Madridista

 
 

Valverde vandt Real Madrid-duel til Copa América

Logo Realmadrid 010101

Uruguay med Fede Valverde som anfører og fast starter mødte i nat Brasilien, der har fire Real Madrid-spillere i truppen, i den sidste kvartfinale til Copa América, og det blev førstnævnte, der kunne juble efter det opgør.

Valverde, Rodrygo, Éder Militão og Endrick startede alle på banen og spillede alle samtlige 90 minutter, inden kampen gik direkte i straffesparkskonkurrence, som reglerne foreskriver i turneringen. Vinícius havde karantæne efter et par advarsler i gruppespillet og måtte derfor se til fra tilskuerpladserne, da ingen af hans landsmænd fik smækket bolden i kassen, inden kampen endte 0-0.

Valverde viste igen højt bundniveau med en ihærdig arbejdsindsats, mens også Militão spillede en fin kamp og igen ligner en fodboldspiller efter sit lange skadesfravær. De to spillere var udpeget som deres lands første sparkere i straffesparkskonkurrencen, og det var med vidt forskellig succes. Valverde gik til bolden og smadrede resolut bolden fladt helt ud i siden af nettet i hvad, der kan betragtes som det perfekte straffespark. Militão derimod syntes at slentre med påtaget nonchalance i falsk Vázquez-stil op til pletten, hvorefter hans selvsikre smil på læben blev til ærgrelse, da Uruguay-keeperen snuppede hans forsøg, der sad i målmandens højde og ikke særlig yderligt.

Det bedste, man kan sige om Rodrygo, er, at han for første gang i fire kampe lykkedes med driblinger, og at han slap for at brække benet, da Uruguays Nahitan Nández udsatte ham for en benbrækkertackling og fik direkte rødt. Rodrygo havde ellers fået venstrekanten i Vinícius’ fravær, og det er uvist, om han havde været femte sparker i straffesparkskonkurrencen. Hverken han eller Endrick nåede nemlig at sparke i løbet af de første fire forsøg, man da to spillere havde brændt, var det alligevel for sent, da det femte skulle sparkes.

Og Endrick er der nærmest ingenting at skrive hjem om. Han lykkedes med utrolige to afleveringer på fem forsøg over en hel kamp og fik sendt et enkelt halvforkølet skud afsted. Et par gange forsøgte han at sætte i et hastigt drev med bolden, men han blev stoppet hver gang, så det mest positive var egentlig hans kampiver og velvilje til at gå i glidende tacklinger for at snuppe bolden. Selvom det dog heller ikke rigtig lykkedes.

I semifinalen skal Uruguay møde Colombia, mens enten Argentina eller Canada venter i finalen.

Log-på for at kommentere

Seneste artikler...