Miraklernes arena: Bernabéu går nøglerolle i møde

Real Madrid har hentet to flotte sejre i de seneste to kampe, men før det lavede man flere tvivlsomme resultater i både LaLiga, Copa del Rey og den spanske Super Cup efter VM-pausen. Fælles for alle Real Madrids kampe siden VM er dog, at de ikke er blevet spillet hjemme på Estadio Santiago Bernabéu, men det kommer til at ændre sig i den kommende tid.

Frem til slutningen af februar kommer Bernabéu nemlig til at lægge græstæppe til fem vigtige kampe, der kan vise sig enormt vigtige for Real Madrids bestræbelser i de hjemlige turneringer.

Den første af de fem kampe spilles torsdag aften imod bysbørnene fra Atlético Madrid, som man har været heldige at trække hjemmebanefordel imod. Vinder man det opgør, er man videre til semifinalerne, og så begynder man for en sjælden gangs skyld at kunne dufte Copa del Rey-trofæet.

Derefter venter nogle besværlige modstandere i LaLiga, men i modsætning til de seneste svære kampe imod Villarreal og Athletic Bilbao har man her hjemmebanefordelen. Bernabéu skal således gerne vise sig som holdets tolvte mand, når man på søndag tager imod det yderste velspillende Real Sociedad-mandskab, hvorefter man i midtugen får besøg af Valencia, som man ikke formåede at slå i ordinær spilletid i den spanske Super Cup for nylig.

Derudover byder februar på en mere overskuelig hjemmebaneopgave imod LaLigas svageste hold Elche, inden måneden rundes af med endnu et Derbi på hjemmebane – denne gang i LaLiga.

Februar byder naturligvis også på udebanekampe i LaLiga, et klub-VM og en udebanekamp imod Liverpool i Champions League, men det gør det ikke desto mindre endnu mere vigtigt, at man gør Bernabéu til et stærkt fort, når man er hjemme i vante rammer til at køre resultaterne i hus.

I sidste sæson var Bernabéu ekstremt afgørende i Real Madrids vanvittige Champions League-kampagne. Det kan det blive igen i denne sæson, men i den kommende tid gælder det først og fremmest LaLiga og Copa del Rey, hvis ikke Barcelona skal rage for meget til sig.

Seneste artikler...