Crewet rundt: Fem hurtige om El Derbi Madrileño

Real logo

El Derbi Madrileño står for døren og i den anledning har vi været en tur rundt i baglokalerne for at stille skarpt på det store spanske lokalbrag med hjælp fra vores dygtige folk.

Vi kigger på de bedste minder, vi ser på crewets forventninger til dagens startopstilling, vi dykker også ned i Atlético Madrids trusler på grønsværen, ligesom vi også kigger på Real Madrids fortsatte muligheder i mesterskabskampen, hvis ikke Kongeklubben napper alle tre point i eftermiddagens dyst.

Så bryg dig selv en kop kaffe, læn dig tilbage, læs med og deltag efterfølgende i debatten selv, hvor du skal være velkommen til at besvare selv samme fem spørgsmål.

1. Dit bedste El Derbi-minde i LaLiga.

Malthe Gejl Boesen
Før Copa del Rey-finalen i 2013, som Atlético Madrid vandt over Real Madrid med 2-1, og som markerede et vendepunkt i de to klubbers indbyrdes forhold, var der jo rigeligt af højdepunkter og gode minder at vælge af. Der var blandt andet nogle vanvittige mål fra Cristiano Ronaldo på både frispark og i åbent spil, men på det tidspunkt havde vi også godt styr på vores bysbørn. I de seneste år har det være en del sværere, og derfor går jeg med Real Madrids 3-0-sejr på udebane i 2016/17-sæsonen, hvor Cristiano Ronaldo scorede alle tre mål. Godt nok havde vi i samme periode godt styr på Atlético i CL, men det var en stor forløsning at banke dem på deres egen hjemmebane i ligaen og sikkert tage de tre point i en sæson, hvor vi også endte som spanske mestre.

Oscar Gomez Svendsen
Kampen med Raúls debutscoring mod Atlético.

Nicklas Bendtsen
Mit bedste enkeltstående Derbi-minde er fra 2003, hvor Ronaldo scorede efter 14 sekunder i en kamp, der endte 2-0. Bolden er i konstant fremdrift fra den bliver givet op, til den ligger i målet. Zidane spiller den ud til Roberto Carlos, der spiller den ind til Ronaldo. Ét træk og så er han forbi Atlético-forsvaret, hvor efter bolden bare bliver chippet over målmanden. 1-0.
Selve sæsonen var dårlig, men det skel mellem absolut verdensklasse og så at ende nr. 4 fortæller en del om den del af klubbens historie. Det hold var på én gang fantastisk og elendigt.

Jesper Frost-Hansen
Der er to ikoniske øjeblikke, som jeg ikke kan slippe. Ronaldos scoring efter blot 14 sekunder (https://www.youtube.com/watch?v=hVhnl-F3dFQ) og Raúls debut-scoring på oplæg fra Michael Laudrup (https://www.youtube.com/watch?v=OAWTJNGxNHQ). Man vidste bare, at en stjerne var født.

Daniel Andersen
Jeg er meget enig i Jespers bedste minder. Jeg husker især Ronaldos scoring efter kun 14 sekunder - det var en ydmygelse af bysbørnene. De var os underdanige på det tidspunkt. Jeg vil dog pege på Cristiano Ronaldo. Det han lavede på Vicente Calderón i 2011/12-sæsonen var ganske enkelt kunst. Først frisparksperlen, som Ray Hudson kommenterede så smukt, senere signatursparket fra sin yndlingsposition på venstrekanten og en straffesparkskasse til at krone mesterværket. Det var en rigtig, rigtig smuk oplevelse. Dem savner man mere og mere som tiden går. 

2. Er mesterskabskampen tabt, hvis Real Madrid ikke vinder El Derbi?

Malthe Gejl Boesen
Jeg er ikke klar til at dømme os helt ude med en uafgjort, men med et nederlag kan jeg simpelthen ikke se os komme tilbage fra at være otte – måske elleve – point efter med kun 12 kampe tilbage og vores egne tvivlsomme forfatning in mente. Det vil også give Atlético et afgørende boost.

Oscar Gomez Svendsen
Et nederlag vil blot svare til at skyde en allerede halshugget mand i ansigtet.

Nicklas Bendtsen
Ikke nødvendigvis. Hvis den står på fem points forskel efter kampen, så er der fortsat muligheder. Atlético har udekampe mod bl.a. Athletic Club, Sevilla og Barcelona, som de jo sagtens kan tabe.
Om Real Madrid så kan være stabile resten af sæsonen er en anden sag.

Jesper Frost-Hansen
Selv om denne sæson er yderst mærkværdig, så vil det blive mere end svært at komme tilbage, hvis ikke vi vinder kampen. Atlético Madrid kan potentielt være otte points foran med 12 runder igen.

Daniel Andersen
Nej. Som jeg snakkede om i vores seneste podcast, så skal vi lige en håndfuld kampe længere frem, hvor Atlético Madrid også har været på nogle svære udebaner og vi har mødt Barcelona, før jeg vil drage de store konklusioner og eventuelt kaste håndklædet i ringen. Et pointtab i aften vil dog besværliggøre et allerede nu vanskeligt udgangspunkt for Real Madrid, hvorfor tre point helt sikkert ville være at foretrække - mesterskabet er ikke tabt, så længe det stadig er matematisk muligt at indhente bysbørnene.

3. Hvem skal Real Madrid holde særligt øje med hos Atlético Madrid?

Malthe Gejl Boesen
Real Madrid skal naturligvis holde øje med Luis Suárez, der altid kan slå til med et øjebliks uopmærksomhed, men derudover har Marcos Llorente vist sig at kunne så meget mere end at spille som 6’er – ni mål og otte assists i sæsonen taler sit tydelige sprog, og han vil nok ikke mangle motivation imod Real Madrid.

Oscar Gomez Svendsen
Llorente - masser af motivation hos en spiller, Simeone har gjort til en stjerne. Otte mål og syv assists i indeværende La Liga-sæson.

Nicklas Bendtsen
Det kedelige svar er Luis Suárez, men det er også det rigtige. 16 mål i 21 kampe, 11 i 17 mod Real Madrid, så det er en mand man skal holde øje med.
Udover det, så er Kieran Trippier endelig fri af sin karantæne, og det kan gøre noget godt for Atlético.

Jesper Frost-Hansen
Joao Felix og Luis Suárez er vel de to folk at holde øje med. Det vil være vigtigt at få lukket ned for opspillet til de to.

Daniel Andersen
Luiz Suárez har været lidt af en enmandshær for Diego Simeones tropper i indeværende sæson med sine 16 mål i LaLiga. Llorente og Correa har imidlertid også været indflydelsesrige spillere på den offensive side af bolden og det er ofte dem, der skaber de gode scenarier foran målet for den iltre uruguayaner. Der bliver rigtig meget at se til for Varane, Nacho og Casemiro i dagens kamp, men det handler først og fremmest om at få stoppet boldene til Suárez.

4. Hvis Benzema kun er på 80-90%, ser du ham så stadig starte El Derbi over spillere som Isco og Hugo Duro?

Malthe Gejl Boesen
Jeg tror, at Isco spiller uanset om Benzema er klar eller ej, men selvom Benzema ikke har gode statistikker imod Atlético ville jeg vælge ham i en hvilken som helst forfatning frem for Hugo Duro. Vi har enormt meget brug for hans tilstedeværelse.

Oscar Gomez Svendsen
Nej, vi har for mange vanskelige kampe i fremtiden og vi kan ikke risikere et tilbagefald - så hellere prøve med fx Vinícius eller Rodrygo i front.

Nicklas Bendtsen
Ja. Han er så vigtig for holdets spillestil, at han bliver nødt til at spille, hvis han kan.

Jesper Frost-Hansen
Kampen er så vigtig, at man kun kan bruge folk, der er 100% klar, men lige med Benzema vil jeg være villig til at tage en chance. Han er trods alt for vigtig i Real Madrids offensiv til at man kan lade ham sidde ude.

Daniel Andersen
Det bekymrer mig lidt, at Benzema var nødt til at stå et træningspas over i ugen op til El Clásico. Det fortæller mig, at han nødvendigvis ikke er i fulde omdrejninger og jeg kan godt frygte et tilbagefald for franskmanden i El Derbi, hvis han bliver kastet for løverne fra start.
Omvendt er han en instrumental skikkelse i Real Madrids offensiv, hvorfor han skal spille, hvis han er blevet vurderet klar af lægestaben, og det må man forvente, når han er med i truppen. Jeg håber i øvrigt at se Isco fra start - han har været god de seneste par kampe.

5. Din startopstilling. Sæt ord på dine valg.

Malthe Gejl Boesen
Courtois, Mendy, Nacho, Varane, Vázquez, Kroos, Casemiro, Modric, Isco, Asensio, Benzema.

Defensiven giver sig selv, og på midtbanen kan jeg se fordele i, at vi bruger spillere, der er gode i de små rum, da der nok ikke vil være meget plads bag Atléticos potentielle 6-mands bagkæde. Isco har gjort det godt i de sidste par kampe, hvor han har været arkitekt bag flere gode chancer. Jeg er ligesom mange andre for tiden træt af det niveau, som Asensio ligger for dagen, men jeg ville gå med ham frem for Rodrygo eller Vinícius til at starte med af lidt samme grund som Isco, og så kan de to brasilianere og muligvis Valverde komme ind senere med noget fart, iver og bredde.

Oscar Gomez Svendsen
Courtois (oplagt)
Mendy (klart bedst pt)
Nacho/Varane (vores bedste CB-makkerpar i indeværende sæson, og ja, også bedre end Ramos/Varane)
Lucas (sæsonens bedste HB)

Casemiro (uovetruffen)
Kroos, Modric, Valverde
(Vil gerne se en kompakt tremandsmidtbane, hvor Valverdes løb kan gøre ondt på dem - vi så mod La Real - hvad han kan.

Vinicius/Rodrygo (i mangel af bedre - pt havde Bale pyntet, seriøst...)

Nicklas Bendtsen
Courtois, Lucas Vázquez, Nacho, Varane, Mendy, Modric, Casemiro, Kroos, Rodrygo, Benzema, Vinícius Jr.

Jeg vælger at gå med Vini og Rodrygo over Isco og Asensio, fordi der simpelthen skal ske noget uventet mod det her Atlético-forsvar. De har lukket mål ind i spandevis i Atlético-målestok, og jeg synes godt vi kan tillade os at være proaktive i denne kamp. Det er dét et valg af Vini over Isco vil give os. Der er ingen grund til at spille med Asensio. Der kommer ingenting derfra alligevel.

Jesper Frost-Hansen
Der er for mig ikke tvivl om målmand, forsvar og midtbane, som kommer til at bestå af Courtois, Lucas Vázquez, Varane, Nacho, Mendy, Casemiro, Kroos og Modric. Men til de tre sidste pladser ville jeg gerne have Fede Valverde, Vinícius og Benzema. Fede Valverde kan blive vigtig i forhold til at bryde kæderne med sine direkte løb og Vinícius kan også med sin hurtighed gøre sit. Benzema betyder alt for Real Madrids offensiv og er en vigtig mand at kunne spille bolden op til.

Daniel Andersen
Courtois; Carvajal, Varane, Nacho, Mendy; Casemiro, Modric, Kroos, Isco, Valverde; Benzema. 

Jeg vil have folk på midtbanen og jeg vil gerne have Asensio ud af startopstillingen. Det er ikke nogen hemmelighed. Valverde og Modric skal bringe løbene i Atlético Madrids bagrum; Kroos og Isco sætte spillet op. Jeg har en idé om, at det ville være den bedste måde at håndtere Simeones 3-5-2 på. Det ville dog slet ikke undre mig, hvis Zidane selv kunne finde på at rulle ud med en 3-5-2 med Marcelo på wingbacken og Mendy længere tilbage sammen med Nacho og Varane. Han er en lidt forunderlig størrelse på det område Mister. 

BEMÆRK! Vi bruger cookies.

Ved at benytte hjemmesiden accepterer du, at der gemmes cookies på din computer. Læs mere

Jeg er indforstået

Hvorfor informerer vi om cookies?

Alle danske hjemmesider skal informere om cookies, der afsættes på brugerens udstyr. Informationen skal være i overensstemmelse med ”Bekendtgørelse om krav til information og samtykke ved lagring af og adgang til oplysninger i slutbrugeres terminaludstyr”.

Vi benytter cookies til:

  • Optimering af teknisk funktionalitet
  • Integration til facebook.com
  • Integration til vores annoncører, herunder Google AdSense

Ønsker du ikke at tillade cookies, kan du finde en vejledning her til at slette/slå dem fra i din browser. Vælger du at slette cookies, vil en del funktioner på madridista.dk ikke fungere hensigtsmæssigt for dig. Fx vil det ikke være muligt at logge på debatforum.