Referat: Real Madrid - Ath. Bilbao 2-0, LaLiga EA Sports, 30. spillerunde

Real Madrid tog søndag aften endnu et skridt mod det spanske mesterskab, da man fortjent vandt 2-0 hjemme over Ath. Bilbao.

Det blev ikke på noget tidspunkt en intens affære, for Real Madrid bragte sig foran allerede efter otte minutters spil og da Ath. Bilbao lignede et hold, der tænkte mere på den kommende weekends Copa del Rey-finale mod Mallorca, så blev det en aften på Estadio Santiago Bernabéu, hvor begge hold stillede sig tilfredse med tingenes tilstand.

Målscorer for Real Madrid var i øvrigt udskældte Rodrygo, som dog i denne kamp viste det, han desværre alt for sjældent viser, nemlig en lynhurtig og teknisk elegant spiller, som også har mål i støvlerne og hans første mål var da også en lækkerbisken, da han driblede knap en halv banelængde, hvorefter han høvlede bolden i nettet.

Forud for målet havde Real Madrid været lidt tøvende og overladt spillet til gæsterne, men efter scoringen fik man skabt et større overtag, som man dog ikke formåede at bruge til at øge føringen og derfor lurede faren konstant, selv om Ath. Bilbao ikke kom frem til de helt store chancer og når de endelig gjorde, var Lunin en sikker sidste mand.

Real Madrid havde Jude Bellingham tilbage efter to spilledages karantæne, men det havde englænderen vist ikke selv opdaget, for han spillede en meget anonym kamp og derfor kom meget af det offensive spil til at få gennem Rodrygo, som heldigvis havde en god aften på det overdækkede Estadio Santiago Bernabéu.

Han blev dog offer for endnu en absurditet fra den spanske dommerstand og VAR, da han blev spillet fri af en Ath. Bilbao-spiller og efterfølgende nedlagt i straffesparksfeltet. Straffespark? Nej, off side!!! I læste rigtigt. Off side!

Afgørelsen faldt dog med et kvarter igen, da Rodrygo slap fri på venstrekanten og tog et smart træk ind i banen, hvorefter han udplacerede målmanden og dermed kronede han en fin præstation, som han forhåbentlig kan bygge videre på i de kommende vitale kampe.

I kampens døende minutter steg jublen på tilskuerrrækkerne, da Eder Militao gjorde klar til at blive skiftet ind efter 232 dages skadespause, som følge af den korsbåndsskade, han pådrog sig mod netop Ath. Bilbao i første spillerunde, men brasilianeren måtte have hjælp af Lunin til at blive skiftet ind, idet bolden cirkulerede for meget rundt mellem spillerne og tiden var ved at løbe ud for indskiftningen, men det lykkedes Militao og komme ind og få et par minutter.

Kampens spiller: Rodrygo. To fine mål og tiltrængt succes til brasilianeren.

Kampens badebold: Der var ikke nogen spillere, der faldt igennem, men man bliver oprigtigt bekymret for den spanske dommerstand, samt VAR og alle deres gerninger og alt deres væsen, når man kan blive dømt off side, når man modtager bolden fra en modspiller.

Perspektiver frem mod de kommende kampe: Det er et spørgsmål om tid, hvornår Real Madrid kan lade sig kåre som spanske mestre, men først handler det om ni dages pause og forberedelse til den første kamp mod Manchester City.

Log-på for at kommentere

Seneste artikler...