Madridista

 
 

EM-tjek: 8 Real Madrid-spillere i semifinalerne

Logo Realmadrid 010101

Efter alle tilbageværende Real Madrid-spillere klarede sig videre fra ottendedelsfinalerne, var det sikkert, at nogle ville ryge ud i kvartfinalerne. 11 spillere fordelt på fem hold var med, og af dem klarede otte sig videre.

Den spanske trio mod den tyske duo

Kvartfinalerne startede med hele fem Real Madrid-spillere i aktion, da to af turneringens bedste hold i form af Spanien og Tyskland mødte hinanden. Spanien trak det længste strå med et hovedstødsmål i det 119. minut efter en kamp, hvor de også havde gjort sig fortjent til at vinde. Både Kroos og Rüdiger spillede alle 120 minutter, og for førstnævnte blev det altså til det endelige karrierestop. Carvajal trak sit andet gule kort i turneringen i det 100. minut og stod derfor til karantæne i semifinalen, og derfor gjorde det heller ikke det store, da han trak sit andet gule kort på et professionelt frispark i det 126. minut og blev udvist. Både Nacho og Joselu fik deres anden kamp i turneringen med indhop i henholdsvis det 46. og 102. minut.

Mere fladt end finesse over Frankrig

Dernæst skulle Portugal og Frankrig i aktion, og med franskmændenes sejr efter straffesparkskonkurrence oven på de målløse 120 minutter fik yderligere fire Real Madrid-spillere plads i semifinalen. På grund af karantæne til Rabiot fik Camavinga omsider en startplads, og han gjorde sig bemærket med en række gode defensive aktioner og en stor chance for at blive matchvinder med en højrebensafslutning snert forbi mål. Han blev taget ud, da ekstratiden begyndte. Tchouaméni fik igen hele kampen på banen og var ikke en af dem, der skulle sparke straffespark. Det havde Mbappé helt sikkert været, hvis ikke han måtte lade sig udskifte i halvlegen af ekstratiden, hvor problemer med næsen og masken blev for store. Mendy har fortsat sine første minutter til gode.

England igen på vippen

I dag fik også Bellingham og England plads i finalen, efter også de skulle ud i straffesparkskonkurrence mod Schweiz. Bellingham spillede hele kampen og var stensikker på sit forsøg, da han var udpeget som en af de fem sparkere. Han rammer stadig ikke sit niveau fra de bedste Real Madrid-tider, men både han og England var trods alt bedre i dag, og Bellingham nyder tydeligvis stor tiltro fra Gareth Southgate.

Assist fra Güler i Tyrkiet-exit

Det så længe ud til, at også Arda Güler ville gå videre sammen med Tyrkiet, men Holland endte med at leve op til deres favoritværdighed. Güler fik dog vist sig flot frem med en smuk assist med højrebenet på Tyrkiets 1-0-scoring og masser af kælen boldbehandling. Han lavede blot fire fejlafleveringer og tog igen-igen teten i Tyrkiets opbyggende spil. Og da Tyrkiet var ude, var han med det samme henne til sine skuffede holdkammerater og uddele highfives og hanke op i dem. Mbappé? Jojo… Endrick? Meget spændende! Men Güler? Han bliver efter denne slutrunde utrolig svær at placere så langt tilbage i køen til spilletid, som han var i foråret, da han endelig var spilleklar.

Log-på for at kommentere

Seneste artikler...