Madridista

 
 

Ancelottis pressemøde: Om Pichichi, Nachos fremtid og målmandsdilemmaet

Ancelotti afholdt i går sit pressemøde forud for kampen i aften imod Alavés, og her følger italienerens vigtigste udtalelser.

 

Om Bellingham og Pichichi-ræset:

Efter at have ligget i toppen af topscorerlisten længe er Bellingham nu gledet to mål efter Girona-angriberen Artem Dovbyk og ét mål efter Alexander Sørloth fra Villarreal. Skader, hvile og karantæner har dog også sit at sige, og faktisk har Bellingham blot spillet i 26 af 35 ligakampe, hvilket er syv færre end Dovbyk og fem færre end Sørloth. Ifølge Ancelotti er det dog ikke noget, der betyder det store i Real Madrid:

- Vi tænker ikke på det. Han har allerede nået sit mål med en enestående sæson, hjulpet holdet og overrasket alle. At blive Pichichi er mindre vigtigt for os. Han har haft en fantastisk sæson, som ingen havde forventet i hans første år.

Om målmandssituationen:

Real Madrid står i et upraktisk luksusdilemma med Lunin, der har spillet en flot sæson og har været med til at få Real Madrid i Champions League-finalen, og Courtois, der på toppen er verdens absolut bedste keeper. Lunin kan næppe gå tre uger uden spilletid, hvis han skal stå i finalen, men samtidig skal Courtois have banket rusten af, og ifølge Ancelotti skal der åbenbart også gives spilletid til Kepa:

- Vi vil vurdere det. Lunin kan spille en af disse kampe, og vi vil også gerne give Kepa muligheden for at spille lidt. Det bliver ikke så nemt, fordi der ikke er så mange kampe. Lunin har haft en fantastisk sæson, og Courtois er den bedste i verden, når han er på sit bedste.

Om Nachos fremtid:

Nogle har spekuleret i, om klubben skal sige farvel til Nacho med hans dalende niveau i denne sæson in mente, men ifølge Ancelotti bliver en afsked i så fald spillerens eget valg:

- Beslutningen ligger i hans hænder. Han kan gøre, hvad han vil.

Ancelotti blev spurgt ind til, hvilken spiller der har overrasket ham mest, og her lød svaret:
- Dem, jeg kendte mindst. Fran García, som har gjort det rigtig godt, især i starten. Joselu og Brahim. Vi har også spillere, der kunne have bidraget mere, hvis jeg havde kunnet give dem flere minutter. Ceballos, for eksempel, har ikke fået de minutter, han fortjente af forskellige årsager. Arda (Güler, red.) er en anden spiller, der kunne have spillet mere, hvis han ikke havde haft de skader, han har haft. Truppen har overrasket mig på et generelt niveau, de har præsteret fantastisk.

Til spørgsmålet om, hvem der i fremtiden kan gå trænervejen, svarede Ancelotti:
- Disse spillere har kvaliteten til at blive trænere på grund af deres viden og den erfaring, de har. Man kan blive træner, men man skal have lysten til at være træner. Givet de udfordringer, en træner står over for på dette særlige tidspunkt i fodbolden, er der mange spillere, der ikke ønsker at gøre det. Der er for meget pres og ansvar. Carvajal, Nacho, Ceballos, Kroos, Modrić... De kunne alle være trænere, hvis de har lysten.

Om Militão:
- Han har brug for at spille flere minutter. Han gør store fremskridt, han bliver bedre for hver kamp. Forhåbentlig kan han være på sit bedste til finalen.

Om skadesramte Tchouaméni:
- Han har ikke den store chance, men han er ikke udelukket til finalen. Det er en vigtig uge for ham. Hans fod gør ikke så ondt, det er anderledes end det sidste problem, han havde.

Log-på for at kommentere

Seneste artikler...