Xavi fordømmer racisme mod Vinícius

Barcelonas træner, Xavi, tager nu også del i debatten om gårsdagens racistiske udfald mod Vinícius og han fordømmer på det skarpeste handlingerne fra Valencias fans.

Til spansk presse siger han:

- Generelt har der desværre været sager med racisme og det er en skam. At det sker i 2023 er trist og beklageligt. Vi skal bekæmpe enhver racismehandling på enhver bane mod enhver spiller……..der er ikke klublogoer. Det handler om personer. Og vi skal fordømme enhver racismehandling, som den i går på Mestalla mod Vinícius. Valencia forsøger at identificere disse personer, men det ser ikke ud til, at vi er kommet videre, vi skal slå meget hårdere ned for at stoppe racismen.

Og så kommer Xavi med denne besked til LFP og RFEF:
- Fodbold er den eneste sport, hvor man fornærmer hinanden. Jeg arbejder på sidelinjen og jeg bliver kaldt alt muligt……….og jeg er bare på arbejde. Der er ingen bagere, lærere eller arbejdere, som er ude for dette. Det er på tide at stoppe dette. Modtager man fornærmelser, så stopper man, så spiller man ikke mere. Dette er en besked til LFP og fodboldforbundet. Man er nødt til at få stoppet det her. Jeg skal ikke finde mig i fornærmelser. Hvis man fornærmer en arbejder, får man en mursten i hovedet. Jeg vil ikke acceptere fornærmelser på arbejdet….Vi er nødt til at mødes og sætte hårdt mod hårdt. Man skal ikke møde op på et stadion for at fornærme. Jeg tager ikke i teatret for at fornærme. Det er ikke positivt for samfundet. Det skal vi have ændret.

Xavi vil dog ikke generalisere racismedebatten:
- Jeg tror ikke, at man skal komme til et punkt, hvor man siger at Spanien er racistisk eller at LaLiga er racistisk, men der har været racisme-hændelser og det skal fordømmes og så skal vi danne folk. Hvis vi er et sted, hvor der bliver fornærmet og alle siger, at det er svært at gå forrest med et godt eksempel og ikke gør noget. Det er det, Vinícius bliver udsat for. Trøjen betyder ikke noget. Vini er en person. Man er nødt til at forsvare alle, uanset klubtrøjer.

 
 
 
Log-på for at kommentere

Seneste artikler...

Annonce