Madridista

 
 

Referat: Mallorca – Real Madrid 0 – 1, LaLiga, 31. spillerunde

Logo Realmadrid 010101

Helt som ventet blev det til et snævert 1-0-resultat, da Mallorca i går aftes tog imod Real Madrid, og heldigvis var det modsat to af de tre seneste kampe på ferieøen mellem de to hold til Real Madrids fordels, idét Tchouaméni var den eneste, der lykkedes med at få bolden i nettet.

 

Ancelotti havde valgt at rotere en masse forud for midtugens Champions League-kvarfinalekamp mod Manchester City, og det betød, at Vinícius, Camavinga, Carvajal, Kroos og Rodrygo alle havde fået en tur på bænken. Man fik dog samtidig et peg om, hvem der er længst nede i hierarkiet hos Ancelotti, for trods den forestående storkamp kom Ceballos, Fran García og Arda Güler aldrig på banen, mens sikre startere på onsdag som Valverde, Rüdiger, Nacho og Mendy spillede samtlige 90 minutter. Real Madrid slap dog uden skader og med tre vigtige point, og det var også det eneste, det handlede om i går.

Det holdt dog hårdt, for traditionen tro var det en svær kamp mod de hårdt spillende øboere. Første halvleg var en enormt kedelig affære med en XG på blot 0.09 for Real Madrid efter 45 minutter, hvor Mallorca-spillerne havde revet og flået i Real Madrids fronttrio bestående af Joselu, Brahim og Bellingham. Mallorca fik første reelle forsøg efter et hjørnespark, som Lunin fik pareret, mens Bellingham havde det mest nærgående forsøg, da han var uheldig med, at overliggeren afviste hans forsøg fra kanten af feltet.

Det var en første halvleg med langsomt spil og et hav af eftertacklinger fra Mallorca-spillerne, men heldigvis kom Real Madrid bedre med i anden halvleg. Det skyldtes især, at Mallorca fra det 48. minut blev presset længere frem på banen efter Tchouaménis flotte scoring. Franskmanden samlede en clearing fra Mallorca-forsvaret op, hvorefter hans forsøg langt udefra tog en afretning og dalede ned i det i lange hjørne.

Real Madrid havde flere gode chancer til at komme yderligere foran, hvilket formentlig kunne have medført flere rotationer fra Ancelotti. Især var Brahim lidt af en synder i anden halvleg, da han først misbrugte forsøget helt fri med målmanden fra kanten af feltet, og få minutter senere havde en gigantisk afbrænder helt fri foran mål efter glimrende sammenspil mellem Joselu og Modric, der henledte tankerne på et smukt mål under José Mourinho skabt i samarbejde mellem Özil og Adebayor. Brahim havde dog ikke den togolesiske angribers skarphed, og han nåede heller ikke at rette op på det, for få øjeblikke senere fik han og Bellingham fyraften.

Ind kom til gengæld Camavinga og Vinícius, og de to legesyge teknikere fik drevet en masse gæk med Mallorca, og Vinícius kunne både selv have fået scoret eller skabt et mål til Valverde, der desværre også brændte sin enorme chance. I den anden ende havde Mallorca et par muligheder, først da Real Madrid-forsvaret af uforklarlige årsager var knækket helt over i højre side med Vázquez flagrende langt fremme på banen, og senere da Lunin på flot manér fik taget sig af et velplaceret langskud.

Der kom ikke flere mål, og i stedet var højdepunkterne mod slut, at Modric endnu en gang blev klappet fra banen på en udebane, mens Militão fik et indhop på et par minutter mere end i sidste weekend.

Kampens badebold: Det var svære arbejdsbetingelser for offensivsspillerne, men mens Joselu fik spillet sig i op i anden halvleg, står Brahim tilbage med et par store afbrændere. Det er den slags chancer på den type udebane, der bare skal sparkes ind. Heldigvis vandt Real Madrid alligevel, men trods sin hæderlige arbejdsindsats går badebolden stadig til Brahim.

Kampens spiller: Tchouaméni kronede en flot og inspireret indsats med sit matchvindermål. Skønt at se ham på sin vante position på midten, hvor kun Modric’ 114 berøringer overgik franskmandens 94. Synd vi ikke har ham i midtugen.

Perspektiver mod kommende kampe: Med en kommende Champions League-kvartfinale og et Clásico handlede det udelukkende om tre point og ingen skader, og sådan gik det lykkeligvis. Nu skal der suges luft ind til stor uge for Real Madrid, hvor man møder den største konkurrent i hver af de to turneringer.   

Log-på for at kommentere

Seneste artikler...