Madridista

 
 

Referat: Real Madrid - Rayo Vallecano 2-1, LaLiga, 36. spillerunde

Real Madrid hentede onsdag aften en sejr på 2-1 hjemme over Rayo Vallecano og da Atlético Madrid senere på aften smed en føring på 0-3 og spillede 3-3 er man nu tilbage på andenpladsen i LaLiga.

Kampen kom dog naturligt til at handle om Vinícius og den åbenlyse racisme i spansk fodbold, som man nu endelig tager et opgør med. Samtlige Real Madrids spillere gik således ind til kampen iført trøje nr. 20, mens et stort banner på Estadio Santiago Bernabéu viste teksten: ”Vinicius somos todos. Basta ya”, hvilket kan oversættes til ”Vi er alle Vinícius. Nu er det nok!”.

Og i det 20. minut rejste publikum sig op og gav stående ovationer til Vinícius, som overværede kampen fra præsidentlogen.

Indtil da havde Rayo Vallecano haft bedst styr på opgøret, som i bedste fald kan beskrives som en sommerkamp, hvor der manglede præcision og intensitet i en grad, så man måtte kombinere kaffen med kindheste for at holde sig vågen.

Real Madrid kom dog i front efter en halv times spil, da Benzema pludselig var alene igennem og det benyttede han til at sætte en fod rigtigt i kampen og score sikkert. Ellers var der ikke meget opløftende i franskmandens spil.

I anden halvleg fik Real Madrid mere styr på kampen, som man dominerede i boldbesiddelse, men man formåede ikke at spille sig frem til det helt store og ud af ingenting hamrede indskiftede Raúl de Tomás så udligningen ind bag en sagesløs Courtois med seks minutter igen.

Det lignede en spand koldt vand i hovedet på hjemmeholdet, men Rodrygo ville det anderledes og i kampens sidste minut tog han sagen i egen hånd og udplacerede med et køligt skud Rayo Vallecanos målmand og sikrede sejren.

Kampens spiller: Rodrygo. Og det var såmænd ikke fordi han spillede en pragtkamp. Men han var dog blandt de få, der rent faktisk forsøgte noget.

Kampens badebold: Ancelotti. #brugnuÁlvaroRodríguez. Han sad derude på bænken og så en træt og udslidt Benzema pine sig gennem hele kampen.

Perspektiver frem mod de kommende kampe: 180 minutter til det er slut. Det er vist gavnligt for alle at få lukket sæsonen ned og gjort klar til en ny.

Seneste artikler...