Den usynlige Ødegaard-faktor

Real Madrid har i de seneste to kampe lagt to vidt forskellige præstationer for dagen, hvor man først udklasserede Inter i Champions League, hvorefter man skuffede grusomt i La Liga i nederlaget til Alavés. Til kampen imod Alavés havde Zinedine Zidane skiftet tre mand i startopstillingen, hvor Asensio og Marcelo startede inde i stedet for Carvajal og Mendy, men muligvis var den største grund til Real Madrids dårlige spil, at Martin Ødegaard blev bænket til fordel for Casemiro.

Til kampen imod Inter var Ødegaard stærkt spillende, hvor han sammen med Luka Modric og Toni Kroos udgjorde en særdeles boldsikker midtbane, som Antonio Contes Inter-mandskab havde svært ved at tage bolden fra. Real Madrid havde i alt 796 afleveringer i den kamp, hvilket er klubbens højeste i sæsonen, men imod Alavés var man helt nede på 563 afleveringer. Desuden faldt procenten af succesfulde afleveringer fra 92,21 til 87,92 %.

Imod Inter sås et skarpt og velspillende Real Madrid-hold, men imod Alavés var man hurtigt tilbage til det mere simple indlægsspil, hvor man lagde hele 40 indlæg, hvoraf 15 var fra hjørnespark. Spørgsmålet er i den forbindelse om den skuffende kamp blot skyldes et uoplagt Real Madrid-mandskab, eller om det eksempelvis kan skyldes Ødegaards fravær, eftersom nordmanden først blev bragt på banen efter 70 minutter, hvor man var bagude med to mål.

Både Modric og Kroos gjorde det væsentligt bedre imod Inter end imod Alavés, hvor de havde den boldsikre nordmand liggende foran sig, hvorimod de imod Alavés havde en mindre boldsikker og noget flagrende Casemiro ved siden af sig. Imod Inter havde Kroos 131 afleveringer (96,97 % succesrate), hvilket faldt til 63 styks (90,48 %) imod Alavés. Fra Modric kom der 108 afleveringer imod Inter (92 %), og det faldt til 43 imod Alavés (84 %).

Ødegaard har endnu ikke været så iøjnefaldende i Real Madrid-tiden, men han spillede sin nok bedste kamp imod Inter, og hans fravær kunne fornemmes imod Alavés, hvor kvaliteten af boldcirkulationen var milevidt fra niveauet i Champions League-kampen forinden.

Kampen imod Inter var i øvrigt Ødegaards debut i Champions League, og man kan med god grund håbe på, at den 21-årige playmaker får chancen igen i aften i et forsøg på at stykke det offensive spil bedre sammen.

Seneste artikler...