Madridista

 
 

Real Madrid i semifinalerne for 12. gang på 14 år

Det var ganske enkelt magisk, da Real Madrid i går aftes sikrede sig plads i denne sæsons semifinaler i Champions League, men ser man historisk på det, er det faktisk slet ikke nogen sjælden bedrift for lige netop Los Blancos.

 

Det er nemlig 33. gang i klubbens historie, at man når dette stadie af turneringen, og det er 12 gange flere end de kommende Champions League-modstandere Bayern München, der står på 21 semifinalepladser.

Det virker fuldstændig absurd, men i de 12 af de seneste 14 udgaver af Champions League, har det været med Real Madrid som ét af de fire hold i semifinalerne. I glemmebogssæsonen 2018/19 i kølvandet på Cristiano Ronaldos og Zinedine Zidanes afgange og med Julen Lopetegui og Santiago Solari som cheftrænere på skift glippede det med et skuffende exit i ottendedelsfinalerne til Ajax, mens Manchester City året efter blev en for stor mundfuld på samme tidlige stadie af turneringen.

I ingen af de sæsoner var det med Carlo Ancelotti som cheftræner, og således har man med italieneren i spidsen nået semifinalerne i fem ud af fem forsøg. I 2014 sendte man Pep Guardiola og Bayern München ud med samlet 5-0 og snuppede derefter La Décima, men året efter røg man noget skuffende uden til Juventus. I både 2022 og i 2023 mødte man Manchester City med henholdvis en finaleplads og dertilhørende trofæ samt et exit til følge.

Log-på for at kommentere

Seneste artikler...