Mourinho: Jeg vender gerne tilbage til Real Madrid

Real Madrids tidligere træner, José Mourinho, blev i går interviewet til portugisisk TVI og her kom han naturligvis ind på sin tid i den spanske hovedstad, hvor han kom ind på nogle interessante synspunkter.

Madridista.dk bringer det Real Madrid-relaterede i interviewet her:

Om Cristiano Ronaldo:

- Der er ingen relation mellem os. Han spiller i Real Madrid og jeg er træner i Chelsea. Vi har ikke mulighed for at løbe på hinanden på gaden. Relationen eksisterer ikke, minderne gør. Jeg husker både det gode og det knap så gode. Jeg tager hatten af for manden, som var en maskine til at lave mål, som hjalp mig til at blive mester, til at vinde Copa del Rey og den spanske Super Cup. Måske hjalp jeg også ham, vi hjalp hinanden gensidigt til at skrive historie ved at vinde mesterskabet med de 100 points over historiens bedste Barcelona-hold. Om Cristiano Ronaldo som spiller har jeg de bedste minder og jeg ønsker ham alt det bedste i hans karriere, mere på landsholdet end på klubholdet, for når jeg forlader en klub gør jeg det med en følelse af tilhørsforhold og ønsket om at mine tidligere spillere får succes.

Hvis du kunne skrue tiden tilbage, ville du så skrive under med Real Madrid:
- Ja, uden tvivl, ja! Det var en oplevelse som menneske og som træner og jeg ville gøre det igen uden at tænke over det to gange.

Ville du gøre det tingene på samme måde:
- Det er et meget generelt spørgsmål. I ethvert tilfælde, hvor en træner tænker behørigt og er permanent selvkritisk, sådan som mit trænerteam er, er det klart at i alle klubber, hvor jeg har været og i alle processer, som jeg har været en del af, ville man ikke gøre det samme. Det gælder for alle mine klubber og ikke bare Real Madrid.

Var truppen et problem:
- Jeg vil ikke give det, som jeg aldrig har givet indtil nu og som jeg aldrig kommer til: Store forklaringer om mine tidligere klubber. Det ser ud til at min karriere er gemt i skuffer. Men du vil ikke se mig snakke om det, der er sket i fortiden, hvad enten det så er positivt eller negative. Du vil ikke se mig give detaljer om det, der skete eller ikke skete, om det som er spekulationer eller ikke. Jeg forlod Real Madrid med en fantastisk relation til præsidenten, til Generaldirektøren (José Ángel Sánchez, red.) og til hele strukturen efter at vi sammen traf en beslutning om, det var det bedste for min karriere. Jeg er en glad mand, i dag tager jeg glad til kampene og til træning med en stor glæde og jeg er ikke en person, som bryder mig om at tale om fortiden.

Din "tid som landstræner" i 2010:
- Nej, nej. Jeg var landstræner i nogle timer. Det er noget af en historie. Det var helt uventet. João Rodrigues og Madaíl kom til mit hjem i Madrid og de var indsigtsfulde. De ramte mit hjerte og overbeviste mig om at acceptere udfordringen. Jeg begyndte i mit hoved at forberede den næste kamp og jeg snakkede med præsident Florentino Pérez, som lod døren stå på klem for mig og bad mig om tid til at tænke godt over det. Da han efterfølgende sagde "Det er en umulig situation, du er nødt til at forsvare mine interesser, Real Madrids og dine egne" var jeg naturligvis ikke særlig glad. Men en dag eller to efter var jeg nødt til at sige: "Jeg er helt enig, det er en situation, som man ikke kan sætte en stor klub i". Fra det øjeblik besluttede jeg mig for, at der ikke i fremtiden ville blive den mindste mulighed for, at noget lignende kunne gentage sig. Det er en komplet uacceptabel situation, også set fra et etisk synspunkt.

Seneste artikler...

Annonce