Ancelotti: LaLiga har et problem og det er ikke Vinícius

Carlo Ancelotti sagde følgende på pressemødet:
- Jeg er meget trist, der her skal høre op, vi er i 2023 og racisme burde ikke findes. Nu er det rigtigt, at der er en protokol, hvor dommeren har forklaret, at man først skal advare tilskuerne og hvis det sker igen, kan vi forlade kampen.

Han forklarede endvidere, at han påtænkte at udskifte Vinícius:
- Jeg snakkede med ham undervejs i kampen. Atmosfæren var meget ophedet og rigtig dårlig. Jeg spurgte ham om han havde lyst til at spille videre, for atmosfæren var racistisk og det følte jeg mig ikke tryg ved. Jeg har aldrig tænkt på at tage en spiller ud på grund af racisme, det er aldrig sket for mig før. Ikke på den måde. Det er uacceptabelt. Den spanske liga har et problem, som ikke er Vinícius. Vinícius er offeret.

Carlo Ancelotti kom selv med et bud på, hvad der skal gøres for at komme problemet til livs:
- Der har været indberettet mange sager, men der er aldrig sket noget. For mig er løsningen at stoppe kampen. Det er klart, at dette ikke kan fortsætte. Han er spilleren, som modtager flest frispark og som bliver forfulgt mest fra tilskuerpladserne. Dommeren fortalte, at han mente at kampens skulle fortsætte og jeg svarede, at jeg så var nødt til at tage ham ud (Vinícius, red.). Dommeren sagde så, at hvis det fortsatte, så ville man følge protokollen (som er at afbryde kampen, hvis de racistiske tilråb fortsætter, red.).

Om udvisningen af Vinícius sagde han:
- Hele stadion skreg ”Abe, Abe” efter ham. Han er en dreng, der elsker at spille fodbold. Han ville gerne fortsætte, men det er meget svært i den situation. Fra VAR-rummet opfandt man så en aggression, som ikke eksisterede. Han forsøgte at vriste sig fri af en aggression og så udviste de ham.

 

Seneste artikler...