Madridista

 
 

Referat: Real Madrid – Girona 4 – 0, LaLiga, 24. spillerunde

Logo Realmadrid 010101

Real Madrid tog lørdag aften et stort skridt imod det spanske mesterskab, da man hjemme på Bernabéu satte Girona noget så eftertrykkeligt til vægs i en pragtkamp fra Carlo Ancelottis tropper, hvor catalonierne ikke fik et ben til jorden.

Det var ellers tydeligt, at Girona var dukket op med en plan om at spille med. Hele tre minutter skulle der gå, før Real Madrid overhovedet fik fat i bolden, men så gik der til gengæld heller ikke meget længere tid, før Vinícius på et smukt langskud fik sparket Real Madrid foran med 1-0 i en situation, hvor Gironas højreback Yan Couto for første af mange gange trak det korteste strå mod brasilianeren ved ikke at komme ind og forstyrre i skudøjeblikket.

Op til kampen var der frygt for kampens udfald med Tchouaméni og Carvajal i centerforsvaret over for Girona-angriberen Dovbyk, men det skulle vise sig ikke at være noget problem. De to kom aldrig i reelle problemer, men til gengæld var det mærkbart, hvor mange gode boldspillere Real Madrid havde på banen, og det var noget af det, der med Morten Bruuns ord var med til at ’kvæle’ Girona. Gæsterne tabte skudstatistikken med 16-5, hvoraf ingen af deres forsøg var inden for målrammen. XG’en tabte de med 3.33 – 0.18, og havde de troet, at de kunne true Real Madrids forsvar med indlæg, måtte de i høj grad tro om igen, idét ikke ét af deres 16 indlæg ramte en medspiller.

I stedet var det et Real Madrid-hold, der sprudlede anført af Vinícius og Bellingham i angrebet og en altdominerende midtbanetrio med dynamiske Valverde og Camavinga liggende på hver deres side af Kroos, der ramte med 14 af sine 14 forsøg på lange afleveringer. Det var på ingen måde fair hold, og efter en halv time lavede Real Madrid et regulært drømmemål, da Vinícius med en millimeterpræcis ydersideaflevering fandt Bellingham i dybden, der på førsteberøringen kunne tage bolden forbi Girona-keeperen og på andenberøringen sparke den stensikkert i kassen med det kolde venstre.

I anden halvdel fortsatte dominansen, og efter 54 minutter kunne Bellingham slå et endnu større hul til forfølgerne på LaLigas topscorerliste, da Vinícius for tredje gang i kampen diskede op med lækkerier af ypperste verdensklasse, der gav mål til følge. Med et hurtigt fodskifte plantede han nok engang Couto, spurtede ind i feltet, hvor panikken havde bredt sig, og bolden havnede hos Bellingham, der nemt kunne score sit andet mål. Kort efter måtte han dog lade sig udskifte efter et vrid i anklen, som han forhåbentlig kan komme sig over til tirsdagens Champions League-ottendedelsfinale.

Det blev også 4-0, da Rodrygo og Vinícius i fællesskab fik vristet bolden fra Couto, hvorefter førstnævnte efter et flot drev med bolden kunne sparke den sikkert i kassen. Girona var reelt uden chancer, og Ancelotti valgte klogt at skifte ud tidligere end vanligt, hvilket gav pauser til vigtige nøglespillere og længere indhop til reserver som Arda Güler, der i slutningen af kampen gjorde sig bemærket ved at vinde et straffespark, som Joselu desværre brændte. Altså to brændte straffespark på tre forsøg fra angriberen, og den fjerde misser på i alt syv forsøg for Real Madrid i sæsonen.

De sidste ti minutter var ikke noget at skrive hjem om for Real Madrid. Man kunne have scoret en lille håndfuld mål mere, og koncentrationen dalede mod slut, men kampen sluttede med tre usvigeligt sikre point til Real Madrid, der dermed river sig fem point fri i toppen af LaLiga.

Kampens badebold: Som Morten Bruun sagde ”Vi kan ikke rigtig komme på en Real Madrid-spiller, der ikke har løst sin opgave”. Rodrygo skal dog være glad for sit mål, for der kom ikke meget andet fra ham.

Kampens spiller: Når Vinícius er i det spillehumør, er han decideret ustoppelig. Stakkels Couto, der ingen chance havde imod sin landsmand. Det niveau må han meget gerne tage med til Tyskland på tirsdag.

Perspektiver mod kommende kampe: Nu vendes fokus naturligvis mod Champions League, hvor Real Madrid fortsat kommer til at være i forsvarskvaler og måske også må undvære Bellingham. Men sikke et skud selvtillid at tage med til kampen, også for de spillere, der spiller på uvante pladser.

Seneste artikler...