Ancelotti før Napoli-kampen: Reservespillerne viser vores trups styrke

Logo Realmadrid 010101

Der er ikke mange timer til kampstart imod Napoli, men I får lige tre nedslag fra det pressemøde, som Carlo Ancelotti og Dani Carvajal afholdt i går.

 

1. En urokkelig tro på eget spillermateriale

Ved weekendens pressemøde fremhævede vi her på siden en lignende pointe fra Carlo Ancelotti som den, der følger herunder, men italienerens omtale at Real Madrids nuværendes skadessituation er så forbilledlig, at det igen fortjener at blive nævnt. Han afholder sig nemlig fortsæt fra at klage over Real Madrids mange skader af respekt for de spillere, han har til rådighed:

- At snakke en masse om de problemer, vi har, er respektløst over for dem, der kommer til at spille, og over for dem, der er tilgængelige. De gør det rigtig godt. Vi skal fokusere på dem, vi har til rådighed, og de bidrager på en måde, vi aldrig havde forventet, at de ville gøre. Hvis vi spiller på samme niveau selv med alle disse problemer, viser det bare, at selv hvis man måske ikke tænkte det, så er vores trup rigtig god.

Ancelotti fremhæver selv, at hvis Real Madrid gør det fremragende med en masse perifere reservespillere på banen, så viser det bare, hvor god truppen er. Omvendt kunne man sige, at hvis alle de reservespillere gør det så godt, så må det være fordi, at Ancelotti håndterer sin trup med bravur og viser dem den fornødne tiltro, så de kan præstere. På dette punkt er han af ypperste verdensklasse.

2. Carlos frugtplukkeri

Fra brillant truphåndtering hopper vi nu over til det træ, hvor Ancelotti plukker de allerlavest hængende frugter. Han er grundet de mange fravær tvunget til at fylde truppen op med Castilla-spillere, og han holder sig ingenlunde for fin til at hævde, at det blot skyldes hans store tiltro til de unge:

- I har snakket en masse om det faktum, at de unge ikke spiller, men vi er nødt til at drage fordel af deres kvalitet. Nico (Paz, red.) og Gonzalo har spillet, og Mario (Martin, red.) kommer til at være i truppen. Theo (Zidane, red.) kommer nok også med, og jeg har stor tiltro til dem, og Raúl udfører et fantastisk stykke arbejde. Spillerne er klar til at spille, selvom vi er nødsaget til at prioritere de førsteholdsspillere, der har spillet mindre.

Der er næppe nogen, der er et sekund i tvivl om, at Mario Martin, Gonzalo og Theo Zidane ville være milevidt fra førsteholdet, var det ikke for de mange skader. Dermed ikke sagt, at det ikke er fint af Ancelotti at rose dem til skyerne. Men om det er at lukke munden på de kritikere, der anklager ham for ikke at bruge de unge? Ah, mon dog.

3. Carvajal: Jeg ville forny med Ancelotti i morgen

Dani Carvajal var den udvalgte spiller til at følge med Ancelotti på gårsdagens pressemøde, og adspurgt ind til nutidens cheftrænere sendte spanieren en stor ros italienerens vej:

- Vi ved alle, hvordan det er med cheftrænere i fodbold. Resultaterne bestemmer fremtiden. Jeg ville forny med Carlo i morgen, fordi få trænere kan gøre det bedre end ham. Hvis intet bliver vundet i denne klub, så ruller træneren og nogle af spillernes hoveder, som det er i de store omklædningsrum i Europa. Jeg tror ikke, at det er en risiko på grund af hans arbejde og det niveau, han bringer til holdet.

Det ville være overraskende, hvis Carvajal udtalte sig i kritiske vendinger om sin cheftræner ved siden af sig ved pressebordet, men man kan alligevel fornemme spanierens hengivenhed over for Ancelotti. Én ting er at være på fornavn med ham, en anden ting er nærmest at kalde på en kontraktfornyelse. Det lyder som om, at Ancelotti, som alt ellers også tyder på, nyder stor tiltro i truppen. Som minimum fra en af dem, der må være højest i hierarkiet.

Seneste artikler...

Annonce