger ud på bænken. Atlético kæmper med at komme tilbage til fortidens defensive dyder, og det gør man for tiden uden to af holdets stærkeste centerbacks, Savic og Giménez, der begge er skadede. Dertil er også lejesvenden Reguilón samt Thomas Lemar ude, men til gengæld er Oblak blevet klar til kamp oven på sin seneste skade.

For Atlético er Morata og Griezmann topscorere med tre mål hver – her har franskmanden dog blot spillet 192 minutter sammenlignet med Moratas 519 minutter på banen. Det skyldes den særlige klausul i aftalen med Barcelona, der gør, at Atletico slipper for at købe Griezmann fri, hvis han ikke spillere mere end 30 minutter i et bestemt antal kampe. Spørgsmålet er dog, om Simeone til El Derbi trods alt vælger at bruge ham fra start, og i så fald er han en af de vigtigste for Real Madrid-forsvaret at have et vågent øje på. Dertil scorede Carrasco et flot mål imod Celta, og belgieren er altid en kilde til uro, når han kommer op i nærheden af feltet. Som altid med Atlético er det dog holdet som enhed og den enorme energi, de kan bringe på dagen, som Real Madrid skal tage sig i agt for. Der er ikke plads til sløsede indsatser som imod Mallorca eller RB Leipzig i aften.

For Real Madrid bliver det igen Vinícius, der skal forsøge at danse sig gennem Atléticos forsvar, formentlig i samspil med Rodrygo på 9’er-positionen og med en Valverde i topform med scoringer i de to seneste kampe på den anden kant. Dertil forventes en god portion erfaring på midtbanen med Kroos og Modric, mens Mendy formentlig er et af de første navne på holdkortet til en udebanekamp som den i aften.

For Real Madrid er der faktisk lagt op til revanche, da man tabte seneste El Derbi med 1-0 efter et straffesparksmål fra bysbørnene. Her var det dog med spillere som Lunin, Vallejo, og Jovic fra start, mens Courtois, Mendy, Carvajal, Modric, Vinícius og Benzema alle var på bænken, da mesterskabet allerede var afgjort. I aften mangler man blot Benzema for at kunne stille stærkeste startellever, og om det betyder revanche, kan man følge med i fra klokken 21 på tv2 play eller TV 2 SPORT X.

Real Madrids forventede hold: Courtois, Carvajal, Militão, Alaba, Mendy, Modric, Tchouaméni, Kroos, Valverde, Rodrygo, Vinícius

Log-på for at kommentere

Seneste artikler...