Madridista

 
 

Ancelotti: Vi er stolte af vores præstation

I går aftes tabte Real Madrid for tredje gang i 2023 til Barcelona, og for anden gang i træk gik Carlo Ancelotti efter et Clásico-nederlag ud og udtrykte sin tilfredshed med Real Madrids præstation.

På absolut forunderlig vis havde italieneren nemlig følgende konklusion efter gårsdagens 2-1-nederlag:
- Vi er længere væk (fra ligatitlen, red.), end vi var før, og det er endnu mere svært nu, men vi kommer til at give alt, vi har, frem til den sidste kamp. For at være ærlig fortjente vi ikke at tabe. Vi prøvede alt, vi spillede godt og fik målet til sidst (på Asensios offside-mål, red.). Kampen var afgjort.

- Vi er kede af det, det er smertefuldt, men vi er stolte af den præstation, vi leverede. Det var en komplet præstation fra det første minut til det sidste. Vi vandt ikke takket være en offside, der var ekstremt tvivlsom, og vi tager tilbage til Madrid med den tvivl i vores hoveder.

Om LaLiga fortsat er en prioritet:
- Vores prioritet er at forberede os til alle kampe. Det er den eneste vej til at slutte sæsonen stærkt af. Jeg føler mig ekstremt stolt af mit hold efter denne kamp. Præstationen og de udskiftninger, som træneren (ja – han mener sig selv, red.) lavede, var rigtig gode. Vi kæmper til det sidste i alle turneringer, vi er fulde af selvtillid. Vi kæmper om LaLiga helt til det sidste.

Som nævnt ovenfor mente Ancelotti selv, at hans egne udskiftninger var rigtig gode. Faktum er dog, at han ved indskiftningen af Rodrygo og Mendy efter en times spil skabte en enorm forvirring, hvor Real Madrid var uden højrekant, så kun en slatten Carvajal og en Modric, der desperat forsøgte at byde sig til, var at finde sporadisk på højresiden. Sådan så Ancelotti det dog slet ikke:
- Udskiftningerne ændrede ikke vores system. Jeg skiftede Nacho ud, fordi han havde et gult kort, og jeg bragte Rodrygo i spil for at få mere teknisk kunnen oppe foran. Derefter (14 minutter senere, red.) foretog jeg tre udskiftninger for at bringe frisk energi til holdet. Udskiftningerne gav os et løft. Efter en god første halvleg syntes jeg, at det ville være fjollet at ændre på tingene. At lave fem udskiftninger efter 60 minutter er lidt underligt.

Ancelotti skyede ingen midler for at finde en lejlighed til at udtrykke sin tilfredshed med præstationen, der bød på tredje nederlag til Barcelona på tre måneder. Til spørgsmålet om hvorvidt nederlaget skaber tvivl hos ham, svarede han:
- Efter Super Cuppen (3-1-nederlaget i finalen i januar, red.) havde vi vores tvivl, men ikke i dag. Vi spillede rigtig godt. De havde kontrol, og det samme havde vi. Det var en tæt kamp. Disse kampe bliver vundet og tabt på små detaljer.

Om VAR, der korrekt fik annulleret Asensios 2-1-scoring:
- Efter VM var alt ligetil med den semiautomatiske offside, men nu er jeg ikke så sikker. Det er bedst, hvis VAR får det korrekt.

Om den manglende stabilitet i LaLiga:
- Det var svært for os i januar, fordi vi havde svært ved at komme i form efter VM. Vi gør det rigtig godt nu, og vi kommer til at slutte sæsonen godt.

Om Vinícius:
- Han leverede en flot præstation. Han spillede rigtig godt, han udfordrede dem mange gange, han vandt dueller… det var en toppræstation.

Seneste artikler...