Historisk tilbageblik: Vicente del Bosque afviste David Silva

Silva RM

Når David Silva i aften træder ind på Estadio Santiago Bernabéu, så er det med visheden om, at han ved flere lejligheder har været utroligt tæt på at blive Real Madrid-spiller og at det faktisk kun er tilfældigheder, som har forhindret ham i det.

I 1998 mødtes parterne for første gang, da den dengang 12-årige spiller blev kaldt til prøvetræning i Madrid. Det fortæller han i et dokumentar-program, som Manchester City, har lavet og som har fået titlen ”Made in Gran Canaria”.

Her siger han:
- De ringede hvert år, men vi besluttede os for ikke at tage af sted. Det følgende år skiftede jeg til min hjemby, hvor jeg spillede til jeg var 14 år.

Ifølge David Silvas far, Fernando Jiménez, var det faktisk Vicente del Bosque, som var skyld i, at et skifte aldrig blev til noget:
- Jeg mødte Vicente del Bosque. Jeg fortalte, da han snakkede om ham, at han havde kvaliteter og var visionær. Og han svarede, at drengen var meget lille. Jeg fortalte, at drengen ikke var der for at fortsætte. Han var der efter løfte fra en ven. Jeg fortalte dem, at hvis de fandt ham interessant, så kunne vi tage hjem og så kunne de følge ham.

Det er en historie, som bliver bakket op at Vicente Miranda, som var præsident for Arguineguín, hvor David Silva spillede:
- Vi tog ham dertil, fordi han havde nogle utrolige egenskaber for en spiller i den alder og vi var overbeviste om, at han fortsatte. Selv Míchel var imponeret. Han var der for at se sin søn spille og han måbede hver gang David havde bolden. ”Han fortsætter helt sikkert”, sagde han til os. I sidste ende blev det ikke til noget med Real Madrid, fordi de mente at han var for lille.

Parterne aftalte dog, at de skulle holde kontakten ved lige og snakke sammen senere, men Valencia kom på tværs og sikrede sig stortalentet. Det fortæller Sixto Alonso, som var talentspejder for Real Madrid og anbefalede spilleren til klubben:
- Jeg anbefalede David Silva til Real Madrid to gange. Klubben havde ham til prøvetræning i maj måned. De kunne godt lide ham, men blev ikke overbevist. Han vendte tilbage i september for at spille en turnering, hvor Valencia også deltog. Da Valencia fandt ud af, at Real Madrid heller ikke ville have ham i anden omgang, tog de hurtigt kontakt for at indlemme ham på Juvenil-holdet. Det er ting, som kan ske. Når man skal træffe 100 beslutninger om året, vil nogle af dem blive forkerte, mens mange vil være korrekte.

Mange år senere forsøgte Real Madrid igen at hente David Silva, nemlig i 2010, men også dengang blev det som bekendt ikke til noget og hans gode ven og fysioterapeut i Manchester City, Edu Álvarez, forklarer hvorfor:
- I klubber som Real Madrid og Barcelona er medierne og tilhængerne meget påtrængende. Fodboldspillerne i England er mere respekterede, her interesserer man sig kun for, hvad de laver på banen.

Men Real Madrid nåede faktisk at få David Silva til klubben og overrække ham en Real Madrid-trøje. Det skete i 2005, hvor han var udlejet til Eibar. I en kamp mod Lleida valgte han at sparke en bold ud af banen i dommerens tillægstid, selv om han var helt fri til scoring. Det skete fordi en modspiller lå skadet på banen. Derfor blev han indstillet af Fundación Real Madrid til at vinde præmien ”Premio a los valores humanos en el deporte”, altså præmien for menneskelige værdier i sporten og den hædersbevisning, samt en Real Madrid-trøje, modtog han af Emilio Butragueño og Alfredo di Stéfano.

Men tættere kom han aldrig på Real Madrid-trøjen.

Tags: Historisk tilbageblik

Log-på for at kommentere

Seneste artikler...

Annonce