Optakt: Cádiz – Real Madrid, LaLiga, 14. spillerunde

Logo Realmadrid 010101

Real Madrid spiller i aften holdets første kamp efter landsholdspausen, når man gæster LaLigas nummer 16, Cádiz. De gulblusede værter har ikke vundet en eneste af deres seneste otte ligakampe, men omvendt må Real Madrid undvære hele syv førsteholdsspillere, så helt nem bliver opgaven ikke nødvendigvis.

 

Ser man på de to klubbers indbyrdes historik, siden Cádiz rykkede op i LaLiga igen i 2020, må man sande, at aftenens hjemmehold har vist sig mere drilske, end de burde for Real Madrid. Faktisk har Real Madrid kun vundet halvdelen af de seks ligakampe de seneste tre år. Men heraf kom to af sejrene i sidste sæson, og forhåbentlig fortsætter Real Madrid i aften sejrsstimen mod holdet fra den sydspanske by, hvis solbeskinnede kyster og ferievenlige temperaturer er den diametrale modsætning til deres grove og defensive form for fodbold, som kun Getafe kan overgå på bølleskalaen.

Real Madrid spiller i aften sæsonens første kamp uden hverken Tchouaméni eller Camavinga til at tage sig af 6’er-positionen, og det åbner uundgåeligt for en ny midtbanekonstellation. Ancelotti luftede på pressemødet i går for en masse forskellige muligheder, både med Kroos eller Valverde som enlig 6’er og for en duo til at tage sig af det centrale område i fællesskab. Det kan meget vel give anledning til for anden gang i sæsonen at starte med både Kroos og Modric på banen. Og denne gang ikke som et uforståeligt, tåbeligt og fejlslagent eksperiment som i nederlaget til Atlético Madrid men derimod af nød, hvor Modric i så fald forhåbentlig får plads på en form for 8’er-position.

Foran de to Real Madrid-legender glider LaLigas topscorer Bellingham heldigvis tilbage ind i startopstillingen. Også Rodrygo er klar til kamp trods rygter om en knæskade. Brasilianeren må dog igen undvære Vinícius, der røg ud med en skade i en landskamp for Brasilien, og det bliver en gylden mulighed for Joselu, der ellers har måttet se til fra bænken, mens de to brasilianere rev Braga og Valencia i stumper og stykker i holdets to sidste kampe før landsholdspausen.

Trods de mange skader kan Ancelotti altså stadig stille med en startellever, der snildt skulle kun klare aftenens opgave, men netop i en udebanekamp imod Cádiz må et succeskriterie også være ikke at tilføje yderligere navne til skadeslisten. Cádiz har scoret færrest mål af alle i LaLiga, mens de sammen med Getafe har fået flest røde kort, og det vidner meget fint om den uskønne spillestil, de har praktiseret, lige siden de vendte tilbage til LaLiga. Så lad os krydse fingre for Real Madrid-spillernes velbefindende i de 90 minutter, hvor de kommer til at løbe rundt med Iván Alejo, Fali og alle de andre i hælene.

Aftenens kamp bliver også en mulighed for at lægge yderligere afstand til Barcelona, der smed point mod Rayo Vallecano i går. Til gengæld fortsætter Atlético Madrid med at vinde og lægge sig lige i slipstrømmen af Real Madrid, mens man også har sit hyr med at hænge på Girona i toppen. Så der er ingen grund til at tage let på opgaven, når Cádiz klokken 18:30 i aften tager imod Ancelotti og co. Kampen kan ses på Tv2 Sport X.

Real Madrids forventede hold: Lunin, Carvajal, Rüdiger, Alaba, Mendy, Valverde, Kroos, Modric, Bellingham, Joselu, Rodrygo

Seneste artikler...

Annonce