Referat: Real Madrid - Napoli 4-2, Champions League Gruppespil, 5. kamp

Real Madrid sikrede sig i går førstepladsen i CL-gruppespillet, da man hjemme på et næsten fyldt Estadio Santiago Bernabéu vandt med 4-2 over Napoli.

 

Det var dog ikke helt uden problemer og Real Madrid lod sig overraske efter 9 minutters spil, da Cholo-sønnike, Gio Simeone, tæt under mål kunne prikke bolden ind bag Lunin i en situation, hvor Real Madrids forsvar var alt for passivt.

Det var reaktionen til gengæld ikke, for blot to minutter senere var Rodrygo på pletten med det, der snart kan kaldes hans varemærke. En dribling på tværs i straffesparksfeltet, hvorefter bolden bliver hamret op i målhjørnet.

Herfra overtog Real Madrids stærkt afbudsramte hold kontrollen med opgøret og så var det fodbold-lækkerier fra øverste hylde, da David Alaba med en lang aflevering fandt Jude Bellingham, som havde sneget sig bag om sin oppasser og let kunne heade bolden ind bag Meret i Napoli-målet.

Herfra lignede det en sikker sejr, for selv om Real Madrid gav chancer væk med lidt sløset og ukoncentreret forsvarsspil, så var man alligevel så meget i kontrol, at man ikke sad med hjertet oppe i halsen.

Det kom man til gengæld til fra anden halvlegs start, hvor Anguissa straks udnyttede at Ceballos ikke fik ekspederet bolden væk og så kunne han hamre bolden ind bag Lunin. Det ødelagde en del af Real Madrids planer for anden halvleg og man skulle bruge en del tid på at finde tilbage i rytmen og så hjalp det ikke, at Ceballos igen sløsede og gav Napoli en friløber, som Fede Valverde måtte redde for Real Madrid. Dani Cebalos blev kort efter taget ud og erstattet med Joselu og det skete samtidig med, at Real Madrid igen fik overtaget.

Anført af Jude Bellingham satte Real Madrid nemlig en slutspurt ind og det var tydeligt, at når englænderen svingede taktstokken og satte tempoet, så blev Napoli reduceret til statister og de fik det svært i resten af kampen. De holdt stand længe, men det skyldtes først og fremmest, at Joselu brændte den ene store chance efter den anden og man sad næsten og blev fortvivlet på spanierens vegne. Han skulle dog få sin revanche, men det kommer vi lige tilbage til senere.

Først skal vi nemlig omkring Nico Paz. Han kom ind efter 65 minutters spil, da han afløste en træt Brahim Díaz, som havde kæmpet godt, men ikke fået alverden ud af tingene. Det gjorde den 19-årige argentiner til gengæld. Han deltog flot i spillet og kæmpede også ivrigt for holdet. Og så tog han sagen i egen hånd, da han med seks minutter igen vendte rundt og hamrede en afslutning mod mål, som ramte græsset lige foran Meret og snød Napoli-målmanden. En flot scoring, som lover mere fra den unge argentiner.

Og så fik Joselu scoret i dommerens tillægstid, da han udnyttede en flot aflevering fra Jude Bellingham og dermed slog sejren på 4-2 fast.

Kampens spiller: Jude Bellingham. Det er ikke kun mål og oplæg, der kommer fra den blot 20-årige englænder. Det er også fightervilje og teamspirit. En legende er født på Estadio Santiago Bernabéu.

Kampens badebold: Der er tre kandidater, nemlig Alaba, Joselu og Ceballos. Alaba redder sig på en flot aflevering til Jude Bellinghams mål. Joselu redder sig, fordi han trods alt kommer til chancer og også ender med at få scoret. Og så er der Ceballos. Det var ikke den bedste kamp fra spanieren og han var en omvandrende katastrofe i starten af anden halvleg.

Perspektiver frem mod de kommende kampe: Real Madrid skal naturligvis snuppe førstepladsen i CL-gruppespillet, det er klubbens DNA. Men man viser også, hvorfor man er verdens mægtigste klub. 8 skader betyder bare ikke noget og man går ud og leverer en overvejende positiv indsats, som tegner godt for den nærmeste fremtid. Reserverne har i hvert fald vist, at de er klar til opgaven, mens vi mangler Courtois. Og Militao. Og Tchouaméni. Og Camavinga. Og Vinícius. Og alle de andre.

Seneste artikler...

Annonce