Optakt: RB Leipzig – Real Madrid, Champions League-ottendedelsfinale, 1. kamp

Logo Realmadrid 010101

Real Madrid møder i aften tyske RB Leipzig i den første af to ottendedelsfinaler i Champions League. Det bliver dermed et gensyn mellem to hold, der også mødte hinanden i sidste sæson, og samtidig mellem to hold, hvor pilen peger i vidt forskellige retninger i de hjemlige ligaer.

For mens Real Madrid kommer direkte fra en flot 4-0-sejr over Girona og en weekend, hvor man snuppede enten to eller tre point på samtlige konkurrenter i jagten på det spanske mesterskab, er Leipzig slet ikke kommet i gang endnu i 2024. De formåede at slå Union Berlin i sidste weekend, men det er også den eneste sejr, de har hentet i deres sidste seks kampe, og som resultat er de nu dumpet ud af Bundesligaens Champions League-givende top-4 og ned på femtepladsen.

Real Madrid møder altså et helt andet Leipzig-hold end det, der lagde grobunden for, at de stadig befinder sig i Bundesligaens øvre luftlag, og som fik dem videre fra Champions League-gruppespillet. Her vandt de alle kampe undtagen opgørene med Real Madrids største konkurrent til Champions League-titlen, Manchester City, men siden har det altså vaklet for tyskerne. Men selvom aftenens opgave er af den store af slagsen, er der alligevel åbenlyse svagheder hos Real Madrid, som de selvsagt skal forsøge at udnytte.

For selvom Real Madrid blæste Girona af banen lørdag aften, kom der endnu mere grus i det i forvejen hårdt prøvede maskineri. Bellingham måtte udgå med en skade, der holder ham ude i et par uger, og derudover er der den endeløse centerbackproblematik. For godt nok spillede både Carvajal og Tchouaméni et brag af en kamp, men spørgsmålet er, hvordan det går på den store Champions League-scene. Og ironisk nok er det næsten endnu mere bekymrende, hvis anfører Nacho rent faktisk bliver klar til kamp og skal ind og spille i stedet uden evt. at være helt klar. Spanieren er med i kamptruppen sammen med akademispillerne Carrillo og Jacobo, men om nogen af de tre kommer til at spille en rolle, må vi vente med at se.

Længere fremme på banen bliver det Brahim Díaz, der kommer til at erstatte Bellingham. På papiret ingen ringe løsning, idét spanieren har taget stort set alle de chancer, han har fået, mens Real Madrid har vundet samtlige af sæsonens fem kampe uden Bellingham på banen. Alligevel er det naturligvis et stort slag at måtte undvære en af verdens bedste spillere og Real Madrids topscorer.

Heldigvis har Real Madrid endnu en superstjerne at hænge hatten på i offensiven. Vinícius var fuldstændig ustyrlig i weekenden og diskede op med den ene målgivende detalje efter den anden, og sammen med Rodrygo og Brahim skal han forsøge at drive gæk med det Leipzig-forsvar, der har lukket ti mål ind på de sidste fire kampe.

Selvom Leipzig er inde i et formdyk, er der dog ingen grund til ikke at tage sig i akt for deres angribere. For mens de har haft deres hyr med at på point på kontoen, har både Loïs Openda og Benjamin Sesko, der blev ihærdigt rygtet til Real Madrid for et par år siden, haft godt gang i målscoringen. De to er inde i stimer på henholdsvis fire og tre kampe på stribe med mål, og der er tilmed lidt forskelligt at forholde sig til med den lille, vævre Openda, der er Leipzig-topscorer med 19 sæsonmål, samt 195 cm høje Sesko.

Real Madrid og Leipzigs dobbeltopgør i sidste sæsons Champions League-gruppespil er også den eneste indbyrdes historik, de to klubber har. Dengang havde Real Madrids 2-0-sejr hjemme og 3-2-nederlag ude været nok til at gå videre, men trods de mange skadeskvaler går man naturligvis ind til aftenens kamp med målet om at sejre mod de formsvage modstandere. I hvert skal man ikke bekymre sig om Leipzigs målscorere fra nederlaget til dem, idét Josko Gvardiol, Christopher Nkunku og Timo Werner alle er fortid klubben, hvilket i øvrigt også gælder Dominik Szoboszlai, André Silva og Emil Forsberg, der alle startede inde i den kamp. Til gengæld har de stadig gode gamle Yussuf Poulsen i truppen, og han plejer som regel også at komme ind i løbet af kampene.

Uanset hvad er der god grund til at tænde op for TV3 Sport ved kampstart i aften kl. 21, når Real Madrid tager det første af forhåbentlig mange skride i denne sæsons Champions League-knockoutrunder.

Real Madrids forventede hold: Lunin, Carvajal, Tchouaméni, Nacho, Mendy, Valverde, Kroos, Camavinga, Brahim, Rodrygo, Vinícius.

Log-på for at kommentere


-#7-'s profilbillede
-#7- svaret på emne: #1 2 uger 4 dage siden
​Jeg synes jo nok stadigvæk at Courtois fortjener en hvis form for tiltro når han kommer tilbage, efter at han næsten egenhændigt vandt os endnu et Champions League trofæ for en sæsons tid siden. Men ellers er jeg helt på linje med Mathiaska, jeg er også smaskforelsket i Lunin, han virker helt og aldeles uimponeret og kølig, selvom han sandt for dyden ikke har haft den nemmeste karriere i det spanske hidtil. Han vokser kamp for kamp, og ligner også mere og mere en leder i defensiven, som forstår at guide sit forsvar foran sig.

Kan man forlænge med ham skal man selvfølgelig bare gøre det, og så har man ham i baghånden hvis Courtois (mod forventning) har tabt så meget niveau, at han ikke længere er en holdbar løsning. Ellers vil jeg sige at den klub som henter Lunin får sig en overordentlig dygtig målmand de næste mange år. Det er sådan lidt en Emiliano Martinez karriere han er ved at bygge op synes jeg.
Matamoro svaret på emne: #2 2 uger 4 dage siden
Det her er den vildeste sæson når det kommer til udvikling af spillere.

Bellingham har vist sig at være verdens bedste spiller (sammen med Mbappé)

Camavinga har taget skridtet op som en af verdens bedste midtbanespillere. Det
er vel kun Valverde og De Bruyne som er bedre.

Brahim har udviklet sig så meget at han faktisk er god nok til Real Madrid.

Lunin er blevet en topklasse-målmand der kan spille i hvilken som helst storklub.

Tchouameni som forsvarspiller er den nye Desailly. Ham og Militao kommer til at eje det midterforsvar i mange år.

Hvis Real Madrid henter Miguel Gutierrez og ung talentfuld højreback sammen med Mbappé, behøver man ikke tænke på transfers de næste 10 transfervinduer. 
Mathiaska's profilbillede
Mathiaska svaret på emne: #3 2 uger 4 dage siden
​I en ideel verden skulle Lunin forlænge med 5-7 år og lejes ud til et sub-top hold i Spanien i 2 år for så at vende tilbage og slå TiBo af.

Jeg synes han i denne sæson har vist han har hvad der skal til. Jeg er fuldstændig på røven over hvor dygtig han er. Det er for mig hjerteskærende at tænke på hvor langt under raderen han vil gå når vi vinder La Liga denne sæson men jeg glemmer det aldrig - han har været en af sæsons bedste i en rigtig god sæson.

Jeg synes allerede nu han ser ud til at være bedre med fødderne end TiBo og han har den her spidskompetence som Ederson i City har, hvor han kan skyde projektiler langt langt op i banen og starte kontra angreb helt nede fra sit eget lille felt. Han er stor, ekstremt reaktionsstærk (her ligner han TiBo helt vildt meget), fantastisk (!!) i luftspillet, virkelig god i 1 mod 1ere og så har han den her ukuelighed og fatning der bare ser ud til at blive printet i vores unge spillere i Madrid disse år.

Jamen jeg er helt forelsket i ham. Det er næsten ærgerligt TiBo vender tilbage.. Det er det selvfølgelig ikke, for alle ved hvor god han er, men hold nu kæft hvor er Lunin også bare god og det er en ubarmhjertig sport, for selvom han lige nu meget vel kan spille den bedste sæson i hele sin karriere, så er han nummer 2 fra næste sæson igen. Og det er han bare alt for god til. 
9eren's profilbillede
9eren svaret på emne: #4 2 uger 4 dage siden
Ahhh.
Lunin skal danha resten af sæson på pladsen
Raul7-2880 svaret på emne: #5 2 uger 4 dage siden

9eren post=172627 skrev: Lunin står så godt at selv Thibaut skal sidde på bænken når han kommer tilbage i mine øjne

​Courtios er verdens bedste målmand, hvorfor han naturligvis skal starte inde. Det andet kommer ikke til at ske - altså overhovedet ikke :-)
NadaMás's profilbillede
NadaMás svaret på emne: #6 2 uger 5 dage siden
​Hvis Courtois kommer tilbage i tidsnok, til at han kan blive spillet varm til nogle eventuelle ChL-semifinaler, syntes jeg klart han skal på banen så hurtigt som muligt. 
Det er helt sikkert også det Carlo kommer til at gøre - Han har jo et klart hierarki han følger.

Det er selvfølgelig ikke fair over for Lunin, der har gjort alt man kunne bede om og mere til, men Courtois kan være den definitive forskel mod et hold som City.

 
9eren's profilbillede
9eren svaret på emne: #7 2 uger 5 dage siden
Lunin står så godt at selv Thibaut skal sidde på bænken når han kommer tilbage i mine øjne
mohbar svaret på emne: #8 2 uger 5 dage siden

Petroleum post=172625 skrev: ​Jeg har længe tænkt, at Rodrygo må afsted til sommer. Som flere skriver, så er han meget bedre på venstre kant. men han får aldrig startpladsen der. naturligvis. og brahim spiller immervæk bedre på højre end rodrygo gør. så sælg rodrygo for en pæn sum.

Derudover, Nacho.... what to do? Hold kæft han er faldet i niveau i denne sæson - men for mig betyder det virkelig noget at have en "home grown" spanier i truppen, med stor stor erfaring. Hvis vi skiller os af med ham, så har vi jo nærmest kun Carvajal, Vasquez og Joselu (som kun er leje pt) tilbage, som er spaniere fra eget akademi? Generelt vil jeg gerne se flere spaniere i truppen, dog ikke på bekostning af kvalitet. 

​Brahim også er spanier (mor spanier og far marokkaner og spiller med sikkerhed for spanien hvis ikke landstræneren får en alvorlig hjernebløsning)
Petroleum's profilbillede
Petroleum svaret på emne: #9 2 uger 5 dage siden
​Jeg har længe tænkt, at Rodrygo må afsted til sommer. Som flere skriver, så er han meget bedre på venstre kant. men han får aldrig startpladsen der. naturligvis. og brahim spiller immervæk bedre på højre end rodrygo gør. så sælg rodrygo for en pæn sum.

Derudover, Nacho.... what to do? Hold kæft han er faldet i niveau i denne sæson - men for mig betyder det virkelig noget at have en "home grown" spanier i truppen, med stor stor erfaring. Hvis vi skiller os af med ham, så har vi jo nærmest kun Carvajal, Vasquez og Joselu (som kun er leje pt) tilbage, som er spaniere fra eget akademi? Generelt vil jeg gerne se flere spaniere i truppen, dog ikke på bekostning af kvalitet. 
elle44's profilbillede
elle44 svaret på emne: #10 2 uger 5 dage siden
Jeg synes også Leipzig spiller en god kamp, sindssyg høj intensitet i alle 90 minutter, de får trætte ben i morgen.

Lunin spiller en rigtig god kamp, men de får jo heller aldrig den 100 % chance de har brug for, det er ofte spidse vinkler de må afslutte på. Er glad for at det endelige valg af vores førstemålmand er faldet på Lunin, det eneste rigtige valg.
madrid2000's profilbillede
madrid2000 svaret på emne: #11 2 uger 5 dage siden
​Vi skal være glade for, at Leipzig virker som et hold uden selvtillid. De var  i hvert fald ikke skarpe.

Med Kepa på mål og lidt mere kølighed havde de scoret 2-3 mål.

 
NadaMás's profilbillede
NadaMás svaret på emne: #12 2 uger 5 dage siden
Næste gang ser det forhåbentligvis også lidt pænere ud, med Rüdiger og Jude tilbage.
mohbar svaret på emne: #13 2 uger 5 dage siden

Kiwes post=172620 skrev: ​Fint med en sejr, men det var hvis også det. Hold da op vi var ringe. Forhåbentlig ikke noget alvorligt med Brahim, for Rodrygo skal en tur på bænken nu. Hans elendige form er blevet reddet af hans medspillere i offensiven.

​enig men jeg synes ikke kun det er formen. Han træffer mange forkerte beslutninger 
Kiwes's profilbillede
Kiwes svaret på emne: #14 2 uger 5 dage siden
​Fint med en sejr, men det var hvis også det. Hold da op vi var ringe. Forhåbentlig ikke noget alvorligt med Brahim, for Rodrygo skal en tur på bænken nu. Hans elendige form er blevet reddet af hans medspillere i offensiven.
Kiwes's profilbillede
Kiwes svaret på emne: #15 2 uger 5 dage siden

Dragam post=172618 skrev: Klassisk carvajal, bare at hugge et indlæg afsted, uden at kigge hvor folk er... utroligt at han ikke har lært det efter så mange år...

​Det har han vel egentlig denne sæson...men i dag har han været blandt de dårligste.
Dragam svaret på emne: #16 2 uger 5 dage siden
Klassisk carvajal, bare at hugge et indlæg afsted, uden at kigge hvor folk er... utroligt at han ikke har lært det efter så mange år...
mohbar svaret på emne: #17 2 uger 5 dage siden

Dragam post=172616 skrev:

mohbar post=172615 skrev:

longwind post=172610 skrev: Det er mærkeligt at høre McManaman kommentere Real Madrid, han virker til at hade klubben

​100%

​Hvilken kanal er han kommentator på ?

​tnt sports
Dragam svaret på emne: #18 2 uger 5 dage siden

mohbar post=172615 skrev:

longwind post=172610 skrev: Det er mærkeligt at høre McManaman kommentere Real Madrid, han virker til at hade klubben

​100%

​Hvilken kanal er han kommentator på ?
mohbar svaret på emne: #19 2 uger 5 dage siden

longwind post=172610 skrev: Det er mærkeligt at høre McManaman kommentere Real Madrid, han virker til at hade klubben

​100%
Kiwes's profilbillede
Kiwes svaret på emne: #20 2 uger 5 dage siden

NadaMás post=172609 skrev:

mohbar post=172608 skrev: ​lunin. Tak.

​Reals MoM?

​Tchou lige efter ham.
Hamid8210 svaret på emne: #21 2 uger 5 dage siden
Tænker den gode Cpurtious skal vinde pladsen tilbage.
mohbar svaret på emne: #22 2 uger 5 dage siden
​gal lunin er god!!
Hamid8210 svaret på emne: #23 2 uger 5 dage siden
I en logisk verden burde Arda være tætter på spilletid med brahim skade. Meeeen.
longwind's profilbillede
longwind svaret på emne: #24 2 uger 5 dage siden
Det er mærkeligt at høre McManaman kommentere Real Madrid, han virker til at hade klubben
NadaMás's profilbillede
NadaMás svaret på emne: #25 2 uger 5 dage siden

mohbar post=172608 skrev: ​lunin. Tak.

​Reals MoM?

Seneste artikler...

Annonce