Ancelotti: Bellingham minder om Zidane

Logo Realmadrid 010101

Real Madrid vandt lørdag aften med hele 4-0 over Girona hjemme på Bernabéu, og efter kampen sagde Ancelotti følgende om den overbevisende præstation:
- Det var vores bedste præstation. En virkelig komplet forestilling på alle måder: defensivt og offensivt. Det var en ydmyg tilgang med tanke på de krav, der blev stillet til os med de problemer, vi havde, og krisen styrkede kun holdets defensive indsats. Dette holds styrke er, hvordan dets engagement og tilgang forbedres for at matche kampens krav. Kvalitet er det vigtigste, men hvis du kan kombinere det med den rette attitude og engagement, som vi gjorde i dag, får du en præstation på topniveau.

- Det er et stort statement i kampen om LaLiga, fordi Girona er et stort hold, der ikke havde tabt ude. Kampplanen var temmelig lige til: højt pres på modstanderens halvdel – mand-mod-mand til tider for at tage bolden fra Girona – og på vores halvdel var vi nødt til at udvise tålmodighed og forblive kompakte. Girona presser virkelig godt med deres backs, men på kontraangrebene kunne vi skade dem med Vinícius og Rodrygo på kanterne.

Om LaLiga:
- Vi er én kamp og én uafgjort foran på dette tidspunkt af sæsonen, men det er alt, hvad det er: en lille fordel. Vi er godt placeret. Vi har gjort et fantastisk stykke arbejde hidtil, men Champions League vil tilføje til vores træthed, og vi skal fortsætte med at vise engagement og den rette attitude.

Om Bellingham:
- Bellingham fik en forstuvet ankel, de vil vurdere ham i morgen. Jeg håber, vi kan have ham klar til tirsdag (han er siden blevet meldt ude et par uger, red.). Der er kampe, han ikke har været involveret i, og andre er kommet ind og bidraget meget, såsom Brahim og Joselu. Der er ting ved den måde, han spiller på, der minder mig om Zidane, det er hans ekstraordinære kvalitet på bolden. Zidane var måske endnu bedre teknisk, men Bellingham kombinerer det med, hvordan han kommer ind i boksen. Der er få spillere i verden, der kan matche hans bevægelse på hans første mål.

Om Vinícius:
- Han leverede en toppræstation. Han er helt sublim på dette niveau. Han er den bedste i verden, når han spiller sådan. Bellingham er den næstbedste, Rodrygo den tredje, Kroos den fjerde, Camavinga, Valverde... Det var let at være på Real Madrids bænk i dag.

Om Camavinga:
- Mod Atlético havde vi to midtstoppere, der ikke var så høje, og jeg havde en defensiv midtbanespiller til at hjælpe med at forsvare indlæg. Med Tchouaméni derinde i dag havde jeg ikke brug for en høj defensiv midtbanespiller. Camavinga var mere nyttig på midten i dag.

Om Rüdiger, der sad ude med skade:
- Det var det slag, han fik mod Getafe. Det blev blåt og forårsagede en lille rift. Han gjorde sit bedste i går, men han havde svært ved at skifte retning. Han spiller ikke på tirsdag, men vi har Nacho tilbage. Jeg håber, han snart vil være tilgængelig igen.

Om Carvajal, der for anden kamp i træk spillede som centerforsvar:
- Du kan overhovedet ikke træne ham der. Tchouaméni følte sig mere komfortabel på højre midtstopper, så han (Carvajal, red.) spillede i venstre side. Det så ud som om, han havde spillet 400 kampe som midtstopper. Der er intet, du kan lære ham, han har det hele.

Om Castillas centerbacks, der slet ikke virker til at være inde i Ancelottis overvejelser:
- Akademiholdet har også haft skader. Marvel er ude i lang tid, og Carrillo pådrog sig også en skade. Derfor hentede vi Jacobo fra U19-holdet, han har en lovende fremtid. Før jeg sætter den slags spillere ind, er jeg nødt til at se på min trup først. I nødsituationer kan Tchouaméni træde til på strålende vis i forsvaret, fordi han er stærk i luften og taktisk klog. Du skal være taktisk bevidst.

Om sit eget arbejde:
- Jeg gør, hvad jeg kan, jeg forsøger at få det bedste ud af truppen og gruppen. Det er en gruppe, der holder mig utroligt motiveret, fordi der er en fantastisk følelse der, og jeg har enorm respekt for dem. Nøglen er altid spillerne, for når du har kvalitet til din rådighed, er det din opgave at få det til at komme igennem til gruppen."

Log-på for at kommentere

Seneste artikler...

Annonce