Referat: Atlético Madrid - Real Madrid 1-2, LaLiga, 6. spillerunde

Real Madrid fortsætter sejrsstimen og i går aftes gik det ud over Atlético Madrid på Cívitas Metropolitano, hvor Ancelottis tropper tog en sejr på 1-2 med hjem.

Der var på forhånd varmet grundigt op til kampen med den offentlige debat om Vinícius´ dans i forbindelse med scoringer, som i sidste uge også fik et racistisk snit, da en paneldeltager i en debat bad ham lade være med at ”Hacer el mono” (direkte oversat: gøre som en abe, men i spansk har betydningen: Lade være med at gøre noget dumt).

Racismen viste dog sit klare billede før kampen, da Atlético Madrids tilhængere troppede op foran stadion og mødte Real Madrids spillerbus med tilråbene ”Vinícius er en abe”.

Men inde på banen var fokus naturligvis rettet mod, hvordan Vinícius tacklede en uge i mediernes søgelys og man må sige, at han stod for presset og leverede en generelt overbevisende præstation. Nuvel, der er fortsat unoderne med at overspille visse situationer, hvilket blot får ham til at se dum ud, men når han spiller fodbold, er han fortsat en nydelse og en afgørende faktor.

Samtidig var kampen første store test uden Benzema, men som i de foregående kampe, viste Real Madrid, at man godt kan finde vej til målet uden franskmanden, som vi naturligvis stadig glæder os til at se tilbage, men Real Madrid kom foran efter 18 minutters spil og det var en scoring i ungdommens tegn. Fede Valverde førte bolden frem i et af sine velkendte ryk og efter gode kombinationer endte bolden hos Tchouaméni, som lobbede bolden over Atlético Madrid-forsvaret til en fremstormende Rodrygo, som resolut hamrede bolden ind bag en sagesløs Jan Oblak.

Real Madrid havde rigtig godt styr på første halvleg, hvor man ikke lod hjemmeholdet komme til fadet og kampen fandt reelt sin afgørelse efter 36 minutters spil, da Luka Modric sendte Vinícius alene mod mål i venstresiden. Brasilianerens skud ramte stolpen, men riposten fortsatte ude til Fede Valverde, som let kunne sende bolden i det tomme mål.

Scoringen tog pusten fra Atlético Madrid, som ellers havde forsøgt at få noget intensitet ind i kampen, både på banen og på lægterne, men generelt lod Real Madrids spillere sig ikke gå på af det.

Anden halvleg blev en mere rolig affære, i hvert fald frem til det 83. minut, hvor Atlético Madrid fik reduceret efter et miserabelt indgreb fra Courtois, som tillod indskiftede Mario Hermoso at score med skulderen. Frem til det øjeblik havde Real Madrid styr på affæren og forsvarede med stor kløgt uden at bruge unødige kræfter, men reduceringen vækkede Atlético Madrids spillere, der ellers kun var vågne, da de skulle råbe abe efter Vinícius, da han forsøgte sig med en ”lambretta” hen over Witsel.

Real Madrid modstod dog presset, i modsætning til Hermoso, som i dommerens tillægstid modtog sit andet gule kort, denne gang for at gå for hårdt til Ceballos i forbindelse med et hjørnespark til hjemmeholdet.

Dermed tilbageerobrede Real Madrid førstepladsen, som man i et døgns tid havde udlånt til Barcelona, der lørdag vandt sikkert hjemme over Elche på Estadio Spotify.

Kampens spiller: Rodrygo. Flot scoring og flere veltimede løb i angrebet, som gjorde ham til et stort aktiv.

Kampens badebold: Courtois. Gik allerede i første halvleg fejl af en bold og gentog ”kunststykket” i anden halvleg, hvilket førte til reducering.

Perspektiver frem mod de kommende kampe: Landskampspause er som regel forbundet med noget skidt, men i dette tilfælde giver det Karim Benzema mulighed for at komme tilbage fra sin skade og samtidig kan spillerne tage af sted med visheden om, at der er fuldkommen ro på bagsmækken i Real Madrid.