Referat: Ath. Bilbao - Real Madrid 0-2, LaLiga, 18. spillerunde

RealMadrid Logo

Real Madrid tog til Bilbao og hentede en fortjent 2-0-sejr ude over Athletic Club på en af Spaniens sværeste udebaner i en kamp, hvor Karim Benzema og Toni Kroos kom på tavlen, men hvor hjemmeholdet ved mere end en situation var tæt på at æde sig tilbage i kampen.

Nok har 2023 været mere et par skridt til siden end fremad for Real Madrid, men det var glemt denne sene søndag på San Mamés, hvor et ellers haltende hovedstadshold i den grad spillede over de seneste kampes niveau og overordnet set var banens bedste mandskab.

Første fuldtræffer var et vidunderligt stilstudie fra Karim Benzema, der midt i første halvleg udnyttede Marco Asensios hovedstøds-assist (!) ved med ballet-lignende ynde at sende bolden utageligt i nettet modsat mål Athletic-keeper Unaí Símon. Et absolut formidabelt mål af franskmanden, som viste, at efterårets formdyk ser ud til at lægge bag ham – og han ligner mere og mere den spiller, som hentede sin fortjente Ballon d’or i efteråret – fortsætter den opstigning skal man ikke afskrive los merengues; i hverken La Liga, Champions League eller Copa del Rey.
Både før og i den nærmeste fremtid efter føringsmålet havde der stået Real Madrid på klart, klart det meste, og bortset fra et par behjertede løbedueller fra storebror Williams, blev det ikke meget for de stribede hjemmebane-aktører.

Generelt stod den hvidblusede midtbane godt og der var en dynamik, man havde savnet længe – det vil være oplagt at pege på fraværet af Modric og Kroos på banens midte som årsagen, men sandheden er, at alternativet Ceballos ikke levede op til sit flotte indhop mod Villarreal i midtugen, hvorimod Valverde tydeligt befandt sig bedre på banens midte end på den kant, hvor Carlo Ancelotti ellers har yndet at bruge ham.
Og nok var Valverdes placering nok samtidig en af de overvejende grunde til, at der kampen igennem var godt drev over madrilenernes spil og det var klædeligt at se, hvordan holdet lykkedes med at spille på den lange led og skabe en god mængde omstillinger, men skarpheden manglede, hvor særligt Marco Asensio leverede en gedigen afbrænder på et ellers fornemt angreb orkestreret af Karim Benzema og førnævnte Federico Valverde.

Nacho vikarierede fornemt på backen, og man tog sig selv i at tænke, at Dani Carvajal egentlig ikke skyndte sig tilbage – modsat – i venstre side så Mendy lige så håbløs ud som altid, hvor han med sit eget katalog af mærkelige beslutninger, dårlige pasninger og mærkværdige placeringer nok en gang viste, at han ingenlunde har niveauet til Real Madrid.
Det samme kunne siges om Vinicius Junior denne aften, hvor han gjorde det, han gør bedst i øjeblikket: tabte alle løbedueller og brugte mere tid på at brokke sig over ikke-eksisterende frispark end på at spille fodbold. Vejen til en plads på bænken fra start synes kortere og kortere – havde man dog for pokker bare et alternativ!

Undervejs i opgøret fik man kroaten Modric at se, og med geniets indtræden faldt intensiteten fra Real Madrid betragteligt, hvilket faktisk førte til, at baskerne flyttede sig 15 meter længere frem på grønsværen og fik lagt det pres, som ellers var udeblevet i kampens første 70 minutter. Det medførte en forøgelse af den allerede enorme mængde hjørnespark til hjemmeholdet, hvor flere af dem var tætte på at føre til en udligning. Et modsvar hertil blev indskiftningen af Toni Kroos for Dani Ceballos, som kom på banen samtidig med hard-hitteren Raúl Garcia – aldrig har to så forskellige spillertyper og personligheder entreret en grønsvær i samtidige spilleminut.
Og mens Raúl Garcia var anonym som en anden Eden Hazard så afgjorde den tyske verdensmand Toni Kroos opgøret med et følt spark uden for straffesparksfeltet – i øvrigt på et flot oplæg fra Rodrygo, der præsterede det, landsmand Vinicius ikke magtede: at gøre en forskel.

Med sejren på de 2-0 er Real Madrid tre point efter førerholdet fra FC Barcelona, der tidligere på aftenen hentede en sejr på 1-0 hjemme mod Djené og resten af Getafe. I kommende spillerunde skal Real Madrid tilbage til Madrid og tage imod et af Spaniens allermest velkørende hold – de andre baskere fra Real Sociedad – inden da gælder det dog kvartfinalen i Copa del Rey mod Atlético Madrid.

 

Kampens spiller: Benzema.

 

Kampens badebold: Ceballos. Eller måske Vinícius.

 

Perspektiver frem mod de kommende kampe: Brug Rodrygo i stedet for Vinícius.

 
 
 
Log-på for at kommentere

Seneste artikler...

Annonce