U19-mandskabet lægger deres kvalifikationsskæbne i egne hænder

Der var ingen plads til fejl da Real Madrids u19-hold gæstede APOEL i Nicosia, og Guti’s tropper kom da også flyvende fra start, i deres 3-0 sejr på femte kampdag i UEFA Youth League gruppespillet.  Dani Gómez og Óscar var på spil for de hvidblusede, som også var klart det bedste hold. Nu er der altså håb for de unge spillere for at komme i knockoutfasen, efter at Tottenham tog en udebanesejr med fra Dortmund, som u19-mandskabet altså også skal slå for at komme videre fra gruppespillet.

Ungdomsholdet kom rigtig godt ind til kampen, og allerede efter knapt ti minutter, kunne Dani Gómez komme på Alberto’s indlæg fra højre side, og sætte bolden ind ved den nærmeste stolpe. Gómez, som nu er holdets førende målscorer, har altså noteret sig for hele seks scoringer i dette års turnering. I det 27. minut kunne Óscar fordoble føringen med en flugter fra kanten af feltet. Guti’s mandskab kunne altså gå til pause foran med to, dog med følelsen af, at det kunne have blevet til endnu mere, specielt med Césars afslutning på overliggeren efter 35 minutter.

Kampen havde meget lignende tendenser spillemæssigt i anden halvleg, med et sultent u19-hold der fortsat dominerede, og forsøgte at forøge deres føring yderligere. En af halvlegens allerstørste muligheder tilfaldt Pedro, men hjemmeholdets målmand matchede kvaliteten af hans afslutning. I den sidste fase af kampen fik APOEL et par chancer, med Adoni tagende del i flere af deres aktioner. Men det skulle blive Óscar der scorede kampens sidste mål i det 89. minut, hvor han uden for feltet kunne skyde bolden helt op i det øverste målhjørne. Holdet er altså nu to point efter Dortmund, som de skal møde i den sidste runde af gruppespillet.

Startopstillinger:

0 - APOEL: Paraskevas, Sokratous, Karayiannis, Adoni, Scottis, Stylianides, Artemiou, Andreou, Koukos (Okkaridis, 78’), Papoutsos og Naoum (Polikarpou, 69’).

3 - Juvenil A: Adrián, López, Víctor Chust, Álex, Miguel Gutiérrez, Moha, Alberto (Miguel Baeza, 46’), Óscar, César (Pedro, 61’), Vacas og Dani Gómez (More, 77’).