Mbappé/Haaland vil koste Real Madrid 852 millioner €

Real logo

Kylian Mbappé og Erling Braut Haaland var på besøg i det spanske i sidste uge og efterlod et overbevisende indtryk, hvilket naturligvis igen har fået madrilensk presse til at drømme om at forene de to i Real Madrid.

Der skal dog findes en stor tegnebog frem for at købe de to spillere, som i det kommende årti vil komme til at tegne europæisk fodbold.

Således har man regnet sig frem til, at det vil koste Real Madrid intet mindre end 852 millioner €, hvis man formår at hente dem på kontrakter af 6 års varighed.

Den 22-årige Kylian Mbappé har et kontraktudspil fra Paris SG liggende, hvor man tilbyder ham samme løn som Neymar, nemlig en netto årsløn på 36 millioner €, hvilket er mere end dobbelt så meget som den bedst betalte Real Madrid-spiller. Brutto er lønnen det dobbelte.

20-årige Erling Haaland er lidt billigere, idet han skal være klar til at acceptere en årsløn på 10 millioner € netto, altså en bruttoløn på 20 millioner €.

De to spillere vil altså tilsammen koste Real Madrid 92 millioner € om året alene i lønninger og i øjeblikket er Real Madrids lønbudget på klubbens 800 ansatte på 448 millioner € ud af et totalt budget på 617 millioner €.

Det forventes, at de to spillere kan hentes for samlet 300 millioner €, hvilket altså vil sige, at Real Madrid i den 6-årige periode skal afregne 50 millioner € yderligere, alt i alt 142 millioner € pr. år for de to spillere i 6 år, hvilket altså giver prisen på 852 millioner €.

Til sammenligning har Lionel Messi i de seneste fire år kostet Barcelona 552 millioner € i ren løn og loyalitetsbonus, samt bonus for at underskrive en ny kontrakt.

Log-på for at kommentere


Estadio Santiago Bernabéu's profilbillede
Estadio Santiago Bernabéu svaret på emne: #1 1 uge 4 dage siden
Jeg er ikke Bayern München fan fordi jeg er ikke tilfreds med at vinde den mængde titler, som de vinder. Ville du være tilfreds med det?

For lige at sætte det på spidsen

Real Madrid: 13 Champions League
Bayern München: 6 Champions League

Er det nok for dig?

Nej du vil ikke lønne dem i churros men du vil lønne dem lavere end de får tilbud fra andre steder. Hvis de accepterer vores lavere bud, så perfekt! Det er jo et drømmescenarie. Men hvad hjælper det at tilbyde de bedste spillere en lavere løn og se dem smutte andre steder hen andet end at man har spildt en sommer og må foretage en lappeløsning?
El Siete's profilbillede
El Siete svaret på emne: #2 1 uge 4 dage siden

Estadio Santiago Bernabéu skrev: Det er en meget romantisk tankegang El Siete. Det er sådan man bliver Ajax. Spørgsmålet er om fodboldspilleren overhovedet har brug for mere end 10.000 kr. om dagen men de vælger alligevel at tage derhen hvor de kan få mere. Jeg ville også ønske verden var som du beskriver den.

At vi ikke gav disse penge for Ronaldo er jo ikke ens betydende med at man heller ikke skal give dem til fremtidens stjerner. Man skriver ikke kontrakt med fodboldspillere baseret på hvad de har opnået men baseret på hvor vigtige de er for ens fremtid i klubben.

Man kan håbe på at man kan lokke Mbappe og Haaland med en mindre løn end de får tilbudt andre steder. Men så skal man også tage det med oprejst pande når de bedste spillere ikke længere søger mod Real Madrid. Så nøjes vi med Marianoer og Militaoer.


Jeg siger jo ikke at vi skal til aflønne spillerne i churros, men det er alligevel noget af en voldsom stigning i lønbudgettet for een mand.

Det er da flot at PSG kan tilbyde disse lønninger, men så vidt jeg ved tabte de CL-finalen til en velsmurt Bayern-maskine, der er noget billigere i drift, så dyreste og bedstbetalte spillere er ikke lig med succes.

Og hvad siger resten af truppen til at en medspiller tjener 10-20 gange så meget som dem.
Så dribler resten af holdet jo bare ind på Perez’ kontor og beder om flere penge, og kommende spillere forlanger allesammen mere og mere i løn.

Mbappe har jo ikke takket ja til PSG’s udspil, men har tøvet med at svare i flere måneder, så det siger vel lidt om hvordan han tænker, for står vi, City og United med samme kontrakt - det tror jeg ikke.

Nej, vi ender ikke som Ajax, men som Barcelona - i dyb gæld og med en økonomi der er ved at kollapse.
Estadio Santiago Bernabéu's profilbillede
Estadio Santiago Bernabéu svaret på emne: #3 1 uge 4 dage siden

Taxii89 skrev: Rummenigge udtalte vist at han synes der skulle indføres en form for kontrakt-loft. Det synes jeg egentlig meget godt om. Men det er måske de socialistiske træk, der skinner igennem :)


Det ville være en kæmpe fordel for Real Madrid fremadrettet. En redningsvest så vi ikke drukner i Premier League-havet.
Men det sker desværre ikke medmindre der indføres en European Superleague og selv dér, er det ikke sikkert.
Taxii89 svaret på emne: #4 1 uge 4 dage siden
Rummenigge udtalte vist at han synes der skulle indføres en form for kontrakt-loft. Det synes jeg egentlig meget godt om. Men det er måske de socialistiske træk, der skinner igennem :)
Thomaskjensen's profilbillede
Thomaskjensen svaret på emne: #5 1 uge 5 dage siden
Havde tænkt mig at komme med en klog kommentar omhandlende at FFP nok skal stoppe det.... FFP pftttt.

Jeg tror vi skal stoppe at tænke kortsigtet på vores økonomi, for det gør de ikke ret meget i bankerne eller på ledelsesgangen.

Hvordan ser klubben ud om 3 år?

Haaland
Vini/Rodrigo/Assensio på venstre, og Mbappe/Assensio på højre.
Kroos/Fede, Martin/Kubo, Cassimiro
Mendy, Varana, Alaba, Crust

Ude er alle de spillere du ESB mener vi skal sælge nu (enig), der er masser af frie lønpenge, "Olsen Brothers" spiller på stadion hver aften, 80000+ tilskuere på hver hjemmekamp da de skal se Mbappe og Haaland lege med modstanderne, butikkerne er fyldte med turister og pengene vælter ind i klubben.

Det er jo i det her perspektiv vi skal se vores klub.
I min startopstilling mangler vi lidt fyld og måske en ny venstre kant om en af de 4 vi har i dag ikke kommer i gang,

Så i min verden er der ingen grund til at vente, man skal invistere sig ud af en sportslig krise, om vi ikke gør det bliver vi som Arsenal/Ajax...
Estadio Santiago Bernabéu's profilbillede
Estadio Santiago Bernabéu svaret på emne: #6 1 uge 5 dage siden
Det er en meget romantisk tankegang El Siete. Det er sådan man bliver Ajax. Spørgsmålet er om fodboldspilleren overhovedet har brug for mere end 10.000 kr. om dagen men de vælger alligevel at tage derhen hvor de kan få mere. Jeg ville også ønske verden var som du beskriver den.

At vi ikke gav disse penge for Ronaldo er jo ikke ens betydende med at man heller ikke skal give dem til fremtidens stjerner. Man skriver ikke kontrakt med fodboldspillere baseret på hvad de har opnået men baseret på hvor vigtige de er for ens fremtid i klubben.

Man kan håbe på at man kan lokke Mbappe og Haaland med en mindre løn end de får tilbudt andre steder. Men så skal man også tage det med oprejst pande når de bedste spillere ikke længere søger mod Real Madrid. Så nøjes vi med Marianoer og Militaoer.
El Siete's profilbillede
El Siete svaret på emne: #7 1 uge 5 dage siden
Den slag penge gav man ikke Ronaldo efter han havde lavet over 400 mål for klubben, så det er jo helt åndsvagt at give Mbappe det. Det er Messi og Ronaldo-lønninger, fordi de har bevist sig gennem mere end et årti og vundet alt. Mbappe skal nok blive god, men det er jo helt hen i vejret.

Men vi går også altid ud fra at spillerne er de mest grådige mennesker i verden og at det er det eneste der betyder noget for dem. Man må vel formode at der er mange andre faktorer der spiller ind. Skulle en 22-årig Mbappe fravælge Real Madrid og være småmopset hvis han ikke kan købe en ny Ferrari dagligt, eller ser han måske på projektet, titler, træner og spillere omkring sig, og sidestiller pengene lidt.
Hvis han virkelig kun vælger klubben ud fra hvem der kan aflønne ham en kvart milliard kroner om året, så ved jeg faktisk heller ikke om jeg gider have sådan en mand til klubben. Så må han jo spille for PSG eller City.

Og noget helt andet. Kan PSG virkelig tilbyde den slags løn til både Neymar, Mbappe og måske Messi. Det er jo vulgært og forskruer jo fodbolden fuldstændigt.
Thomaskjensen's profilbillede
Thomaskjensen svaret på emne: #8 1 uge 5 dage siden
Du har ret Taxi, vi skal ikke mange år tilbage for at 2-3 millioner om ugen var godt betalt. Real Madrid plejer så at eje spillernes "image right", noget som Beckham i sin tid var ret sur over, og onde tunger vil mene det var den primære grund til at Ronaldo ville videre.

Selv var jeg chokeret over hvad Messi får i løn, men nok også lige chokeret over at lære at Barca har tjent lige meget på at have ham i klubben.

Skal vi være en magtfaktor i moderne fodbolt (og det skal vi) så må vi vænne os til at det koster, heldigvis lokker en spiller som Mbappé andre spillere til klubben, sponsorer og titler :)
Estadio Santiago Bernabéu's profilbillede
Estadio Santiago Bernabéu svaret på emne: #9 1 uge 5 dage siden

Taxii89 skrev: Skal vi til at aflønne de bedste spillere med over en million om dagen nu.


Det er et spørgsmål klubben skal stille sig selv. Vil man have de bedste spillere og deltage der, hvor det er aller sjovest at være?

35.000.000€ om året til Mbappe netto
70.000.000€ om året til Mbappe brutto
Divideret med 365 = 192.000€ dagligt
Valutaomregnet til Kr. = 1.400.000 dagligt

Der er eddermanme også en løn, der vil noget. Men hvis vi ikke kan være med, så vil vi altid være et ‘forhenværende storhold’ og ikke ‘Den største klub i verden.’ Så pengene skal findes. Navn på stadion, nye sponsorater, nyt stadion, europæisk superliga måske endda også.
Taxii89 svaret på emne: #10 1 uge 6 dage siden
Har jeg boet under en sten de sidste par år? Jeg troede at de høje lønninger lå på 2-3 millioner kroner om ugen?! Skal vi til at aflønne de bedste spillere med over en million om dagen nu. Det er da helt stukket af.
Estadio Santiago Bernabéu's profilbillede
Estadio Santiago Bernabéu svaret på emne: #11 1 uge 6 dage siden

Thomaskjensen skrev: Men hvad der ikke er med er hvad man kan forvente sig kommercielt om man køber dem begge, OK det er så ekstremt svært at regne på.
En anden vinkel er hvad der sker om vi ikke længere køber de bedste spillere i verden, om vi slutter med at købe spillere som Hazard. Ja Hazard var en katastrofe, men han er stadig i klubben.


Ja, det er jo dét!
Der er ingen tvivl om at sådanne beløb kan ikke hentes hjem bare i præmiepenge for at vinde turneringer. (Desværre er fodbold ikke skruet sådan sammen selvom det ville være mest retfærdigt.) Indtægterne bliver nødt til at følge med op. Man kan sagtens forvente nogle større sponsorater, hvis man har sådanne to angribere i truppen med Hazard på wing. Man kan i hvert fald forvente at det ikke går den modsatte vej. Som du selv nævner, er det en risiko vi løber i øjeblikket hvis folk flygter fra vores kampe og hellere vil se Tottenham-Dortmund eksempelvis. Vores brand er globalt og det er stærkt men det bliver det ikke ved med at være hvis klubben ændrer identitet for meget.

Og jeg er helt enig i at det bliver svært at komme af med spillerne. Naturligvis vil de fleste af dem helst blive i Real Madrid i stedet for at skifte til små hold i England, Italien eller Spanien. Det er også derfor beløbene er sat så lavt. Den købende klub skal have en god grund til at lokke med et høj løn og det sker kun hvis Real Madrid ikke i forvejen malker den købende klub. Det er desværre købers marked når Real Madrid skal sælge og sælgers marked når Real Madrid skal købe.

Benzema kan ikke sælges. Ikke endnu i hvert fald. Der er to muligheder: Han skal selv indse at hans tid er ovre og han ønsker at vende hjem til Lyon eller stoppe karrieren ELLER man skal lade hans kontrakt løbe ud og give ham en afskedskamp når den tid kommer. Det er samme situation vi ser med Marcelo i øjeblikket. Benzema er desuden evigt undervurderet så ingen vil betale det beløb for ham, som vi selv synes han er værd. Han er den omvendte Bale, hvor hele verden (undtagen os) troede at han stadig var klasse.

Jeg forsøger ikke at score mig nogle billige point hos Dios ved at rose Benzema og give Bale ris :)
Thomaskjensen's profilbillede
Thomaskjensen svaret på emne: #12 1 uge 6 dage siden
Enig, dette var en rigtig god artikel i min bog også.
Men hvad der ikke er med er hvad man kan forvente sig kommercielt om man køber dem begge, OK det er så ekstremt svært at regne på.
En anden vinkel er hvad der sker om vi ikke længere køber de bedste spillere i verden, om vi slutter med at købe spillere som Hazard. Ja Hazard var en katastrofe, men han er stadig i klubben.

Lidt hovedregning så du ESB + €125 millioner, jeg har for mig at vi har det samme beløb vi kan bruge til at købe spillere allerede i dag.
Til listen ville jeg gerne lægge, Marcelo = Gratis.

Problemet bliver dog mere at sælge spillerne, end at blive enig med Mbappe og Haaland :(

Hvad med at sælge Benzema?
Estadio Santiago Bernabéu's profilbillede
Estadio Santiago Bernabéu svaret på emne: #13 1 uge 6 dage siden
Elsker artikler med lidt kant.

Jamen det var da også en sjat penge. For den almindelige fan kan det være svært at overskue de økonomiske konsekvenser af sådanne handler. Ofte bliver der bare råbt "Køb" eller "Koste hvad det vil" men sådan kan klubben heldigvis ikke tænke. Så findes Real Madrid kun 10 år endnu.

Jeg tvivler på at disse to spillere kan købes samme sommer. Det er også utænkeligt at Haaland kan købes hvis han først skifter til en større adresse. Mht Mbappe vil det heller ikke være smart at købe ham, hvis han først får forlænget med PSG. Men hvis alt går som det skal, så kan vi godt lege med tanken.

Bale skal 'sælges' til en klub der vil have ham gratis og have 10 millioner Euro af Real Madrid for at tage imod ham.
Isco skal sælges for 15 millioner Euro eller alt hvad der bliver budt derover.
Jovic skal sælges for 30 millioner Euro eller alt derover.
Mariano skal sælges for 10 millioner Euro eller alt derover.
Asensio skal sælges for 20 millioner Euro eller alt derover.
Brahim Diaz skal sælges for 20 millioner Euro eller alt derover.
Dani Ceballos skal sælges for 30 millioner Euro eller alt derover.
Borja Mayoral skal sælges for 10 millioner Euro eller alt derover.

De eneste spiller der skal hentes til offensiven er Haaland, Mbappe og vores udlejede Martin Ødegaard. Både Kubo og Reinier skal fortsæt være på udleje. Man skal desuden overveje at udleje enten Vinicius Junior eller Rodrygo en enkelt sæson.

Det vil efterlade os med en tynd trup men det er prisen vi betaler for disse to handler.

Realistisk set tror jeg ikke der er en chance for at vi kan købe Haaland den kommende sommer men ovenstående er økonomisk muligt uden at skulle ud og låne beløb vi ikke kan betale tilbage i løbet af de 6 år. Vi står til gengæld super risikabelt i forhold til skader. Som efterspil til dette scenarie er man handikappet på transfermarkedet og kan ikke købe spillere i en længere periode. Man bliver nødt til at lade kontrakterne med Marcelo, Modric og Benzema løbe ud. Der bliver ikke råd til at forstærke defensiven med andet end billige lappeløsninger og det forudsætter måske også et salg af Militao før man rigtig får set om han kan vokse med opgaven i Madrid. Indtil videre er han bare dalet i salgsværdi for hver kamp, han har spillet for os.

BEMÆRK! Vi bruger cookies.

Ved at benytte hjemmesiden accepterer du, at der gemmes cookies på din computer. Læs mere

Jeg er indforstået

Hvorfor informerer vi om cookies?

Alle danske hjemmesider skal informere om cookies, der afsættes på brugerens udstyr. Informationen skal være i overensstemmelse med ”Bekendtgørelse om krav til information og samtykke ved lagring af og adgang til oplysninger i slutbrugeres terminaludstyr”.

Vi benytter cookies til:

  • Optimering af teknisk funktionalitet
  • Integration til facebook.com
  • Integration til vores annoncører, herunder Google AdSense

Ønsker du ikke at tillade cookies, kan du finde en vejledning her til at slette/slå dem fra i din browser. Vælger du at slette cookies, vil en del funktioner på madridista.dk ikke fungere hensigtsmæssigt for dig. Fx vil det ikke være muligt at logge på debatforum.