Optakt: Valencia – Real Madrid, LaLiga, 27. spillerunde

Logo Realmadrid 010101

I aften skal Real Madrid for første gang tilbage på Mestalla, siden den tragiske kamp i sidste sæson, hvor Real Madrid tabte, og Vinícius blev udvist efter selv at have været udsat for racisme fra en gruppe Valencia-tilhængere samt et brydergreb fra Hugo Duro. Nu står man igen over for Valencia i deres egen hule, og her skal Real Madrid forsøge at få gang i noget af det spil, som man ser ud til at have forsømt siden 4-0-sejren over Girona for fire kampe siden.

 

I den anledning har man heldigvis Bellingham tilbage. Englænderen har siddet ude siden netop Girona-kampen, og Ancelotti meldte ham på gårsdagens pressemøde fit for fight, dog uden at have nået at træne det store. Men med meldingen om, at han er 100% klar, er han formentlig også at finde i startopstillingen.

Real Madrid behøvede dog ingen Bellingham for at besejre Valencia tidligere på sæsonen, hvor Rodrygo og Vinícius flåede det unge mandskab fra hinanden på Bernabéu. Men sagen er, at Valencia for Real Madrids vedkommende er et helt andet bekendtskab på Mestalla. For mens Real Madrid har otte sejre og én uafgjort i de seneste ni hjemmebanekampe i LaLiga imod dagens modstandere, har man kun vundet to og spillet to uafgjort af de ni udebanekampe. Mestalla er altså et sted, hvor Real Madrid ofte smider point, og man kan formentlig også forvente en hadsk stemning i aften, der ikke kommer til at gøre opgaven lettere.

Real Madrid og Valencia går ind til kampen med noget så besynderligt som den præcis samme ligakamp som deres seneste. Begge mødte de Sevilla på hjemmebane, sidst de var i aktion, hvor det blev til en 1-0-sejr til Real Madrid og et 0-0-resultat for Valencia. Det skyldes, at Valencia ikke var i aktion i sidste weekend grundet den tragiske brand i en etageejendom med flere dødsfald til følge, og derfor bliver aftenens kamp deres første siden den 17. februar. Uden yderligere sammenligning i øvrigt er der i dag også arrangeret en protestmarch mod klubejer Peter Lim, der længe har haft sit klamme tag om det tidligere spanske storhold. Der er altså flere ulykkelige historier, der omgiver kampen i dag, men forhåbentlig får både fans og spillere en god fodboldoplevelse, når de to talentspækkede mandskaber støder sammen i aften.

Ser man bort fra sidste sæsons racismeskandale og andre forbehold over for Valencia som institution og nærmere kiggere på det mandskab, som klubikonet Rubén Baraja har fået placeret midt i LaLiga-tabellen, er der heldigvis også positive ting at sige om aftenens modstander. Valencias stamme består nemlig af en række bemærkelsesværdigt unge spillere. Samtlige af de syv spillere, der har fået mest spilletid i sæsonen, er 25 år eller yngre, og heraf er fire af dem højst 21 år i form af kantspillerne Fran Pérez og Diego López, den 19-årige centerback Christhian Mosquera samt Kaká-klonen Javi Guerra på midten. Valencia føres naturligvis fortsat an af den 28-årige kaptajn José Gayà, men ellers er der masser af spændende potentiale i Valencia-truppen, og aftenens kamp kan i øvrigt blive et gensyn med 21-årige Peter Federico, der tog skiftet fra Castilla i januar og har fået indhop i de seneste to kampe.

Generelt er det bare at krydse fingre for, at fodbolden kommer til at tale, når et væld af spændende spillere løber på banen i aften. Forhåbentligt kommer hverken mishagsytringer fra tilskuere eller dommerpræstationer i fokus, og helt dårligt ville det da ikke være, hvis Vinícius kan få sig en sportslig hævn fra sidste sæson med et mål eller to i hvad, der bliver hans kamp nummer 250 for Real Madrid i en alder af blot 23. Vildt.

Hvordan det hele forløber, kan du følge med i, når kampen fløjtes i gang klokken 21. Den vises på Tv2 Sport X.

Real Madrids forventede hold: Lunin, Carvajal, Rüdiger, Nacho, Mendy, Valverde, Tchouaméni, Kroos, Bellingham, Rodrygo, Vinícius.

Seneste artikler...