Referat: Barcelona - Real Madrid 2-1, LaLiga, 26. spillerunde

Den spanske liga blev sandsynligvis afgjort i går, da Barcelona spillede op til dans på Estadio Spotify og kom fra opgøret med en sejr på 2-1.

Real Madrid fik ellers en drømmestart, da Ronald Araújo kom til at heade Vinícius´ indlæg i eget net efter ni minutters spil. Det var ikke helt efter spil og chancer, for Barcelona havde indtil da haft de bedste forsøg og hjemmeholdet fortsatte da også presset mod et Real Madrid-hold, som kun sjældent forstod at lægge et højt pres med alle mand, hvilket ellers er formlen, som har sendt Barcelona ud af Europa på røv og albuer.

Inden kampen var der snakket meget om den indbyrdes duel mellem Vinícius og Araújo og brasilianeren var denne gang langt bedre med i kampen og selv om han ikke kom klart ud af duellen som vinder, så var der flere lyspunkter og som vanligt skulle alt det farlige komme fra venstre side, idet Fede Valverde ikke spillede nogen stor kamp i højre side og denne skribent har fortsat kvalme over Carvajals præstation (eller mangel på samme) på højrebacken, hvor spanieren konstant virkede usikker og lavede et hav af fejl.

Vinícius var dog meget alene i offensiven, for Karim Benzema lignede ikke en spiller, som på noget tidspunkt havde været i nærheden af en guldbold og ret beset skulle han være flået ud af kampen tidligt.

Men Barcelona masede på og især Raphinha var den store trussel på højrekanten, hvor Nacho kæmpede en brav kamp for at holde brasilianeren nede, men han måtte dog rage en karantænegivende advarsel til sig og i anden halvleg var han særdeles heldig med ikke at blive udvist, da han hamrede en arm i hovedet på Raphinha i en duel, hvilket fik lægterne til taktfast at råbe ”Así, Así, gana el Madrid”. Spøjst i en tid, hvor Barcelona er anklaget for i en periode på 17 år at have købt dommerydelser.

Barcelona lykkedes med udligningen kort før pausen. Det var ikke ufortjent efter spil og chancer, men det var pokkers ærgerligt, at man ikke holdt føringen, især fordi scoringen kom efter et scenarie, hvor man ikke kunne få bolden væk fra egen forsvarszone og så havnede bolden hos Sergi Roberto, som let kunne udplacere Thibout Courtois i Real Madrid-målet.

Carlo Ancelotti foretog ingen ændringer i pausen og Barcelona indledte anden halvleg bedst, hvilket fik italieneren til at reagere efter en times spil, da han tog Nacho og Kroos ud og erstattede dem med Ferland Mendy og Rodrygo. Indskiftningerne førte også til en ændring i Real Madrids formation på banen, men den var spillerne tydeligvis ikke opmærksomme på og i de følgende mange minutter var det en flok meget forvirrede spillere, som rendte rundt på banen, mens de ledte efter deres plads og det er simpelthen ikke godt nok i en kamp af denne størrelse.

Derfor var Barcelona fortsat bedst og det var først, da Carlo Ancelotti med 13 minutter igen foretog sine sidste indskiftninger af Tchouaméni, Ceballos og Asensio, at man kom bedre med i kampen og fik tilkæmpet sig et overtag.

Det udnyttede Marco Asensio blot tre minutter senere, da han scorede til 2-1. Troede alle da. Scoringen blev nemlig tjekket efter af VAR og her fremgik det tydeligt, at Marco Asensios skulder var 2,43 millimeter længere fremme end Koundé og derfor blev der korrekt dømt off side.

I stedet for en afstand på seks points mellem de to hold, blev det i stedet 12 points, da indskiftede Franck Kessié som en anden Palanca reddede Barcelona i overtiden efter oplæg fra en storspillende Baldé og Real Madrid må nu erkende, at man ikke formåede at forsvare mesterskabet.

Kampens spiller: Vinícius. Konstant udfordrende og med stor tro på tingene. Og så vil denne skribent også gerne fremhæve den store respekt, der er mellem brasilianeren og Araújo. Uruguayaneren var tydeligvis sat på banen for at stoppe Vinícius, men som i alle andre kampe sker det i stor sportslig respekt og de to spillere gav det også hånd flere gange efter de indbyrdes dueller. Stor respekt for Araújo, som netop ikke lægger hjernen i omklædningsrummet og går på banen med det ene formål bare at flæske Vinícius, sådan som man har set andre bøfbacks præstere.

Kampens badebold: Den deler vi lige ud på tre. Carvajal og Benzema leverede et par skræmmende ringe præstationer, men de får træner Ancelotti med sig denne gang. Det er simpelthen ikke godt nok at foretage to indskiftninger, som efterlader holdet på banen med tvivl om, hvor de skal spille. Den plan skal alle være med på fra første minut. Spansk presse sammenlignede det straks med nogle af Pep Guardiolas Champions League-indskiftninger og det er skræmmende i sig selv.

Perspektiver frem mod de kommende kampe: Mesterskabschancen forduftede med nederlaget i går, det kan der vist ikke være tvivl om. Men sæsonen er ikke slut endnu. Copa del Rey og Champions League kan blive plaster på såret, men selv de to titler vil ikke fjerne indtrykket af en skuffende sæson, hvor man igen forsømte at sætte sig på den spanske trone, selv om det vel aldrig har været lettere, spansk fodbolds generelle niveau taget i betragtning.

 
 
 

Seneste artikler...

Annonce