Crewet rundt: Fem hurtige om sæsonen 2020/2021

Real Logo 090220

Vi har været en tur rundt blandt nogle af vores dytige folk i kulisserne, der har fået fem spørgsmål, som primært går på sæsonen 2020/2021. 

Der bliver kigget i krystalkuglen, så hvis du mangler lidt at fordrive tiden med inden premieren i aften mod Real Sociedad, er dette vores ydmyge anbefaling:

1. Hvad er dine forventninger til Real Madrids sæson in mente det ukarakteristisk stille transfervindue?

Jonas Nielsen
Jeg forventer en sæson meget lig den sidste. Transfervinduet har ikke været det mest interessante fra Real Madrid, men bortset fra salget af Hakimi, har jeg været fint tilfreds, omstændighederne taget i betragtning. Jeg glæder mig meget til at se Ødegaard på holdet, og jeg håber at Hazard og Jovic kan finde det niveau der gjorde at man hentede dem sidste sommer.

Malthe Gejl Boesen
Jeg forventer meget af holdet hjemme i den spanske liga. Holdet har fået tiltrængt forstærkning på midtbanen i form af Ødegaard, og der er blevet afhændet nogle af overskudsspillerne på kantpositionerne. Det kan blive farligt med en skade til Casemiro eller Benzema, men generelt skal Real Madrid i den kommende sæson kunne distancere et aldrende og kriseramt Barcelona-hold.

Nicolai Sørensen
Mine forventninger er at Real Madrid går efter ligaen. Real Madrid er i gang med et generationsskifte hvor der er mange rotationer på holdet. Derfor får mange af de yngre spillere flere chancer, ligesom sidste sæson, mens flere af de mere garvede spillere må forvente mindre spilletid. Real Madrid satser på den unge fremtid og det tager tid og koster sommetider resultater, så jeg tror at Zidane og co. går efter ligaen og så erobrer vi Champions League tilbage næste sæson igen.

Nicklas Bendtsen
Jeg forventer, at sæsonen kommer til at minde om seneste. Jeg synes Real Madrid er i en god position til ikke at forstærke sig så markant, da man har Vinícius og Rodrygo, som forhåbentlig vil være endnu bedre i år, og så er der Eden Hazard, som jo nærmest ikke var til stede i 19/20-sæsonen. Det samme kan godt øvrigt siges om Luka Jovic, men jeg håber de to stempler ind i år. For Eden Hazards vedkommende forventer jeg det sker, mens jeg er i tvivl om, hvorvidt Luka Jovic har hovedet rigtigt skruet på.

Man har taget en chance på 6'eren ved ikke at købe en til at aflaste Casemiro, og ellers er min eneste bekymring højre back. Jeg mener ikke det er godt for nogen, at Álvaro Odriozola er tilbage i Real Madrid. Spørgsmålet er, om han overhovedet er andetvalg på positionen, eller om Lucas Vázquez, Nacho, Militao og Varane ikke står foran ham i køen.

Jesper Frost-Hansen
Mine forventninger til Real Madrid er, at alle de spillere, som endnu ikke har slået igennem på holdet, tager mindst et skridt fremad, for så har vi en ganske habil og talentfuld trup. Sidste sæson spillede vi praktisk talt uden Militao, Odriozola, Odegaard, Hazard, Asensio og Jovic. De bør alle blive væsentlige forstærkninger til holdet i den kommende sæson og jeg har også store forventninger til, at Vinícius og Rodrygo bygger på deres spil.

Daniel Andersen
Stille transfervindue eller ej, så er mine forventninger, at Real Madrid bygger på. Vi har fået et par spændende spillere tilbage fra lån, hvor enkelte kan konkurrere om den faste spilletid, andre forstærke bredden. Zidane står med en spændende trup, hvor de unge spillere fra sidste sæson er blevet et års erfaring rigere, og det skulle vi gerne komme til at se på banen. Her tænker jeg typer som Mendy, Valverde, Vinícius og Rodrygo. Videre mangler vi stadig at se de gode takter fra spillere som Militão og Hazard, bare for at nævne nogle få spillere, der, hvis de stepper op fra sidste sæson, kommer til at klæde Real Madrids hold. 

2. Hvem bliver sæsonens åbenbaring, sæsonen skuffelse og sæsonens MVP for Real Madrid?

Jonas Nielsen
Ødegaard bliver sæsonens åbenbaring. Han havde en fantastisk sæson sidste år for Sociedad, og jeg tror på at det bliver endnu bedre i år.

Sæsonens skuffelse er svær at forudse. Jeg er bange for at det bliver Hazard eller Jovic. Men jeg kan også se Vinicius stå med den til sidst.

Sæsonens MVP bliver Benzema eller Courtois. De var begge utrolig vigtige for holdet sidste år, og jeg tror de skal finde et lignende niveau frem igen i år, hvis vi skal tage mesterskabet.

Malthe Gejl Boesen
Ødegaard bliver sæsonens åbenbaring – vi får brug for hans mere direkte chanceskabende spil.

Sæsonens MVP bliver Casemiro – synes kun han er blevet bedre sæson efter sæson.

Sæsonens skuffelse bliver Hazard. I Chelsea gik der også rygter om en lad attitude til træning, og det bliver ikke nemmere af problemer med anklerne samt det faktum, at han fylder 30 år til januar. Jeg frygter, at vi fik fat i ham for sent.

Nicolai Sørensen
Åbenbaringen bliver nok Valverde og Mendy. Allerede sidste sæson viste de at de godt kan udspille Marcelo og Modric. Jeg tror begge spillere bliver uhyggelige farlige i år og jeg ser helt klart dem som en fast start 11’er i sæson 21-22. De skal bare lige have denne sæson til at slå helt i gennem først.

Skuffelsen bliver desværre nok Hazard. Jeg håber det ikke men de billeder der er lagt op hvor han endnu engang er ude af form viser desværre noget andet. Jeg håber han vil bevise sit værd denne sæson for vi ved han kan.

MVP kommer Sergio Ramos og Benzema igen til at kæmpe om. Ligesom sidste sæson bliver de nok vores helt store målkilde. Oven i det så er det også bare to af vores førende spillere samt anfører for klubben. De to bliver uundværlige.

Nicklas Bendtsen
Sæsonens åbenbaring er svært i en klub uden nye ansigter, så Martin Ødegaard er jo oplagt. Jeg er dog i tvivl om han får 15 eller 45 kampe i sæsonen.

En skuffelse kræver jo, at der er visse forventninger, så det udelukker Odriozola. Hvis Hazard kan blive sine skader kvit, så kommer han heller ikke i nærheden af at være skuffelsen. Jeg kunne godt finde på at sige Rodrygo. Hazard skal spille, når han er klar, hvilket kan presse Vinícius mod højre. Der er også vores nye nr. 11, Marco Asensio, at kæmpe med.

Sæsonens MVP bliver en skadesfri Eden Hazard. Jeg synes, at en stor procentdel af hans kampe i sidste sæson var rigtig gode. Bare synd det blev til så få.

Jesper Frost-Hansen
Sæsonens åbenbaring kan sagtens blive Martin Ødegaard. Det er en spiller, som vi som udgangspunkt ikke har de helt store forventninger til, men som har en masse kvaliteter i sit spil og som godt kan gennemgå en udvikling a la den, som Fede Valverde gennemgik sidste år.

Der er flere i spil til Årets skuffelse. Eden Hazard har ikke haft nogen optimal optakt til sæsonen og alles øjne hviler på ham. Vinícius skal også i sin tredje sæson begynde at vise noget for alvor.

Som MVP er der ingen tvivl om, at tre-enigheden Ramos-Casemiro-Benzema alle vil være rygraden på holdet og Sergio Ramos ser bare ud til at blive stærkere og stærkere.

Daniel Andersen
Her kan man kun pege på Martin Ødegaard. Vi ved endnu ikke, hvad Zidanes planer er med ham. Hvor skal han spille? Men han har så meget kvalitet, at han kommer til at spille. Rigtig meget endda. Det er ikke utænkeligt, at han spiller sig i startopstillingen i løbet af sæsonen. Så dygtig er han. Offensiven kunne virkelig godt bruge Ødegaards kreativitet og næse for den afgørende aflevering.

Hazard bliver - igen - sæsonens skuffelse. Jeg ser ham ikke vende tilbage til niveauet fra Chelsea-dagene. Der har været momenter, men ingen kontinuitet i de gode præstationer. Jeg vil gerne indskyde, at jeg håber, jeg kommer til at tage fejl.

Sæsonens MVP bliver Sergio Ramos. Han simpelthen bare for vild. Uundværlig. 

3. Et par nuancerede ord på Bales tid i klubben og afsked.

Jonas Nielsen
Jeg er glad for at vi endelig kommer af med ham. Jeg har støttet Bale i utrolig lang tid, og jeg synes han fortjener respekt for sine første år i klubben. Manden har scoret nogle utroligt vigtige mål, og da BBC-trioen var på sit højeste, spillede han jo fantastisk. Desværre har skader og dårlig attitude, samt en tosset agent, ødelagt hans eftermæle i klubben, og mange vil nok huske ham som en mand der hellere vil spille golf end at gøre en indsats i verdens største klub. Derfor er jeg glad for at det ser ud til at være ovre for ham i klubben, og trist på hans vegne, over den måde han vil blive husket på.

Malthe Gejl Boesen
Bale havde en flot første sæson med et par finalemål, og ja, han kunne vel godt have spillet sig til en startplads imod Liverpool i CL-finalen i 2018. Men jeg synes, at han har spillet offerrollen for længe, jeg er træt af hans attitude, og jeg ser frem til (forhåbentlig) ikke at skulle forholde mig til ham i Real Madrid i den kommende sæson.

Nicolai Sørensen
Bale har altid fascineret mig. Jeg har altid godt kunne lide ham og hans fart og præcision har altid talt sine egne ord. Derfor ærgrer det mig at det skulle slutte på den måde. Jeg tog det meget let i starten, men efter flaget til Wales kampen samt at han lå med ansigtsmasken over øjnene i sæsonens sidste kampe ødelagde desværre meget af det jeg synes var godt ved ham. Jeg ønsker ham alt det bedste i Tottenham.

Nicklas Bendtsen
Overordnet har det vel været godkendt. Han har været afgørende i mange store kampe for Real Madrid. Copa del Rey i 2014 og CL i '14 og '18 som de mest mindeværdige. Man må ikke glemme hvor gode BBC var, da alle tre var på toppen. En maskine.
De sidste par år har han dog taget pis på sig selv og klubben med sin skandaløse opførsel. Det er flere år siden han spillede 90 gode minutter for Real Madrid.

Jesper Frost-Hansen
Minder som Bales amokløb på Marc Bartrá i 2014, samt CL-finalemålene mod Atlético Madrid og Liverpool bliver jo ikke bare slettet af erindringen, men de kan godt forsvinde lidt i en tågedis omkring en spiller, hvor man fornemmer, at han ikke på noget tidspunkt gjorde noget for at blive integreret. En spiller, som missede en stor del af kampene på grund af skader. En spiller, som til sidst åbenlyst hånede Madridismoen i en sovs af selvretfærdighed. Det er et ærgerligt eftertryk på en karriere, som har så mange højdepunkter, at han burde være indbegrebet af en levende legende, at man drager et lettelsens suk over at man ikke skal se ham i Real Madrid-trøjen.

Daniel Andersen
Den neutrale fan vil kalde Bale for en Real Madrid-legende. Han har spillet 251 kampe, scoret 105 og lavet 68 assists. Videre har han vundet 13 titler, afgjort en Copa del Rey-finale og - det kan man i hvert fald argumentere for - afgjort to Champions League-finaler. Alt dette i kun 63% af de kampe, han kunne have spillet for klubben, hvis det ikke havde været for skader. Han indtager en 15. plads på alletiders topscorerliste i Real Madrid, foran spillere som Ronaldo Nazário, Guti, Amancio, Zamorano og Morientes. Flere af nævnte spillere bliver bredt betragtet som legender i klubben.

Den neutrale fan forstår imidlertid ikke, hvilken størrelse Real Madrid er, hvilke standarder spillerne skal leve op til, og hvilke forventninger vi fans har til klubbens spillere. Såvel på banen som uden for denne. Bale gjorde gode ting på banen i starten af sin tid i klubben, men fejlede fælt uden for denne på flere områder. Han kommer udelukkende til at gå ned som en parentes i klubbens måske mest dominerende tid i europæisk fodbold nogensinde. 

Det er ikke svært for os madridistas at forstå, men vi forstår også Real Madrid. Den neutrale fan kommer aldrig til at kunne forstå Real Madrid. Klubben er simpelthen for mægtig!

Jeg har mistet rigtig meget for Bale med tiden, men han skal have et tak for sit bidrag, som jeg vil give de fleste spillere med videre. 

4. Zidanes stærkeste 11 og lidt forklaring på "overraskelserne".

Jonas Nielsen
Courtois - Carvajal, Varane, Ramos, Mendy - Ødegaard, Casemiro, Kroos - Asensio, Benzema, Hazard.

Asensio viste positive takter i slutningen af sidste sæson, og jeg tror han kommer til at vinde kampen om højre kant. Derudover tror jeg at Ødegaard vil gøre det bedre i en Modric-rolle på midten end som højre kant.

Malthe Gejl Boesen
Courtois – Carvajal, Varane, Ramos, Mendy – Ødegaard, Casemiro, Kroos – Vinícius, Benzema, Asensio.

Ødegaard fordi han kan bringe noget direkte fodbold, som vi har manglet. Vinícius med håbet om, at han kan være en kontant kilde til uro; og fordi Hazard først er en faktor, hvis han kommer i form. Asensio fordi han efter coronapausen viste, at han fortsat har det slutprodukt, som vi ofte manglede i sidste sæson.

Niclolai Sørensen

Courtois - Carvajal, Varane, Sergio Ramos, Mendy - Valverde, Casemiro, Kroos/Ødegaard - Vinícius Jr./Asensio, Benzema, Hazard.

Hazard: Ved godt jeg skrev ham på som årets skuffelse, men jeg ser ham stadig i start 11’eren for hans kvaliteter samt fordi han skal have lov til at vise hvad han kan.

Nicklas Bendtsen

Courtois - Carvajal, Varane, Ramos, Mendy - Casemiro, Valverde, Kroos - Vinícius, Hazard - Benzema.

Jeg er utroligt glad for Vinícius Junior. Hvis han en dag får styr på sine afslutninger, så er det simpelthen en spiller, der vinder Ballon d'Or. Det loft har hverken Rodrygo eller Marco Asensio, i mine øjne. Han er fuldstændig umuligt at have med at gøre, når han udfordrer, så det må være et mareridt for enhver back at skulle op imod ham. Jeg håber virkelig, at det er hans år.

Jesper Frost-Hansen
Courtois - Carvajal, Ramos, Varane, Mendy - Casemiro, Kroos, Modric - Hazard, Asensio, Benzema.

Overraskelsen i ovenstående er måske, at der ikke er så mange overraskelser. Jeg forventer, at Mendy i endnu højere grad sætter sig på venstrebacken, mens Modric fortsat kan leve på sin rutine. Håbet er, at Hazard viser sit værd og så synes jeg, at Marco Asensio er et mulehår foran sine brasilianske offensiv-kolleger. Men der er spændende boblere i truppen som Valverde, Ødegaard, Rodrygo, Vinícius og Jovic, så der kan godt blive rykket lidt på tingene i løbet af sæsonen.

Daniel Andersen
Courtois – Carvajal, Varane, Ramos, Mendy – Valverde, Casemiro, Kroos – Asensio, Benzema, Vinícius Jr.

Der kan kun være tvivl om de tre forreste pladser i Once de Gala, men nogle foretrækker alligevel Modric' erfaring, andre foretrækker Ødegaards ungdommelighed og flotte touch på bolden, men balancen er det vigtigste på den centrale midtbane, så det rigtige valg er selvfølgelig Valverde, der kommer til at stå for den dynamiske del af spillet. 

Asensio har fået nummer 11. Det er der nogle simple grunde til. Man stoler på ham. Man tror på ham. Han har kvaliteterne til at blive en stjerne. Højrekanten er spanierens at tabe i skrivende stund. Jeg foretrækker Vini på venstrekanten. Han er en af mine favoritter. Det skal ikke være nogen hemmelighed. Det er Hazard ikke. 

5. Afsluttende forudsigelser for sæsonen; hvordan ender Real Madrids eventyr i LaLiga, CdR og Champions League i denne sæson?

Jonas Nielsen
Vi vinder LaLiga, ryger ud af CL i kvartfinalen og så laver vi en Real Madrid-classic og pisser vores chancer væk i Copa del Rey.

Malthe Gejl Boesen
Vi vinder La Liga og ryger ud af kvartfinalen i CL. Selvom vi har været ekstremt skuffende i Copa del Rey (2 titler blandt de sidste 27 udgaver), så tror jeg på sejren; Zidane mangler trofæet, og jeg forventer, at vi vil sætte tingene på plads hjemme i Spanien.

Nicolai Sørensen
Nr. 1 i La Liga.
Semifinalen i CdR.
Kvartfinalen i CL.

Nicklas Bendtsen
Real Madrid vinder LaLiga. Det kaos der har været i Barcelona må vise sig på et tidspunkt, selvom Messi såmænd nok skal blive topscorer igen.

I Champions League er det vanskeligt at se Real Madrid gå forbi semifinalen. Bayern München, Liverpool, Manchester City og måske Paris er decideret bedre end Real Madrid. Efter der kommer så en række hold, hvor man både kan vinde og tabe. Barcelona, et par engelske og Juventus bl.a.

Hvem går op i Copa del Rey? Ikke Zidane i hvert fald.

Jesper Frost-Hansen
Real Madrid er gigant-favoritter til at genvinde det spanske mesterskab. Det vil være en skuffelse af dimensioner, hvis ikke vi vinder det igen. Vi viste i forgangne sæson, at vi er markant det bedste hold og der er ikke nogen af de andre hold – endnu – som har forstærket sig i en grad, at de bør kunne true det.

I Champions League handler det om at have en skades- og karantænefri trup, når det bliver alvor og så skal spillerne vise sig fra deres absolut bedste, hvilket er betingelsen for at kunne vinde turneringen.

I Copa del Rey kan vi godt gå hele vejen også.

Daniel Andersen
Det er lang tid siden, at Real Madrid har været så store favoritter til at vinde LaLiga, og jeg føler mig ganske overbevist om, at Ramos og co. napper nummer 35 i overlegen stil. Vi vandt ligaen med fem point i sidste sæson, og Barcelona er ikke kommet tættere på i indeværende transfervindue. Snarere tværtimod. Herudover kommer kampene, til en start, stadig til at foregå uden tilskuere, og det kommer Real Madrid til gode, da de simpelthen bare har den stærkeste trup.

Jeg levner - desværre - ikke Real Madrid de store chancer i Champions League, om end man selvfølgelig aldrig må/kan afskrive Los Blancos i ræset om pokalen med de store ører. Det er klart. Vi mangler stadig den fornødne klasse på den sidste tredjedel af banen. Benzema kan ikke gøre det selv på den største scene, uanset hvor dygtig han er. 

Der er altid en chance for, at Real Madrid kan gå hele vejen i CdR, men det er omvendt en turnering, der kun er blevet vundet to gange i min tid som Real Madrid-fan. Der er med andre ord rigtig langt mellem de seriøse forsøg på at nappe trofæet i nyere tid. Det bliver heller ikke prioriteret i denne sæson, men vi har stadig kvaliteten til at gå i en finale, og så kender vi godt udfaldet. 

I må meget gerne deltage i debatten på forum og svare på selvsamme spørgsmål....

BEMÆRK! Vi bruger cookies.

Ved at benytte hjemmesiden accepterer du, at der gemmes cookies på din computer. Læs mere

Jeg er indforstået

Hvorfor informerer vi om cookies?

Alle danske hjemmesider skal informere om cookies, der afsættes på brugerens udstyr. Informationen skal være i overensstemmelse med ”Bekendtgørelse om krav til information og samtykke ved lagring af og adgang til oplysninger i slutbrugeres terminaludstyr”.

Vi benytter cookies til:

  • Optimering af teknisk funktionalitet
  • Integration til facebook.com
  • Integration til vores annoncører, herunder Google AdSense

Ønsker du ikke at tillade cookies, kan du finde en vejledning her til at slette/slå dem fra i din browser. Vælger du at slette cookies, vil en del funktioner på madridista.dk ikke fungere hensigtsmæssigt for dig. Fx vil det ikke være muligt at logge på debatforum.