RFEF-præsident Rubiales: Ignorer Javier Tebas

Præsidenten for det spanske fodboldforbund, Luis Rubiales, har her til eftermiddag holdt pressemøde, hvor han på det kraftigste tog afstand fra gårsdagens hændelser. Han sagde blandt andet følgende:

- Det har nået en dimension, hvor det strækker sig længere end fodbolden. Der er et problem i vores land med sammenhold, uddannelse og racisme. Så længe, der bare er en enkelt person, som fornærmer på baggrund af hudfarve, så har vi et alvorligt problem. En uønsket, to eller en hel gruppe. Det er det samme. Det pletter et helt land, en by og en klub. Vi er et godt land, men sålænge der er bare en………Vinícius Junior eller en hvilken som helst mand eller kvinde, som lider under fornærmelser, så har de vores fulde støtte og opbakning.

I modsætning til mange andre, som fuldstændig har misforstået debatten og prøver at lægge en smule ansvar over på Vinícius, så var Luis Rubiales fuldkommen klar i sit svar:
- Man kan ikke sammenligne problemet med hans opførsel, her er det fodbolddommerne, som skal skride ind. Vinícius har mere ret end man lige skulle tro. Vi har sat os det mål, at Vinícius eller en hvilken som helst anden spiller skal sige, at der ikke længere er et problem.

Her får han ikke megen støtte fra præsidenten for den spanske liga-forening, Javier Tebas, som igen udnyttede lejligheden til at ytre sig på de sociale medier, hvilket han kun yderst sjældendt slipper heldigt afsted med. I går bad Tebas for eksempel Vinícius sætte sig ind i tingene, da brasilianeren beklagede sig over, at LaLiga ikke gjorde noget for at stoppe racismen. Luis Rubiales havde denne kontante melding til omverdenen:

- Meget få lande som Spanien beundrer brasiliansk fodbold mere. Der er kommet tusindvis og de bør kunne leve i fredelig sameksistens. Jeg vil gerne invitere præsidenten for det brasilianske fodboldforbund hertil, så han kan se hvordan vores fodboldforbund bekæmper dette. Jeg vil også bede om, at man ignorerer opførslen fra Liga-præsidenten, som går ind i en diskussion med en spiller, som netop er blevet angrebet hårdt racistisk.

Og så bad han om sammenhold:
- Vi har behov for alle parter. I lignende situationer har vi ikke kunnet sanktionere på grund af diverse dispositioner. Jeg beder klubberne om ikke at blande sig i opfyldelsen af sanktionerne. Den aktuelle lovgivning tillader os at agere på en anden og mere direkte måde som i England. Der vil altid være et dommer-organ øverst, men man skal ikke være i tvivl om, at den sportslige komité vil handle når den kan, hvilket ikke sker på nuværende tidspunkt. Vi vil gennem samarbejde komme dette til livs.

 
 
 
Log-på for at kommentere

Seneste artikler...

Annonce