Ancelotti: El Derbi er altid noget særligt

I morgen aften venter sæsonens andet El Derbi, når Atlético Madrid kommer på besøg i kvartfinalen i Copa del Rey. På dagens pressemøde sagde Carlo Ancelotti om mødet med rivalerne:
- Det er et derby, og som altid skal man forberede sig godt til det. Det er en særlig kamp imod et kraftfuldt hold. Vi ser frem til at spille på vores hjemmebane igen efter to måneder væk derfra. Vi glæder os til at være sammen med vores fans, især til en kamp som El Derbi. Det er måske rigtigt, at vi er favoritter, men det forbliver teoretisk. Vi må se, hvordan kampen starter med dedikation og motivation fra begge hold. Vi har gjort det rigtig godt hjemme i denne sæson, og lysten til at vende hjem kommer til at hjælpe os. Det er noget særligt for os at spille med støtten fra vores fans.

- Vi tror, at vi har chancen for at gå videre til semifinalen i en vigtig turnering. Vi har vores rivals styrke in mente, og det er altid svært at slå Atlético. Det er et derby, og det er ikke en normal kamp, den er særlig. Atlético er i bedring, de gjorde det rigtig godt i deres seneste kamp, og det er bliver underholdende. Vi skal stille med det bedst mulige hold, og det vil jeg forsøge at gøre.

Nacho fik roser med på vejen fra Ancelotti:
- Jeg kan lide ham på alle positioner, og han leverer altid. Han er så intelligent, at han kan spille i alle positioner i forsvaret. Han foretrækker centerforsvaret, og det vil jeg have med i tankerne, men i morgen spiller han back. Han er altid pålidelig, og jeg overvejer ham altid, før jeg vælger min startopstilling.

Om udsigterne til at stille med både Kroos og Modric, hvor sidstnævnte mangler at komme i omdrejninger efter VM:
- De kan spille begge to. De bidrager, har bidraget og kommer til at bidrage meget, det har jeg ingen tvivl om. De er afgørende og fortsætter med at være det. De er professionelle og forstår, hvad denne enhed betyder samt denne trups kvalitet. Jeg skal ikke forklare for dem, hvorfor de ikke spiller, fordi de forstår det helt fint. Det er en overgangsperiode for denne trup, og det skal alle forstå. Der er behov for tålmodighed med de unge og forståelse for veteranerne. Dele af succesen fra sidste sæson skyldes den gode atmosfære i omklædningsrummet, og alle er motiverede takket være tålmodigheden hos de unge og veteranernes forståelse.

Om Valverde:
- Han har ikke nået sit bedste niveau efter VM. Han forbedrer sig og bidrager til holdet. Han kom fra VM, og vi må være tålmodige. Vi beder ikke Valverde om at score mål men nærmere om at bidrage defensivt og i angrebet. Det gør han, og når han er tilbage på sit bedste, kommer han til at score igen.

Om Vinícius:
- Han er i god fysisk form og har en spektakulær fysik. Det mentale aspekt er meget vigtigt for ham, fordi vi har brug for ham, og fodbolden har brug for ham. Vi skal beskytte ham både fysisk og mentalt. Han er motiveret, fokuseret og beklager sig ikke i øjeblikket.

Om holdets skadede spillere:
- Alaba er tilgængelig, men Tchouaméni har stadig behov for træning med holdet, og han er ikke klar ligesom Hazard. Carvajal og Vázquez er heller ikke klar. Vi har fire fravær, og lidt efter lidt vender de tilbage. Holdets overordnede forfatning er i bedring.  

Om Camavinga:
- Momentum er vigtigt. Han har momentum, og nogle gange sker det, at han får et gult kort. Han er fair spiller på dette område, og han sparker ikke ud efter andet end bolden. Han er aggressiv, fordi han har energi. Han udvikler sig som en moderne central midtbanespiller. Han dækker meget plads foran de centrale forsvarsspillere, og det hjælper os meget defensivt. Han spillede en enestående kamp imod Athletic Bilbao, fordi han gjort det godt på den position. Det var ingen overraskelse, men defensivt kunne jeg rigtig godt lide ham, og han gjorde det fantastisk.

Om en potentiel fremtidig midtbane bestående af Camavinga og Tchouaméni:
- Jeg har brugt Camavinga mange gange i midtbanen eller til højre eller venstre, og sandheden er, at vi kan bruge ham ved siden af Tchouaméni, fordi de bringer energi og kvalitet på bolden. Det er muligvis en idé til fremtiden.

Seneste artikler...