Optakt: Real Madrid – Sevilla, LaLiga, 15. spillerunde

Logo Realmadrid 010101

Real Madrid påbegynder i aften en stime på fem svære kampe, hvor første modstander er Sevilla, der indtager tredjepladsen i LaLiga. Real Madrid er ubesejret i holdets sidste otte kampe, hvor man har fået syv sejre, så man går ind til kampen med en god stime i bagagen.

Carlo Ancelottis tropper har lagt godt fra land efter den seneste landsholdspause. Før pausen var de seneste fire sejre blevet 2-1 med en lidt for stor portion spænding mod slutningen af kampene, men efter pausen har man vundet sikre 4-1- og 3-0-sejre. Sevilla er det hold, der er gået færrest mål ind på i ligaen med blot ni mål indkasseret, så det er heldigt for Real Madrid, at man kommer med en god målform i ryggen.

Ligesom Real Madrid har Sevilla blot tabt én kamp i ligaen i sæsonen, og der er blot to points afstand mellem de to mandskaber. I starten af november tabte andalusierne dog også i Champions League til Lille, og i den store europæiske klubturnering har det faktisk været aldeles vaklende. Sevilla spillede de første tre gruppekampe uafgjort og fik dermed den første sejr i gruppen i midtugen imod Wolfsburg. De er dog heldige alligevel at kunne kæmpe med om videre kvalifikation i den afsindigt tætte gruppe, men det vidner om, at sæsonen ikke har været en dans på roser for Sevilla hidtil, selvom de ligger i toppen af LaLiga.

Carlo Ancelotti har stort set alle mand klar til det vigtige topopgør. Eden Hazard er ikke blevet klar efter sygdom, og både Gareth Bale og Dani Ceballos er ude med skader, men til gengæld er Fede Valverde og David Alaba med i truppen. Sevilla må undvære Jesús Navas og Youssef En-Nesyri, men Julen Lopetegui råder stadig over et ganske kapabelt mandskab, som man bør betragte som mesterskabskandidat i indeværende sæson.  

De fleste husker nok sidste gang, de to hold spillede, for her var der kontroversielle kendelser i spil. Det var 2-2-kampen tilbage i maj, hvor Karim Benzema fik tilkendt et straffespark, der så blev trukket tilbage og givet til Sevilla i stedet for på grund af hånd på bolden forinden af Éder Militão. Før det havde Real Madrid ellers vundet de seneste fire kampe imod Sevilla, og i alt har man vundet seks af de seneste ti interne opgør, hvor det også er blevet til tre nederlag.

Når det kommer til hjemmebanekampe, dominerer Real Madrid dog klart Sevilla i disse år. Man har ikke tabt hjemme siden 2008, og faktisk har man vundet hele 13 af de sidste 14 hjemmekampe imod andalusierne – eneste undtagelse var førnævnte 2-2-kamp i sidste sæson. I aften er der som bekendt igen tale om en hjemmekamp, så her har Real Madrid altså historikken på sin side.

Det er klokken 21 i aften, at Real Madrid skyder den kommende svære periode i gang. Bagefter venter nemlig Athletic Club, Real Sociedad, Inter og Atlético Madrid, så se med på TV 2 SPORT X eller tv2 play, når Real Madrid skal skabe afstand til konkurrenterne i toppen af LaLiga.  

Real Madrids forventede hold: Courtois, Carvajal, Militão, Nacho, Mendy, Kroos, Casemiro, Modric, Rodrygo, Benzema, Vinícius

 
 
 

Seneste artikler...

Annonce