Referat: Villarreal - Real Madrid 2-3, Copa del Rey, ottendedelsfinale

Real Madrid er videre til kvartfinalerne i Copa del Rey efter et vildt come back i anden halvleg, hvor man vendte 2-0 til 2-3 i udekampen mod formstærke Villarreal.

Der var ellers ikke meget, som tydede på at Real Madrid skulle komme ud af det sorte hul, for allerede efter tre minutters spil koksede forsvaret første gang, da man efter et Villarreal-indkast pludselig kunne se Capoué stå helt fri i straffesparksfeltet og så kunne han nemt bringe hjemmeholdet foran.

I modsætning til andre af de seneste kampe for Real Madrid, virkede det dog som om, at man denne gang udviste større energi og opfindsomhed i offensiven. Nuvel, man kom ikke frem til alverden i første halvleg, men der var flere gode indslag, især fra Camavinga, som viste noget af det drev med bolden, som man har efterlyst fra Real Madrids midtbane. Også Rodrygo viste i glimt gode takter i sin frie rolle, som ikke låste ham fast på højrekanten.

Til gengæld blev Vinícius endnu en gang spist med hud og hår af Foyth og brasilianeren havde det svært i første halvleg og netop som man sad og forberedte sig på at gå til pausen nede med 1-0, blev Real Madrid ramt af en ny storblunder i forsvaret, som tillod Chukwueze at få bolden i helt fri position foran Courtois, som han uden problemer kunne overliste.

Dermed var krisestemningen total og man forventede egentlig en reaktion i form af udskiftninger fra Carlo Ancelottis side. De kom ikke, men et eller andet har italieneren gjort i omklædningsrummet, for det var et Real Madrid-hold, der vendte tilbage til anden halvleg med en tydelig tro på tingene.

Måske blev man også hjulpet lidt i gang af Villarreal, som troede den hellige grav velbevaret og udskiftede Albiol fra anden halvlegs start og Foyth bare syv minutter senere. Det gav Vinícius mere plads og det udnyttede han i det 57. minut til at reducere.

Kort forinden var Ceballos og Asensio kommet på banen i stedet for Kroos og Rodrygo og det lignede ikke på forhånd et par udskiftninger, der ville komme til at ændre noget, men de to spillere, som er kontraktfrie til sommer, kom ind og spillede for deres fremtid i en grad, som man havde håbet at de ville gøre meget oftere.

Real Madrid overtog herfra styringen af kampen og det var ikke ufortjent, at Eder Militao kunne udligne med tyve minutter igen, da han var gået med frem og kunne prikke bolden i mål efter et hjørnespark.

Og så endte det i en smuk historie fire minutter før tid, da de to indskiftede Asensio og Ceballos stod bag sejrsmålet, da førstnævnte sendte en bold tilbage til en fremstormende Ceballos, som let kunne udplacere en ellers velspillende dansk keeper, Filip Jørgensen, i Villarreal-målet.

Med sejren er krisen ikke pakket sammen, men den er i det mindste sat på pause og det var trods alt opløftende at se flere gode præstationer og en vilje til at vende det hele, for det har savnet i de seneste rigtig mange kampe.

Kampens spiller: Det er fristende at gå med Dani Ceballos, som bestemt kom ind og var med til at vende opgøret, men Eduardo Camavinga spillede en rigtig stærk kamp på den centrale midtbane, hvor han hele tiden bød sig til. Han fik det sædvanlige gule kort, men fik lov til at fortsætte i anden halvleg og det var bestemt godt for Real Madrid, at man havde den franske drivkraft på midtbanen.

Kampens badebold: Vi bliver i det franske. Karim Benzema. Vi forventer, at du har gemt målene til weekendens svære udekamp mod Bilbao.

Perspektiver frem mod de kommende kampe: Midt i en svær tid, vil det givetvis glæde Ancelotti at hans spillere viste vilje til at vende en svær situation. Og så kan man håbe, at Carvajal, Alaba, Tchouaméni og Modric snart er tilbage, så bredden trods alt bliver lidt større.

Seneste artikler...

Annonce