Vinícius i tårer: At kæmpe imod racisme er vigtigere end fodbold

Logo Realmadrid 010101

Vinícius kæmper en brav kamp mod den racisme, som han ofte selv oplever på diverse udebaner i Spanien, og på et pressemøde for det brasilianske landshold tidligere i dag forud for landskampen mod netop Spanien tirsdag aften var han tydeligt bevæget, da han skulle udtale sig om det desværre evigt relevante emne.

 

Vinícius brød ud i tårer, da han skulle svare på spørgsmål omkring de racistiske ytringer, han år efter år må lægge ører til i Spanien, og her svarede han:
- Jeg får det værre og værre efter hver eneste episode, men jeg er nødt til at stå fast. Jeg kæmper ikke imod de spanske fans, jeg kæmper mod racismen over hele verden. Jeg har bedt om hjælp fra UEFA, FIFA og Conmebol, da de er store instanser, der kan kæmpe imod det. Det store problem her i Spanien er, at racisme ikke er ulovligt.

- At spille fodbold er vigtigt, men at kæmpe mod racisme er endnu vigtigere, så mennesker med mørk hudfarve kan leve et normalt liv. Hvis det var sådan, ville jeg kunne spille mit holds kampe med fokus på det, der betyder noget. Jeg ønsker at fortsætte med at spille, så alle kan leve et normalt liv.

- Jeg har aldrig tænkt på at forlade LaLiga, fordi så giver jeg racisterne det, de vil have. Jeg kommer ikke til at forlade den bedste klub i verden. Racisterne er en minoritet. Jeg kommer til at forblive fast og stærk, fordi præsidenten og klubben støtter mig.

Log-på for at kommentere

Seneste artikler...