Optakt: Athletic Bilbao – Real Madrid, LaLiga, 18. spillerunde

Real Madrid er inde i en svær periode med mange kampe på kort tid imod gode hold, og aftenens udebanekamp imod Athletic Bilbao er ingen undtagelse. Senest Real Madrid var i aktion i LaLiga, tabte man på en anden svær udebane, da Villarreal blev for stor en mundfuld, og i dag er der risiko for, at Barcelona lægger sig seks point i spidsen, hvis man taber igen.

Der er således lagt op til en vigtig kamp for Ancelottis mandskab, og den bliver spillet på Athletics hjemmebane San Mamés, der er kendt for at være et svært sted at komme som udehold. Lige netop Real Madrid har dog haft held med den disciplin i de senere år. Således har Real Madrid vundet otte af de seneste tolv kampe på Athletics hjemmebane og blot tabt en enkelt. Det plejer dog samtidig at være nogle tætte kampe, og de seneste seks gange, der er blevet fundet en vinder, har det blot været med ét måls forskel.

Overordnet set har Athletic haft en god sæson under Ernesto Valverde, og de indtager i øjeblikket syvendepladsen med Champions League-bold endnu inden for rækkevidde. Ligesom Real Madrid er de dog for tiden ikke inde i en god periode. I deres seneste ligakamp tabte de baskerderbyet til Real Sociedad, og af de seneste fem kampe har de blot vundet en enkelt.

Real Madrid skal dog stadig tage sig i akt for de hurtige Williams-brødre samt topscorer Álex Berenguer, men i den anden ende af banen har Athletic ligesom Real Madrid problemer i forsvaret. Real Madrid er uden reel højreback, idét Carvajal og Vázquez er ude, mens Odriozola næppe får chancen, ligesom man også må klare sig uden Alaba. Athletic må undvære to stærke centerbacks i form af den skadede Íñigo Martínez og karantæneramte Yeray Álvarez, og det kan åbne for muligheder for begges holds offensivspillere.

Selvom Real Madrid tabte sidst i LaLiga, går man dog ind til kampen med et rygstød efter remontada’en imod Villarreal torsdag aften, hvor man vendte 0-2 til 3-2 og gik videre til kvartfinalerne i Copa del Rey. Benzema spillede ingen god kamp, Modric blev sparet, og Kroos blev skiftet ud. Det var altså ikke den gamle garde, der drev Real Madrid fremad, men i stedet var det en flot spillende Camavinga, flotte indhop fra Ceballos og Asensio samt lækkerier fra Vinícius på afgørende tidspunkter, der skabte miraklet. Det skal derfor blev spændende at se, hvordan Ancelotti lægger brikkerne i aften, for det klædte holdet med den energi, som de yngre kræfter tydeligt bidrog med.

Et bud herfra er, at Ancelotti giver Valverde en pause, efter uruguayaneren alligevel har været langt fra sit niveau tidligere på sæsonen, mens Asensio kan få chancen, idét heller ikke Rodrygo imponerede imod Villarreal. Camavinga må have spillet sig til et genvalg, og efter sin pause må også Modric være at finde i startelleveren. Hvis ikke tingene går Real Madrids vej, vil man således have et stort skud energi at smide på banen i anden halvleg i form af Valverde, Rodrygo og Ceballos.

Dette bliver vi alt sammen klogere på i aften. Kampen fløjtes i gang klokken 21, og her kan vi glæde os over igen at kunne se spansk fodbold i tv’et, idét den kan ses på Tv2 Sport X.

Real Madrids forventede hold: Courtois, Nacho, Militão, Rüdiger, Mendy, Modric, Kroos, Camavinga, Asensio, Benzema, Vinícius

Seneste artikler...

Annonce