Ancelottis pressemøde: Modric er en vidunderlig spiller, og Kroos er ikke min søn

Real Madrid møder i morgen aften Sergio Ramos’ Sevilla, og på dagens pressemøde havde Carlo Ancelotti nogle interessante pointer om en håndfuld af sine spillere. De kommer her.

 

1. Rudiger klar til kamp

Først og fremmest er der godt nyt på skadesfronten, idét Antonio Rüdiger er klar igen, og tyskeren ser ud til at glide direkte ind i startopstillingen:

- Han er i god form, han er kommet sig helt. Han spiller fra start i morgen, og det er godt at have ham tilbage. Tchouaméni har gjort det godt på den position, men at have Antonio tilbage giver os selvtillid.

Dermed ser det altså ud til at Real Madrid endelig har et forsvar med reelle centerbacks, men det betyder så også, at Tchouaméni formentlig skal op på midten og skubbe Kroos ud på en af 8’er-positionerne. Og Camavinga helt ud af startelleveren? Hvordan det puslespil går op, må vi vente med at se til i morgen.

2. Legender i karrierens efterår

Ancelotti blev spurgt ind til Real Madrid-historiens to bedste centrale midtbanespillere, Kroos og Modric, der i øjeblikket har temmelig forskellig status i klubben. Den ene er uundværlig og på vej tilbage på landsholdet, mens den anden ser ud til at synge på sidste vers som spiller i Real Madrid. Her følger først udtalelsen om Kroos og hans retur til det tyske landshold:

- Jeg vil ikke råde Kroos om, hvad han skal gøre. Han er ikke min søn, jeg kan kun rådgive min søn. Men han har al den mentale kapacitet til at beslutte sig angående sin fremtid. Han er en meget ansvarlig person og har en meget klar idé om sin fremtid. Han vil stoppe, når hans niveau falder. Han stopper ikke, før han begynder at føle det.

Mens Kroos er på toppen for tiden, er status en helt anden for Modric:

- Jeg ved ikke, hvad Modric vil gøre med sin fremtid. Jeg snakker ikke om personlige ting med pressen. Hvad alle her ønsker, er – ligesom Modric selv – at han fortsætter med at være den vidunderlige spiller, han har været og fortsætter med at være. Spilleren vil afgøre, hvad han gør fremadrettet.

Egentlig udtaler Ancelotti sig i vanlig loyal stil om sine spillere på en måde, der ikke skaber de store overskrifter. Men det tegner meget fint billedet af, at vi skal huske at nyde de to spillere, der kom til klubben for henholdsvis 12 og 10 år siden. Modric har aldrig været længere fra spilletid, end han er nu, og selvom Kroos er på sit højeste, bliver vi igen bekræftet i, at han på Zidane-manér formentlig trækker sig i det sekund, niveauet begynder at falde. Lad os blot håbe, at han ikke har tænkt sig at slægte sin tidligere cheftræner alt for meget på ved at sige farvel efter en stor slutrunde til sommer.

3. Samba-bold og fransk soliditet

Ancelotti havde også et par kommentarer om hans foretrukne venstreside i form af Vinícius og Mendy, hvis spillestile er som nat og dag. Om Vinícius sagde han:

- Vinícius kan også spille centralt. Ikke som central angriber men som én af to angribere, naturligvis. Jeg skal have in mente, at han foretrækker at spille på kanten. Han har forbedret sig meget med hensyn til at trække ind i banen for at smide sin oppasser. Jeg ønsker at spille en spiller med hans evner der, hvor han føler sig mest komfortabel, og lige nu er det på kanten.

Igen et tydeligt eksempel på Ancelottis tilgang til det taktiske over for diverse koncepttrænere. Vinícius får lov at spille der, hvor han helst vil krydret med et par gode råd fra den garvede italienere, men han bliver ikke mast ind i et system, hvor han ikke nødvendigvis føler sig hjemme. Samtidig påpegede Ancelotti, at Vinícius’ egenskaber ifølge ham passer særligt godt til den back, der ligger bag ham. Om Mendy sagde han:

- Fra et defensivt synspunkt er han vores bedste back. Han håndterer én-mod-én-situationer fantastisk, fordi han har Vinícius foran sig med hans utrolige angrebsevner. Mendy har alt, hvad der skal til for at spille venstreback. Han har superb defensiv kvalitet, og han tager sig på fantastisk vis af det undertal, vi nogle gange har i den del af banen.

Nogle gange hører man fra Real Madrid-fans, at Vinícius har brug for en dygtigere back offensivt til at tage noget af opmærksomheden fra brasilianeren, men Ancelotti ser det tydeligvis omvendt; at Mendy netop er skræddersyet til at være en stærk klippe bag Vinícius. Mendy har da også spillet nogle af sine bedre kampe over de senere år i denne sæson, men han døjer stadig med skader. Det skal blive spændende at se, hvordan Real Madrid håndterer franskmandens kontrakt, Fran Garcías lange vej til spilletid og et eventuelt køb af Alphonso Davies, når Ancelotti gang på gang fremhæver Mendy som et vigtigt førsteholdsmedlem.

Seneste artikler...