Leipzig-pressemøde: Om Ancelottis genistreger og Kroos' fremtid

Logo Realmadrid 010101

Real Madrid møder RB Leipzig i Champions League-ottendedelsfinalen tirsdag aften, og på dagens pressemøde kom både Carlo Ancelotti og Toni Kroos med nogle interessante udtalelser.

1. Ancelottis bedste sæson i karrieren?

Real Madrid har været enormt godt kørende i sæsonen, især hvis man tager de mange skader med i ligningen, og Ancelotti blev spurgt ind til, om dette er hans bedste sæson som cheftræner i karrieren. Svaret lød:

- Jeg ved ikke, om det er den bedste. Hvad angår resultater, måske. Aldrig har mine hold i al den tid kun tabt to kampe. Holdet er solidt, professionelt, motiveret, og atmosfæren er god. Alle bidrager og klager ikke. Vi må se, hvad der sker. Vi er nået hertil i sæsonen i god form trods alle de vanskeligheder, vi har haft. Vi har formået at overvinde dem takket være spillernes karakter.

I vanlig Ancelotti-stil trækker han verbalt på skuldrene over spørgsmålet, men samtidig understreger han de mange kvaliteter, som holdet åbenlyst har, og som har bragt det til dette gode stadie i sæsonen. Igen sender han også en stor del af rosen videre til spillerne. Klassisk ydmyg Ancelotti, for han må immervæk selv kunne tage en god del af æren for, at så mange spillere har gang i så gode sæsoner.

2. Et indblik i kunsten at spille spillere ude af position

Ancelotti har været nødsaget til at bruge spillere på uvante pladser flere gange i løbet af de seneste sæsoner, og italieneren gav følgende indblik i, hvordan den slags tages imod af spillertruppen:

- Det er meget vigtigt at overbevise spillerne. Når du taler med dem, kan du forstå, om de ønsker at spille på denne position eller ej. De fleste af dem har fortalt mig, at de ikke har noget imod det, fordi de tager hensyn til holdets vanskeligheder, og de ønsker at bidrage. Jeg vil ikke vælge en spiller, der ikke kan lide at spille på en bestemt position. Jeg vil aldrig tvinge tingene igennem, men jeg vil forsøge at overbevise dem. Vi har andre muligheder, som jeg skal tage i betragtning.

Dette er en interessant pointe af flere årsager. For det første er det et konkret eksempel på, hvordan Ancelotti som cheftræner fungerer, netop fordi han modsat andre trænere ikke kører kæft-trit-og-retning-princippet men i stedet tager spillerne med på medhør. Derudover må ordene betyde, at spillere som Carvajal, Tchouaméni og Camavinga, der har spillet på uvante positioner, selv har valgt at tage opgaverne på sig frem for at have følt sig tvunget til det.

3. Kroos om sin fremtid: Har ikke besluttet mig

Kroos var den udvalgte spiller til at deltage i pressemødet, og her trak det naturligvis, da han udtalte sig om udsigterne til enten at forlænge kontrakten eller stoppe karrieren:

- Jeg ved det stadig ikke. Jeg har ikke besluttet noget endnu. Jeg er meget glad for, at folk vil have mig til at spille et år mere, det er positivt. Jeg har det godt, men jeg ikke truffet en beslutning endnu. Der er en chance for, at jeg kan tage den lidt tidligere. Jeg tager den, når jeg føler mig klar, og det står klart for mig. På banen kan man se, at situationen ikke bekymrer mig det mindste. Jeg er bare glad for, hvad jeg har opnået i fodbold, og hvordan jeg spiller, så jeg bekymrer mig ikke om det.

Med Kroos’ niveau i denne og sidste sæson er det åbenlyst, at Real Madrid har alt at vinde ved, at han bliver et år mere. Samtidig kunne man dog godt frygte, at han som Zidane har tænkt sig at stoppe mens legen er lidt for god for os som tilskuere.

4. En topmotiveret tysker

Ifølge Kroos var det oprindeligt ikke en del af planen, at han stadig skulle spille fodbold som 34-årig. Han gav følgende indblik i sine tanker omkring sin karriere:

- Motivation er det vigtigste. At have det samme begær efter at vinde som for ti år siden, er vigtigt. Hvis ikke, så klarer du ikke 34 år med at spille så godt. Din krop skal også stadig fungere. Jeg forsøger at tage god hånd om mig selv, og rent fysisk kan jeg spille kamp hver tredje dag. Jeg er mere overrasket over mit hoved end min krop. Jeg startede som professionel i en meget ung alder, som 17-årig hos Bayern München. Jeg tænkte altid, at jeg ville holde 15 år indtil jeg var 32, men jeg har stadig lysten og motivationen, og det overrasker mig mere end med min krop. Jeg har ikke haft mange problemer i de sidste 15-16 år.

For os der krydser alt, hvad vi kan, for at Kroos bliver en sæson mere i Real Madrid, er det naturligvis godt nyt med motivationen, der tilsyneladende slet ikke er begyndt at aftage. Og med rygterne om, at han måske endda kunne vende tilbage til landsholdet til EM, kunne man håbe, at der stadig er masser af ambitioner i ham. Hellere det end et ønske om at slutte på toppen til en stor slutrunde som Zidane i hvert fald.

Log-på for at kommentere

Seneste artikler...

Annonce