Madridista

 
 

Referat: Granada – Real Madrid 0-4, LaLiga, 35. spillerunde

Logo Realmadrid 010101

Efter nogle begivenhedsrige uger, hvor mesterskabet er kommet i hus, og Real Madrid har klaret skærene i Champions League, var der helt ro på, da man i går mødte nedrykkerne fra Granada på udebane.

 

Ancelotti havde valgt at rotere ti mand i startopstillingen, så kun Rüdiger var en genganger fra Bayern München-kampen. Modric og Rüdiger fik 70 minutter på banen og blev erstattet af Nacho og Kroos, men ellers spillede alle mand 90 minutter, hvorfor der altså var fuld hvile til resten af truppens hårdt prøvede spillere. Det betyder i øvrigt, at kampen i går var den første i hele sæsonen, som Valverde ikke fik spilletid i.

Kampen blev indledt med en pasillo fra Granadas side som lykønskning om Real Madrids nyvundne mesterskab, som Real Madrid i øvrigt afveg fra at fejre i går for ikke at gnide salt i såret hos hjemmeholdet, der i den kommende sæson kommer til at spille i Segunda División.

Dejligt kollegialt fra begge parter, og det var en tilgang til kampen, som også afspejlede sig på banen. Trods de mange rotationer, var det intet problem for Real Madrid at hente de tre point på en aften, hvor stemningen var helt og aldeles tilbagelænet med tilskuere, der hyggede sig under aftensolen på lægterne, og en flok Granada-spillere, der af og til rev og flåede rigeligt i Real Madrids offensivspillere, men tilsyneladende ikke orkede at dække op i forsvaret.

Den første halve times spil var Granada fint med og fik et par muligheder, blandt andet på grund af nogle dumme boldtab fra Camavinga og Militão, sidstnævnte også med et par dyre tabte dueller i kampen om bolden, men Courtois fik taget sig af det, der kom inden for målrammen. Güler havde også en fin chance for at sparke på mål, men valgte i stedet at søge Joselu, og derfor skulle føringen i stedet komme fra en noget uvant kant. En flad aflevering ind i feltet fra Brahim i retning af Modric blev rettet af og havnede i stedet hos en fremadstormende Fran García, der kom først på den løse bold og kunne score sit første mål for Real Madrids førstehold.

Defensivt skal der ikke meget til at hyle Fran García ud af den, og han faldt bogstaveligt talt over sine egne ben flere gange i forsøget på at positionere sig, men offensivt var han igen på pletten i første halvlegs overtid, hvor han fandt Güler i feltet, som sikkert sparkede sit tredje mål i Real Madrid-trøjen i nettet. Det var i øvrigt første gang, at en Real Madrid-forsvarsspiller havde både assisteret og scoret i samme kamp siden Sergio Ramos i 2018.

Der skulle kun gå et kvarter af anden halvleg, før Real Madrid var kommet foran med både 3- og 4-0, og begge gange var det kampens i særklasse bedste spiller, Brahim, der lynede. Først med en solotur fra midten af banen, som han afsluttede med en dribling uden om en Granada-forsvarer og et spark i det nære målhjørne og dernæst efter et flot angreb, som han kunne afslutte med det gode venstreben på oplæg fra Modric.

Brahim var også tæt på at kunne lave hattrick, mens Joselu fik en fin mulighed på oplæg fra ingen ringere end Courtois, men slutcifrene blev 4-0 på en dag, hvor Real Madrid aldrig behøvede at trykke ret hårdt på gaspedalen.

Kampens badebold: Der kommer jo absolut intet fra Joselu, men den tvivlsomme hæder falder til Militão, der ganske enkelt laver for mange dårligt satsninger, taber for mange dueller til Lucas Boyé og også har nogle tossede boldtab. Statistikken siger i øvrigt nul tacklinger, nul vundne dueller i fire forsøg på jorden og én ud af tre i luften.

Kampens spiller: Tillykke til Fran García med hans første mål på førsteholdet, men kampens spiller er naturligvis Brahim, der var med i alle fire mål.

Perspektiver mod kommende kampe: Denne kamp handlede om at hvile alle de hårdt prøvede spillere, og så må vi se, hvordan kortene blandes til sæsonens sidste tre ligakampe. Med tre ugers tid til Champions League-finalen skal man for alt i verden undgå skader til vigtige spillere, men omvendt skal de holdes i kampform. Mon ikke Ancelotti og hans trænerstab finder den rette balance.

Log-på for at kommentere

Seneste artikler...