Madridista

 
 

Optakt: Real Madrid - Bayern München, Champions League, semifinale, 2. kamp

For 12. gang på 14 år skal Real Madrid forsøge at spille sig videre fra en semifinale i Champions League, når Bayern München besøger Santiago Bernabéu i en ægte kontinental klassiker.

For netop 12 år siden oplevede mange madridistas én af de mest smertelige aftener i deres fodboldliv, da aftenens modstander slog Real Madrid ud af semifinalerne efter en straffesparkskonkurrence, hvor normalt sikre sparkere som Cristiano Ronaldo, Kaká og Sergio Ramos, samt i øvrigt Toni Kroos for Bayern, alle missede. Bayern München vandt turneringen.

Siden da har man mødt Bayern i to semifinaler og én kvartfinale og slået dem ud hver gang. Først i La Décima-sæsonen, hvor en sejr på 1-0 på Bernabéu blev vekslet til en røvfuld i München. Her sørgede Cristiano Ronaldo og Sergio Ramos med to mål hver for en sejr på hele 4-0 på Allianz Arena. Real Madrid vandt turneringen.

I 2016/17 mødtes man allerede i kvartfinalen. Real Madrid vandt 2-1 på Allianz, inden Bayern opnåede samme resultat på Bernabéu. I den forlængede spillede tog Cristiano Ronaldo igen over og scorede to mål, inden Marco Asensio gjorde det til 4-2. Real Madrid vandt turneringen.

Det seneste opgør kom allerede året efter, i 2017/18-udgavens semifinale, hvor Real Madrid vandt med samlet 4-3 efter en sejr på 2-1 på Allianz og 2-2 på Bernabéu. Real Madrid vandt turneringen.

I de seneste 10 år har vinderen af det indbyrdes opgør mellem Bayern München og Real Madrid altså altid vundet Champions League.

I det første opgør i denne sæsons duel kom Bayern bedst fra land. De første 20 minutter sad de på alt spillet, men som det så ofte er med Real Madrid, så formåede man at styre sikkert igennem stormen og komme foran på et flot mål af Vini Jr. Igen i anden halvleg var Bayern bedst fra starten, og det resulterede denne gang i to scoringer, så de nu var foran med 2-1.

Dét skal Real Madrid og Carlo Ancelotti sørge for at undgå i aften, hvor det alt andet lige er nemmere at vinde, hvis man spiller alle 90 minutter plus det løse.

I weekenden gjorde Courtois comeback, da Real Madrid blev mestre med en sejr over Cádiz og efterfølgende nederlag til FC Barcelona, men i aften kommer ukrainske Andriy Lunin til at vogte buret for de hvide.

Ligeledes spillede Lucas Vázquez det første opgør mod Bayern München i ly af Dani Carvajals karantæne, og det må forventes, at Carvajal vender tilbage til startopstillingen i aften. Det eneste spørgsmålstegn i Real Madrids startopstilling skal findes hos Nacho.

Hvis kaptajnen spiller i centerforsvaret, betyder det at Tchouaméni spiller på den defensive midtbane, og at Camavinga højst sandsynligt starter på bænken. Resten er der ikke tvivl om, og det ville skabe et chok af de større, hvis ikke resten af opstillingen giver sig selv.

Militão er også begyndt at spille mere fodbold, men det kommer til at tage tid før han er på 100%. Kun David Alaba er ude med skade.

Bayern München mangler Kingsley Coman, Sacha Boey, Bouna Sarr, Tarek Buchmann og Raphaël Guerreiro til dagens opgør. De er alle ude med skader.

Til gengæld er Matthijs de Ligt tilbage i truppen, og det betyder muligvis, at Kim Min-Jae, der ellers var til at tale med i det første opgør, glider ud på bænken.

Området omkring Bernabéu kommer til at syde og boble, når spillerbussen kører ned ad Avenida de Concha Espina omkring kl. 19:30, og det kan anbefales at følge med på RMTV.

Kampen sparkes i gang kl. 21:00 og kan ses på 3+ og Viaplay.

Real Madrids forventede hold: Lunin, Carvajal, Rüdiger, Nacho, Mendy, Valverde, Tchouaméni, Kroos, Bellingham, Rodrygo, Vini Jr.

Log-på for at kommentere


9eren's profilbillede
9eren svaret på emne: #1 1 uge 6 dage siden


En lille sang til jer.
Estadio Santiago Bernabéu's profilbillede
Estadio Santiago Bernabéu svaret på emne: #2 1 uge 6 dage siden

Ramos4 post=175441 skrev: Enig. Det er altid ærgerligt. Og alle TV kanalerne elsker at høste seere på at snakke om det, i stedet for at snakke fodbold.
Men så må vi selv være bedre til at ignorere det.

Kunne godt lide udtrykket at vi tog "kvælertag" på Bayern i slutningen af 2. halvleg, som kommentatoren ydtrykte det. Har aldrig set noget hold presse modstanderen i bund i slutningen af en kamp, som vi gør. Selv ikke City og deres possesion-pis kan måle sig med det vi kan på Bernabéu når det virkelig gælder.


Uf det var ubehageligt at læse den her. Men det er kun fordi det er skærende korrekt der du skriver! Suk for dansk TV-dækning af verdens fineste fodboldturnering hvor der nogle gange skal snakkes om ikke-Champions League hold fordi deres træner stopper om nogle måneder.
NadaMás's profilbillede
NadaMás svaret på emne: #3 1 uge 6 dage siden
​Det er virkelig en fantastisk historie, at det netop blev Joselåååh der afgjorde det hele i aftes.
Han er jo lidt personificeringen af, at det aldrig er for sent, og at man altid skal stræbe - Værdier som også gør at Real Madrid er remontada-mestrene.
At tænke at han i sin bedste fodboldalder rendte rundt i Middlesbrough og hvor han ellers har været, til at afgøre en kamp som den i går i sin karrieres efterår - Det er så smukt.

Og at Real Madrid igen leverer sådan et remontada. Det har jeg simpelthen ikke ord for. Den mentalitet der skal til for det, kan man kun undervurdere. Det er en unik kundskab som Real mestrer mere end nogen anden klub. Aldrig at give op, altid at blive ved. Det er den differentierende faktor fra Real til de andre storklubber. Reglerne til fodbold er simple: Der er 22 mand på banen, og til sidst vinder Real altid.
At den samme mentalitet fra 10’ernes Real-hold er overført til 20’ernes er en kæmpe genistreg. Så mange hold er før i tiden faldet ved er generationsskifte. Perez har planlagt og udført det til perfektion.

Og for lige at runde Vinicius - Føj for en brandkamp. Det var Vinis verden i aftes, og Kimmich levede bare i den. Den mand er guld værd. Som en anden bruger også skrev forleden, er hans spil pudsigt nok væsentligt forbedret, i takt med at hans brok er dalet. Det er den her version af Vini vi vil se. Kæmpe Ballon D’or-potentiale.

Det kan kun blive d. 1 juni for langsomt. Havde aldrig troet at denne sæson ville blive så vild, men nu står vi her igen-igen. Det er helt vildt hvor meget glæde den klub bringer os der er heldige nok til at have ‘valgt’ den. 
9eren's profilbillede
9eren svaret på emne: #4 2 uger 1 time siden
Ja Carvajal bag på
JesperThomsen svaret på emne: #5 2 uger 1 time siden

9eren post=175457 skrev: Det er så vildt det med Joselu, der for 2 år siden skulle ind i Paris og se finalen som hvilken som helst anden tilskuer. 2 år efter smadre han Bayern ud!!!

​endda i en Real Madrid trøje :)
mohbar svaret på emne: #6 2 uger 1 time siden
​Bayern skal nok være tilfredse med at de ikke fik målet til sidst pga korrekt offside.

Var den gået i 30 minutter ekstra spilletid ville de blive total udstillet og massakreret, sandsynligvis med 1-2 mand færre fordi de var døde til sidst.

Det lå tydeligt i kortene allerede ved joselus første mål.
Ramos4's profilbillede
Ramos4 svaret på emne: #7 2 uger 2 timer siden
Jeg kan ikke komme mig over hvor vild en klub det her er.

Manchester United kalder sig verdens største klub. De har vundet Champions league 3 gange. Barca har haft to gyldne årtier og vundet den 5 gange.

Real Madrid kan vinde den for 15. gang! Mere end nummer to og tre tilsammen. Lige så mange trofæer som hele England til sammen. 12 semifinaler på 14 år!

Vi har vundet CL 5 gange i træk. Vi har vundet CL 3 gange i træk.
98, 00, 02 var 3 gange på 5 år. 14, 16, 17, 18 var 4 gange på 5 år. Nu kan vi vinde den for 6. gang på 10 år.

Det er fuldstændig naturstridigt at man kan vinde så mange knock-out kampe mod Europas bedste mandskaber. Der er Real Madrid og så er der alle de andre.
9eren's profilbillede
9eren svaret på emne: #8 2 uger 2 timer siden
Det er så vildt det med Joselu, der for 2 år siden skulle ind i Paris og se finalen som hvilken som helst anden tilskuer. 2 år efter smadre han Bayern ud!!!
Ramos4's profilbillede
Ramos4 svaret på emne: #9 2 uger 2 timer siden

elle44 post=175455 skrev: Men det jo så ligegyldigt altså. Uanset om der var offside eller ej så er der jo fløjtet lang tid inden. Ja måske bliver Bayern snydt for en mulighed for at heade bolden som Maz gør, men fløjten er lydt, og Real spillerne stopper med at spille.

De opfører sig jo fandme som om de er blevet snydt for et mål, det var jo ikke engang tæt på at være en målchance. Det er jo ikke en værre dom end et potentielt forkert dømt frispark eller hjørne. Det er kun fordi De Ligt vælger at spille videre mens alle andre er stoppet, at det bliver et emne for folk med ondt i røven. Måske er den egentlig kontrovers at manden ikke får gult kort for at sparke bolden væk længe efter spillet er stoppet. Gud fader bevares, foldbold fans, og fodbold kulturen generelt er jo simpelthen noget af det mest uintelligente man kan være vidne til.

Hold kæft hvor er det dog ufatteligt man skal se folk føle sig snydt over et mål på baggrund af sådan noget lort, vanvittig offer mentalitet.

​Og når man så kigger på folks profiler på Twitter, så er 90% af dem der klynker sjovt nok Barca-fans.

Har lige skimmet kommentarerne på to Bayern-fankanaler på YouTuben igennem. Der er ingen der snakker om dommeren. 
elle44's profilbillede
elle44 svaret på emne: #10 2 uger 2 timer siden
Men det jo så ligegyldigt altså. Uanset om der var offside eller ej så er der jo fløjtet lang tid inden. Ja måske bliver Bayern snydt for en mulighed for at heade bolden som Maz gør, men fløjten er lydt, og Real spillerne stopper med at spille.

De opfører sig jo fandme som om de er blevet snydt for et mål, det var jo ikke engang tæt på at være en målchance. Det er jo ikke en værre dom end et potentielt forkert dømt frispark eller hjørne. Det er kun fordi De Ligt vælger at spille videre mens alle andre er stoppet, at det bliver et emne for folk med ondt i røven. Måske er den egentlig kontrovers at manden ikke får gult kort for at sparke bolden væk længe efter spillet er stoppet. Gud fader bevares, foldbold fans, og fodbold kulturen generelt er jo simpelthen noget af det mest uintelligente man kan være vidne til.

Hold kæft hvor er det dog ufatteligt man skal se folk føle sig snydt over et mål på baggrund af sådan noget lort, vanvittig offer mentalitet.
Kasillas's profilbillede
Kasillas svaret på emne: #11 2 uger 3 timer siden
Kasillas's profilbillede
Kasillas svaret på emne: #12 2 uger 3 timer siden
​I min optik var finalen de to opgør mod City. Selv da vi så ud til at tabe mod Munchen, var jeg tilfreds med sæsonen, da den var succesfuld i forvejen med prægtige fremtidsudsigter. At vi så alligevel er kommet i finalen gør det endnu mere sødere.

Dog er jeg lettere irriteret over polemikken med "dommerfejlen" i går. Udenforstående ved ikke at det er skulderen/armhulen, der sætter grænsen for offside, og ikke hånden. Udenforstående ved heller ikke, at man ikke kan bruge VAR, når dommeren har fløjtet af og dermed afblæst angrebet. Udenforstående ved heller ikke, at Real Madrid spillere og målmænd også stoppede efter fløjten. Reelt skulle dommeren have lade været med at fløjte og lade spillet gå videre, og enten ville vi nok have blokeret skuddet, og hvis ikke, så var der VAR.

Tilbage til finalen i London, så er der en strøtanke, jeg ikke kan lade være med at tænke på konstant basis: Modric, Kroos, Nacho og Carvajal har alle 5 CL og står potentielt med en sjette. Jeg behøver vel ikke at fortælle, hvad det betyder? Skulle det ske, at Real Madrid vinder, da vil disse omtalte spillere have 6 CL, og dét er mere end hvad en vis klub har vundet i hele deres 125 års eksistens.😂 
Ramos4's profilbillede
Ramos4 svaret på emne: #13 2 uger 4 timer siden
Det er generelt altid hilarious når det hold der har trukket tiden en hel kamp, kommer bagud og pludselig godt kan bruge mere tid.
9eren's profilbillede
9eren svaret på emne: #14 2 uger 4 timer siden
Ja du har nok ret i det men vi spillede laangt over tid alligevel. Og han peger altså 2 minutter op i luften, hvilket så ikke giver mening efterfølgende. Han skulle ha fløjtet af før offside episoden
doven svaret på emne: #15 2 uger 4 timer siden

madrid2000 post=175437 skrev: ​Er der nogen som kender reglerne, der kan forklare mig, hvordan dommeren regner tillægstid ud?

Vi spiller 90 minutter og dommeren finder 9 minutters tillægstid. Det svare til ca. 8% ekstra tid.

Så spiller vi 9 minutter, men dommeren fløjter af i det 114.3 minut. I de 9 minutter finder han ekstra 5.5 minutter? dvs. vi spiller over 50% mere end hans oprindelig 9 minutter.

Dommeren signalere igen i det 10.3 minut(Han viser 2 finger), at der er 2 minutter tilbage, men alligevel fløjter han af i det 114.3 minut. Her spiller vi 100% over tid.

Nogen der har kendskab til regler?


 

Jeg har lige set tillægstiden gennem igen, og synes egentligt den tid der blev lagt til virker meget passende. VAR check'et på Joselus andet mål tager næsten de 3 første minutter af tillægstiden. Derudover er der også en enkelt udskiftning som tager omkring 30 sekunder. Så at dommeren signalere minimum 2 minutter ekstra ved omkring 90+10:30 er der ikke noget at sige til. Da de 2 minutter er gået, omkring 90+12:30, kommer så Bayerns offside situation, hvorefter han bruger over et minut nede ved deres bænk for at uddele gule kort, samt Vini trækker tiden ved et efterfølgende indkast. Så mellem 90+12:30 og 90+14:30 er bolden faktisk kun i spil i hvad jeg tæller til 17-18 sekunder.

Men i forhold til dit spørgsmål omkring hvordan han regner tillægstid ud: i udgangspunktet skal al tid der går til VAR check samt længere spilstop (fx skader, udskiftninger, målfejringer) lægges til. Alle andre spilstop er så op til dommeren at vurdere, om det skal lægges til eller ej. 15 sekunder på at tage et indkast bliver nok ikke lagt til, men 15 sekunder der går til bevidst tidsspild vil han formentligt vælge at lægge til.
mohbar svaret på emne: #16 2 uger 5 timer siden

Ramos4 post=175441 skrev:

Real HWL post=175436 skrev:

Ramos4 post=175431 skrev:

Real HWL post=175430 skrev: ​Stort tillykke alle sammen. Sikke en magtdemonstration af Real i aften, og alligevel ender det med at det helt store samtale emne er at Bayern bliver snydt. Utroligt!! 

​Haters be hating. Man kan ikke være så store og vinde så meget uden at folk får ondt bagi.

Hala Madrid!


Jeg ved godt folk har ondt i røven, men jeg syntes alligevel det er ærgerligt at det er en "dommerfejl" langt inde i overtiden vi skal snakke om efter kampen. Og ikke at Bayern var udspillet i nærmest samtlige 90 min. Der var kun et hold på banen i går plus Neuer.

​Enig. Det er altid ærgerligt. Og alle TV kanalerne elsker at høste seere på at snakke om det, i stedet for at snakke fodbold.
Men så må vi selv være bedre til at ignorere det.

Kunne godt lide udtrykket at vi tog "kvælertag" på Bayern i slutningen af 2. halvleg, som kommentatoren ydtrykte det. Har aldrig set noget hold presse modstanderen i bund i slutningen af en kamp, som vi gør. Selv ikke City og deres possesion-pis kan måle sig med det vi kan på Bernabéu når det virkelig gælder.

​Det var Khabib versus McGregor igår.

Og selvom McGregor blev domineret fuldstændig så snakker man stadig om den enkelte detalje efter kampen
Ramos4's profilbillede
Ramos4 svaret på emne: #17 2 uger 6 timer siden

Real HWL post=175436 skrev:

Ramos4 post=175431 skrev:

Real HWL post=175430 skrev: ​Stort tillykke alle sammen. Sikke en magtdemonstration af Real i aften, og alligevel ender det med at det helt store samtale emne er at Bayern bliver snydt. Utroligt!! 

​Haters be hating. Man kan ikke være så store og vinde så meget uden at folk får ondt bagi.

Hala Madrid!


Jeg ved godt folk har ondt i røven, men jeg syntes alligevel det er ærgerligt at det er en "dommerfejl" langt inde i overtiden vi skal snakke om efter kampen. Og ikke at Bayern var udspillet i nærmest samtlige 90 min. Der var kun et hold på banen i går plus Neuer.

​Enig. Det er altid ærgerligt. Og alle TV kanalerne elsker at høste seere på at snakke om det, i stedet for at snakke fodbold.
Men så må vi selv være bedre til at ignorere det.

Kunne godt lide udtrykket at vi tog "kvælertag" på Bayern i slutningen af 2. halvleg, som kommentatoren ydtrykte det. Har aldrig set noget hold presse modstanderen i bund i slutningen af en kamp, som vi gør. Selv ikke City og deres possesion-pis kan måle sig med det vi kan på Bernabéu når det virkelig gælder.
madrid2000's profilbillede
madrid2000 svaret på emne: #18 2 uger 9 timer siden
​Er der nogen som kender reglerne, der kan forklare mig, hvordan dommeren regner tillægstid ud?

Vi spiller 90 minutter og dommeren finder 9 minutters tillægstid. Det svare til ca. 8% ekstra tid.

Så spiller vi 9 minutter, men dommeren fløjter af i det 114.3 minut. I de 9 minutter finder han ekstra 5.5 minutter? dvs. vi spiller over 50% mere end hans oprindelig 9 minutter.

Dommeren signalere igen i det 10.3 minut(Han viser 2 finger), at der er 2 minutter tilbage, men alligevel fløjter han af i det 114.3 minut. Her spiller vi 100% over tid.

Nogen der har kendskab til regler?
 
Real HWL's profilbillede
Real HWL svaret på emne: #19 2 uger 10 timer siden

Ramos4 post=175431 skrev:

Real HWL post=175430 skrev: ​Stort tillykke alle sammen. Sikke en magtdemonstration af Real i aften, og alligevel ender det med at det helt store samtale emne er at Bayern bliver snydt. Utroligt!! 

​Haters be hating. Man kan ikke være så store og vinde så meget uden at folk får ondt bagi.

Hala Madrid!


Jeg ved godt folk har ondt i røven, men jeg syntes alligevel det er ærgerligt at det er en "dommerfejl" langt inde i overtiden vi skal snakke om efter kampen. Og ikke at Bayern var udspillet i nærmest samtlige 90 min. Der var kun et hold på banen i går plus Neuer.
9eren's profilbillede
9eren svaret på emne: #20 2 uger 10 timer siden
Det har jeg ikke, men jeg forudså at Bayern ville komme foran som jeg skrev i pausen i går. At hvis vi ikke ville få scoret snart, så ville Bayern få sådan en mulighed som Davies fik. Ham skal vi bare have!!!!

Men jeg tror at der ligger dybt i min hukommelse nogen af de mange mål vi har fået på målmandsdrop i de store kampe og i de store finaler, at jeg sad og håbede på sådan en hændelse i det meste af kampen. Vinicius skud virkede for mig som sådan en situation inden han tabte bolden
Estadio Santiago Bernabéu's profilbillede
Estadio Santiago Bernabéu svaret på emne: #21 2 uger 14 timer siden

9eren post=175432 skrev: Det er nemt at sige nu. Men jeg sad og tænkte det meste af kampen at Neuer ville begå en fejl. Jeg er også sikker på at jeg brugte mine telepatiske evner på Neuer i momentet da han skulle til at gribe Vinis bold.


Hvis du har sådanne evner, så må du meget gerne bruge dem igen i finalen. På forhånd tak!
9eren's profilbillede
9eren svaret på emne: #22 2 uger 17 timer siden
Det er også efterhånden nogle målmænd der har haft en form for Karius syndrom mod RM
9eren's profilbillede
9eren svaret på emne: #23 2 uger 17 timer siden
Det er nemt at sige nu. Men jeg sad og tænkte det meste af kampen at Neuer ville begå en fejl. Jeg er også sikker på at jeg brugte mine telepatiske evner på Neuer i momentet da han skulle til at gribe Vinis bold.
Ramos4's profilbillede
Ramos4 svaret på emne: #24 2 uger 17 timer siden

Real HWL post=175430 skrev: ​Stort tillykke alle sammen. Sikke en magtdemonstration af Real i aften, og alligevel ender det med at det helt store samtale emne er at Bayern bliver snydt. Utroligt!! 

​Haters be hating. Man kan ikke være så store og vinde så meget uden at folk får ondt bagi.

Hala Madrid!
Real HWL's profilbillede
Real HWL svaret på emne: #25 2 uger 17 timer siden
​Stort tillykke alle sammen. Sikke en magtdemonstration af Real i aften, og alligevel ender det med at det helt store samtale emne er at Bayern bliver snydt. Utroligt!! 

Seneste artikler...