Madridista

 
 

EM-status: Real Madrid-spillerne fra bedst til værst efter 5 spillerunder

Logo Realmadrid 010101

EM’s ottendedels- og kvartfinaler er blevet afviklet siden vores seneste statusliste over Real Madrids bedste spillere til slutrunden, og det er nu tid til endnu en særdeles subjektiv top-13 over, hvem af klubbens spillere – med Nacho, Joselu og Kroos med i puljen – der har gjort det bedst.

1. Toni Kroos: 5 kampe, 0 mål, 0 assists, 470 minutter
Kroos har ligget nummer ét på alle lister hidtil, og selvom det blev til et exit mod Spanien, holder han som minimum på førstepladsen lidt endnu. Han viste vanlig klasse imod Danmark og havde det nok en anelse sværere mod Spanien ligesom resten af sine holdkammerater, men der var aldrig tvivl om, hvor stor en rolle, Kroos spillede på dette tyske landshold. Tyskland nåede kun til kvartfinalen, og Kroos’ fodboldspillerkarriere er dermed definitivt slut efter en EM-slutrunde, hvor han spillede samtlige minutter ud over de ti, han blev sparet imod Skotland i åbningskampen.

2. Dani Carvajal: 4 kampe, 1 mål, 0 assists, 381 minutter
Carvajal er den mest oplagte kandidat til at tage Kroos’ førsteplads, men det kræver lige lidt endnu, og det kan i så fald været nødt til at blive i finalen, for han fik rødt kort i de døende minutter imod netop Tyskland. Et ganske gratis et af slagsen, da han forinden havde fået en karantænegivende advarsel. Carvajal har generelt fortsat det høje niveau fra resten af sæsonen i Real Madrid og har været en vigtig brik for EM’s bedste hold hidtil.

3. Arda Güler: 5 kampe, 1 mål, 2 assists, 342 minutter
Den unge tyrker rykker en placering op på den baggrund, at han ganske enkelt vil være en af de spillere helt generelt, vi vil huske til denne slutrunde. Hans smukke langskudsmål imod Georgien, hans to vigtige hjørnespark i ottendedelsfinalen mod Østrig og så en vidunderlig assist med højreskøjten imod Holland i kvartfinalen, som Tyrkiet dog endte med at tabe. Han er startet inde i fire af de fem kampe og startede kun ude imod Portugal for at blive sparet. Publikum jubler af ham, kalder på ham og hylder ham, og det samme gør vi her.

4. Antonio Rüdiger: 5 kampe, 0 mål, 0 assists, 480 minutter
Har spillet fuld tid, vist sin høje klasse og spillede sin nok bedste kamp, hvor alle så hans kvalitet, imod Danmark. Der er egentlig ikke en finger at sætte på hans præstationer, ud over det uheldige selvmål imod Skotland og et par situationer lidt på bagkant imod Schweiz, men desværre stoppede eventyret allerede i kvartfinalen, selvom tyskerne snildt kan betragtes som EM’s næstbedste hold. Kun overgået af netop banemændene fra Spanien.

5. Jude Bellingham: 5 kampe, 2 mål, 0 assists, 491 minutter
Sniger sig ind på femtepladsen med sit afgørende semi-saksesparksmål i ottendedelsfinalen mod Slovakiet i sidste sekund. Læg dertil hans matchvindermål imod Serbien og det sikre straffespark i straffesparkskonkurrencen i kvartfinalesejren imod Schweiz, og så har vi en række ekstremt afgørende monumenter, der betyder, at England stadig kan nå at vinde det hele. Men niveau har ikke været særlig imponerende, og England er tæt på umulige at holde med.

6. Kylian Mbappé: 4 kampe, 1 mål, 1 assist, 375 minutter
Siden gruppespillet har Mbappé spillet fuld tid i ottendedelsfinalen imod Belgien, som Frankrig for anden gang til slutrunden vandt på et selvmål, og 105 minutter imod Portugal uden at være på banen til straffesparkskonkurrencen. Han kan fortsat nå at rykke op på listen, men endnu er der ikke ret meget at råbe hurra for, hverken med ham eller Frankrig.

7. Aurélien Tchouaméni: 4 kampe, 0 mål, 0 assists, 381 minutter
Vi kan være nok så meget efter Frankrig for deres kedelige spil og tandløse offensiv, men Tchouaméni må vel også få en del af æren for, at de trods alt kun har lukket et enkelt mål ind. Han gør sin vanlige ting som en fast bestanddel af Deschamps yndlingsmidtbanetrio, herunder et væld af langskud, nogle med snert og andre direkte til indkast eller op i aftenhimlen. Har dog været mindre afgørende eller iøjnefaldende end de seks før ham på listen.

8. Nacho: 2 kampe, 0 mål, 0 assists, 164 minutter
Fik endelig sin anden kamp, da han spillede 74 minutter imod Tyskland efter ellers kun at have spillet åbningskampen. To fine indsatser for det velsmurte Spanien-hold men ikke helt nok spilletid til en højere placering.

9. Eduardo Camavinga: 3 kampe, 0 mål, 0 assists, 138 minutter
Det må stadig mest betragtes som en skuffelse, at Camavinga ikke har været mere i spil. Det er blevet til to indhop i den rendyrkede arbejdsindsats tegn, inden han fik 90 minutter imod Portugal, dog kun fordi Rabiot var i karantæne. Her var han dog utrolig tæt på at score med højrebenet og lavede også nogle vigtige defensive tacklinger. Men det er stadig et lunkent overbliksbillede med Camavinga, dog nok til at springe forbi Modric, der røg ud for tidligt.

10. Luka Modric: 3 kampe, 1 mål, 0 assists, 235 minutter
Intet nyt siden sidste liste, da Kroatien skuffende røg ud i gruppespillet.

11. Joselu: 2 kampe, 0 mål, 0 assists, 90 minutter
Med 29 boldberøringer og 15 afleveringer på to kampe, hvor den ene kun var for at spare de foretrukne angribere i gruppespillets sidste kamp, er det ikke nok til at gå forbi Modric, selvom Joselu stadig kan nå at blive EM-vinder. Og det er trods alt stadig en succes i sig selv, at han overhovedet er med og endda får spilletid modsat en anden her på listen.

12. Andryi Lunin: 1 kamp, 90 minutter
Nok er skrevet og sagt om hans ærgerlige EM, der allerede var slut ved sidste liste.

13. Ferland Mendy: Endnu ikke kommet i kamp

Log-på for at kommentere

Seneste artikler...