Courtois ligelad med FIFA-pris: Jeg kender mit værd

Det var Thibaut Courtois, der i denne omgang var med til Champions League-pressemødet forud for morgendagens kamp, og her følger belgierens vigtigste udtalelser.

Om den forestående opgave sagde Courtois:
- Før det omvendte opgør var vi klar over, at de var gode defensivt og på kontraangreb. Vi manglede det sidste i den kamp. De fik et mål på et kontraangreb, og så scorede de et verdensklassemål. De ting kan ske. Vi skal være fokuserede, aggressive og gå ud og vise dem, at vi er her for at vinde.

Courtois mener, at holdet har været uheldige med ikke at få rent bur i visse kampe:
- Vi har haft lidt uheld i nogle kampe med hensyn til de mål, vi har indkasseret. I Granada-kampen var det et afrettet skud, og imod Elche kunne det være undgået (målet kom efter en stor Casemiro-brøler, red.). Vi forsvarer os godt som hold. De indkasserede mål er kommet i kampenes sidste minutter. Vi scorer mål, og det viser, at vi spiller godt og kan udgøre en stor trussel. Hvis vi kan tilføje nogle rene bure, vil det hjælpe os i de sværere kampe.

Courtois har været skarp i sin kritik af FIFA og planerne om at afholde VM hvert andet år. Belgieren er ikke afvisende over for, at det kan være grunden til, at han ikke er blandt FIFA’s fem nominerede til årets bedste målmand:
- Holdtrofæerne er vigtigere end individuelle. Jeg ville foretrække at vinde Champions League eller LaLiga denne sæson end at vinde en individuel pris. Jeg er ikke overrasket over, hvad der skete med The Best (FIFA’s kåringer, red.) efter mine kommentarer for en måned siden. Jeg kender mit værd og den rolle, jeg har i klubben. Anerkendelse fra mine holdkammerater og klubben er alt, hvad jeg bekymrer mig om.

Om sin landsmand, Eden Hazard:
- Han har ikke trænet meget i denne uge, fordi han har været syg. Jeg har kendt ham længe, og jeg ved, at hans drøm var at spille for Real Madrid. Det er en skam, at det ikke er gået, som alle ville have ønsket. Jeg kan se, at han har engagement, glæde og ønsker at hjælpe holdet og prøver at forbedre sig. Det er ikke nemt at genfinde sin bedste form, når man ikke har spillet i to og et halvt år.

Seneste artikler...