Ancelotti i langt forsvar af Vinícius: Han er offeret - ikke den skyldige

Carlo Ancelotti afholdt i dag sit pressemøde forud for kampen i morgen aften imod Rayo Vallecano, og det kom selvsagt til at handle om meget andet end selve fodboldkampen. Italieneren lagde ud med at sige:
- Vi er bekymrede over, hvad der er sket, ligesom alle andre. Der har været masser af snak om situationen, og det er rigtigt og rimeligt at tale om det. Det kunne være en fantastisk mulighed for at tage store skridt for forbedring. Vinícius er ret ked af det. Han trænede ikke i dag, fordi han havde lidt ubehag i knæet, og vi venter på at blive klogere på hans karantæne. Så kan vi åbne endnu en debat der. Vi vil forberede os til morgendagens kamp med al den motivation, vi overhovedet kan.

- Vinícius er et offer for det, der foregår, han er ikke den skyldige. Nogle gange bliver han gjort skyldig, fordi folk siger, at han beder om det. Selvfølgelig hører vi det. Han er et offer for det hele, ligesom de fans, der opfører sig upåklageligt. Når jeg taler om Mestalla, taler jeg ikke om de 46.000 mennesker men snarere en gruppe, der har opført sig forfærdeligt, som det også var tilfældet på Mallorca og i Valladolid. Bortset fra racisme er fornærmelser ved at blive normen. Jeg er enig i det, Xavi sagde.

Ancelotti fortsatte:
- Hvorfor har vi tilladt fornærmelser at blive normen i fodbold? Jeg har fået at vide, at de sagde 'fjols' i stedet for 'abe'. Det er stadig fornærmende, selvom det ikke er racisme. Vi er trætte af at blive fornærmet hver enkelt dag. Fra bagved bænkpladserne hører du 'din søn af en... jeg håber, dine forældre dør'. Dette er ikke krig. Dette er sport, og vi har chancen for at stoppe alt dette. Jeg håber, institutionen handler beslutsomt. FIFA-præsidenten var krystalklar i går. Jeg håber, at det spanske forbund, LaLiga og dommerne kan følge trop. I Valencia glemte de at vise de komplette billeder. Spanien er ikke racistisk, men der er racisme i Spanien, som der er overalt.

Om eventuelle løsninger:
- At stoppe spillet kunne være en god løsning, men det er ikke mig, der skal beslutte det. Det er et afgørende øjeblik at tage drastiske foranstaltninger for at forbedre situationen. Et af de tiltag, der kan tages, og jeg tror, de vil gøre det i Valencia, er at afsløre navn og efternavn på dem, der har sagt skældsordene. Der vil være masser af navne at give. Det kunne være én foranstaltning, men der er alle mulige foranstaltninger, vi kunne vælge for at prøve at løse dette problem. Myndighederne har været temmelig uvidende om, hvad der virkelig foregår. De har lavet fejl.

Om protokollen er forældet:
- Jeg synes, den er totalt forældet. Hvis du vil anvende det, skal du gøre det, når holdet ankommer til stadion i bussen. Det var der, fornærmelserne startede, og det lukker ned for teorien hos alle de mennesker, der mener, at Vinícius fremprovokerer det. Det skete to timer før kampstart, og det var ikke et enkeltstående tilfælde. Jeg hørte et interview med en fra Valencia, der sagde, at det var et isoleret tilfælde, og jeg undskylder for at sige, at det var alle 46.000, men vi taler ikke kun om en eller to personer. Det er der, protokollen skal træde i kraft. Hvis du anvender det i det 70. minut, har du lavet fejl. Det skal implementeres før og under spillet.

Om han har snakket med Vinícius:
- Jeg talte med ham efter kampen. Han er virkelig ked af det, men han ved, at han har støtte fra alle, ikke kun i Real Madrid. Holdkammerater, modstanderne... Han har ubetinget støtte. Han har ikke ladet det få ham ned. Vi vil se, hvad han straf er, og vi vil vurdere, om vi skal give ham fri. Hvis han får to kampes karantæne, giver jeg ham en uges fri, og hvis det kun er én, vil han træne for at spille mod Sevilla.

Om Vinícius’ udvisning:
- At manipulere et billede er ret alvorligt. Vinícius blev først angrebet af målmanden og derefter af Hugo Duro. Hvis du bliver angrebet, skal du forsvare dig selv. Det er, hvad der skete.

Om hvorfor Vinícius er blevet så stor en fjende på så mange stadioner:
- Jeg ved det ikke. Jeg mener ikke, Spanien er et racistisk land, men der er racisme på fodboldbanerne, hvor det ser ud til, at alt slipper igennem. Dette skal stoppe, og måske fordi han er blevet så vigtig for os i de senere år, ser de ham som fjenden, og det kan ske i sport. Der er sportslige fjender, men at føre det til fornærmelser gør det til noget helt andet.

Om hvem der har skuffet ham mest:
- Jeg venter på at se, hvad der sker, og jeg håber, at der sker noget. Jeg er bekymret, fordi vi taler om det her, og alle involverede ønsker at løse denne situation. Det er forfærdeligt for alle. Alle, der elsker fodbold og ønsker, at fodbold skal være så ren som muligt, venter på at se, hvad der sker. At træffe foranstaltninger mod det er, hvad der kan forventes. Her tænker jeg på forbundet, LaLiga, intelligensen hos fodboldfans og hver enkelt persons uddannelse.

- Det er ikke nok at fordømme det. Vi begyndte at fordømme dette for længe siden, men efter den fordømmelse er vi nødt til at handle, og det har vi stadig ikke gjort endnu for at sikre, at vi udrydder problemet. Det er et spørgsmål om racisme og fornærmelser generelt. Der er lande, hvor man ikke hører fornærmelser. Der er færre fornærmelser i England, fordi de løste dette problem for længe siden, da de engelske hold blev udelukket fra europæiske turneringer i fem år tilbage i 1985. Der er isolerede tilfælde af racisme der, men der er færre fornærmelser. Så meget, at der ikke er noget politi til kampe i den engelske liga. Her er det, som om du skal i krig. Der er en lastbil foran dig, en anden bagved og nede langs siderne. Hvad er det hele til for? Heldigvis tog de meget drastiske foranstaltninger i England, og de fik løst problemet.

Om Vinícius vil flytte fra Madrid:
- Det tror jeg ikke. Han elsker fodbold og især Real Madrid. Han overvejer det ikke, fordi hans kærlighed til Real Madrid er så stor, og han ønsker at tilbringe sin karriere her og spille en nøglerolle på dette hold. Han er forelsket i Real Madrid, han elsker denne klub, og han kæmper for Real Madrid. Han ved, at hans fremtid er her, og inderst inde føler han, at han vil arbejde og spille for Real Madrid.

Om hvorvidt han fortryder, at han ikke trak sit hold ud af kampen:
- Jeg tænkte over det, og jeg talte med Vinicius. Jeg spurgte ham, om han ville fortsætte, og han sagde ja. Han sagde det samme til dommeren, og det er, så vidt det gik. Det er en personlig reaktion, som du måske har i øjeblikket. I fremtiden vil jeg muligvis tage spilleren eller holdet fra banen, men det er ikke mit ansvar. Jeg håber ikke, vi skal komme til så drastisk en reaktion, for jeg ønsker ikke, at det skal gå så langt. Der er en dommer på banen, som har denne form for ansvar.

 
 
 
Log-på for at kommentere

Seneste artikler...

Annonce