Referat: Elche - Real Madrid 1-1, LaLiga, 16. spillerunde

Kort opsummering af kampen:
Det er svært at hive de positiver sætninger frem fra tasturet efter Real Madrids mindre deroute mod Elche på Manuel Martínez Valero, hvor Ramos og co. kun lykkedes med at få ét point hjem fra. 1-1 blev det i en kamp, som Real Madrid tabte på gulvet kort inde i 2. halvleg, hvor Carvajal lavede brydergreb på Barragán, der resulterede i et korrekt dømt straffespark, som Fidel sikkert sparkede ind bag Courtois, selvom belgieren satsede rigtigt i sit udfald.
Forinden havde vi været vidne til 50 minutters overvejende Real Madrid-dominans, hvor en svagt spillende Marcelo var tæt på at bringe Los Blancos i front efter 13 minutter på klokken, da han kanonerede læderet på overliggeren efterfulgt at et par febrilske forsøg fra højre og venstre. Elche slap imidlertid med skrækken.
Kun syv minutter senere, i det 20. spilleminut, var det så en fint spillende Asensios tur til at teste sit venstreben af. Spanieren hakkede kuglen mod kassen, Badia parerede flot og fik viftet bolden på overliggeren, men det resulterede i en returbold til Luka Modric, der pandede bolden modsat Elche-keeperen til 0-1.
Det eneste Elche havde at komme med i den første halvdel af kampen var et par tvivlsomme omstillingsmuligheder over højrekanten, som de helt tydeligt havde – korrekt endda – identificeret som Real Madrids svage punkt uden Mendy på banen. Der var flere gange, hvor Elche havde store rum at løbe i bag Marcelo og Ramos – sidstnævnte havde simpelthen for store områder at skulle dække med brasilianeren på banen.
Efter Elches udlignende mål bølgede kampen lidt frem og tilbage uden for alvor at blive spændende. Begge hold skabte ganske få store chancer. Real Madrid havde et par semi-store muligheder ved Carvajal og Ramos, men ingen af dem formåede at passere Badia i kassen. Gonzalo Verdú havde også et nærgående frisparksforsøg på kampens sidste mulighed, der tvang Courtois ud i fuld længde.
Dermed endte kampen i en pointfordeling, som kun Elche kan være tilfreds med, og som Real Madrid-fan kan man selvfølgelig heller ikke være tilfreds med, at Zinedine Zidane venter 77 minutter med at lave sin første indskiftning i en kamp, hvor det var ganske tydeligt, at Real Madrid trængte til nye/andre impulser fra bænken, om end han på sit pressemøde efter kampen forsøgte at give en forklaring på sit passive valg.

Kampens spiller:
Courtois har en sag udelukkende på baggrund af sin feberredning på kampens sidste spark, men herudover viste Modric også godt spil, om end 1. halvleg var kønnere end 2. halvleg, men det narrativ kan man vel sagtens hive ned over samtlige spillere efter kampen mod Elche. Kroaten får titlen i den her omgang.

Kampens badebold:
Meget negativt kan man skrive om Marcelos indsats mod Elche, men er det nødvendigt? Vi kender det nuværende niveau, så forventningerne – i hvert fald mine – er ikke høje til brasilianerens spil længere. Lad os i stedet for mindes de vidunderlige stunder med ham og fokusere på back-kollegaen i højre side.
Det kan nemlig ikke beskrives i en sober tone, hvor dumt det er at lave brydergreb på en modstander i eget straffesparksfelt når 1) dommeren står lige foran og kan se hele forløbet og 2) VAR eksisterer. Så er det ret så uvæsentligt, hvad der er foregået i Elches felt at lignende situationer. Det gør ikke Carvajals indgreb mindre utilgiveligt. Klart kampens badebold for at koste Real Madrid to point.

Perspektiverne frem mod næste kampe:
Zinedine Zidane skal bruge de kommende dage på at kigge resultaterne for efterårssæsonen lidt i sømmene. Real Madrid er i skrivende stund to point efter bysbørnene, der endda har to kampe i hånden, hvorfor Simeones tropper, teoretisk set, kan bringe sig otte point fri af Ramos og co. Atlético Madrid er gigantiske favoritter til at nappe mesterskabet i skrivende stund. De otte point skal for Zidanes vedkommende findes i kampe mod hold som Elche, Cádiz og Alavés, og det er simpelthen bare ikke godt nok at høste ét sølle point mod de tre førnævnte hold – to af dem er oprykkere!
Real Madrid skal allerede i ilden igen på lørdag, hvor formstærke Celta Vigo kommer på besøg. Det ville ligne madrilenerne at spille en flot kampen oven på et sløvt resultat mod et dårligt hold. Det kan omvendt være, at Aspas vil det anderledes mod en Real Madrid-defensiv, der har haft en tendens til at dele gaver ud i december måned. Lad derfor januar måned være starten på et sandt festfyrværkeri for Real Madrid, hvor man skal forsøge at barbere så meget af Atlético Madrids forspring som muligt. Startende mod Celta Vigo.