Optakt: Real Madrid - Liverpool, Champions League, kvartfinale, 1. kamp

Real Madrid vs Liverpool | Champions League: Real Madrid vs Liverpool can  be played at the Estadio Alfredo Di Stefano | Marca

Real Madrid skal i aften stå skulder ved skulder for at hive en sejr hjem, når man tager imod Liverpool FC i første omgang af denne sæsons kvartfinaler i Champions League.

Begge hold kommer direkte fra en sejr i deres respektive nationale ligaer, hvor Real Madrid lørdag slog Éibar med 2-0, mens Liverpool senere på aftenen slog midterholdet Arsenal med 0-3.

Det er dog ikke et Liverpool-hold i topform, som man har set de seneste par sæsoner, der vil forsøge at erobre Madrid. De må nøjes med en skuffende 6. plads i Premier League, og mens det ikke er skræmmende, så vidner holdets foreløbige resultater i Champions League om, at det ikke er et hold, man bare skal trække på skuldrene ad.

De formåede at vinde deres gruppe, som udover dem selv, bestod af Atalanta, Ajax og FC Midtjylland. Her blev det til fire sejre, en uafgjort mod FC Midtjylland og et nederlag til Atalanta.

Netop kampene mod Atalanta er måske et sted, hvor Zinedine Zidane kan kigger Gasperini over skulderen og se, hvordan man både skal og ikke skal agere mod de engelske mestre. Atalanta, som Real Madrid slog ud af ottendedelsfinalerne, vandt nemlig den første kamp med 2-0, men tabte så efterfølgende med hele 5-0.

Udeholdet har, ligesom Real Madrid, adskillige skader hos afgørende spillere, og særligt tabet af Virgil Van Dijk har gjort ondt på holdet fra Beatles-byen. Også Joel Matip og Joe Gomez har siddet ude med skader det meste af sæsonen og derfor hviler ansvaret formentlig på skuldrene af Ozan Kabak, der ankom fra Schalke 04 i vinterens transfervindue, og Nathaniel Phillips, som har spillet mere eller mindre fast siden januar.

På midtbanen har de også problemer. Her er Jordan Henderson fortsat skadet og hans lederegenskaber mangler, selvom midtbanen ellers består af udmærkede spillere som Thiago, Fabinho og James Milner.

Seneste indbyrdes opgør står formentlig frisk i hukommelsen hos de fleste fans af begge klubber. Der er naturligvis tale om Champions League-finalen i 2018, hvor Real Madrid trak det længste strå og vandt med 3-1 efter mål af Benzema og to gange Bale, mens også en episode mellem Mohamed Salah og Sergio Ramos trak overskrifter efter kampen.

Det betød, at Real Madrid kunne løfte pokalen for trettende gang, mens Liverpool for snart to år siden kunne løfte den for sjette gang. Det er altså to af turneringens mest dekorerede klubber, der mødes, men for god ordens skyld skal det siges, at Liverpool ikke når Real Madrid til skuldrene.

Inden den famøse finale havde man fornøjelsen af hinanden i 2014, hvor de to hold var i samme gruppe. Dengang vandt Real Madrid begge kampe med hhv. 1-0 og 4-0 og gik sikkert videre fra gruppen.

I 2009 mødte man hinanden i ottendedelsfinalen, og her vandt Liverpool ganske suverænt samlet med 5-0, dét ovenikøbet efter pragtpræstationer af Iker Casillas.

I løbet af ugen kunne der spores glæde hos Real Madrid-fans, da man kunne se Eden Hazard tilbage på træningsbanen sammen med sine holdkammeraten. Belgieren er dog ikke udtaget til aftenens kamp, og i stedet må vi formentlig vente med at se Hazard i aktion til lørdag, når FC Barcelona venter.

Til gengæld er Fede Valverde tilbage i truppen, ligesom Toni Kroos ventes at være helt klar til at starte inde, efter han måtte nøjes med en halv time på banen i weekendens sejr over Éibar.

Udover Hazard er også Dani Carvajal og Sergio Ramos ude, men det er langt fra noget nyt. Lucas Vázquez og Nacho har da også klaret sig fortrinligt i deres sted, og de to sædvanlige reserver fortjener et kæmpe klap på skulderen.

Hos Liverpool skal man som sædvanligt holde øje med egyptiske Mohamed Salah, som har scoret 26 mål i 41 kampe i løbet af sæsonen. Også Diogo Jota har været produktiv med 12 mål i 22 kampe, senest med to mål på blot 30 minutters spilletid i weekendens sejr over Arsenal.

Real Madrid har dog også en mand, der kan lave mål. Onde tunger vil mene, at man så til gengæld også kun har én, men ikke desto mindre har Karim Benzema scoret ni mål i sine seneste syv kampe for Real Madrid. I alt er det blevet til 24 mål i 33 kampe.

Real Madrids startopstilling er som sædvanligt svær at spå om. Man kan stille op i en 352, som har været en nøgle til succes flere gange i løbet af sæsonen, bl.a. mod Atalanta, hvor den boldfaste trekløver bestående af Modric, Kroos og Benzema blev komplimenteret af lynhurtige Vinícius til italienernes store fortrydelse.

Marco Asensio har dog også skiftet gear og spillet en væsentlig rolle på det seneste med mål i tre kampe i træk, så han kan også blive en mulighed.

Der er også spørgsmålstegn andre steder på banen. Zidane kan vælge en stoppertrio bestående af Militao, Nacho og Varane, men man kan også se Mendy erstatte Militao, hvilket i så fald vil se Marcelo spille wingback, som han gjorde det mod Éibar og Getafe.

Det kan dog også blive en 4-3-3, og så starter Marcelo (eller Militao) i hvert fald ikke, men så må man til gengæld forvente at se både Vinícius og Asensio fra start.

Se med i aften fra kl. 20:00 på 3+, hvor Real Madrid vil forsøge at give Liverpools forhåbninger om en plads i semifinalen den kolde skulder.

Selve kampen sparkes i gang kl. 21:00 og kan ses på ovenstående kanal samt Viaplay, hvis man, via arv eller held i spil, har råd til dét.

Real Madrids forventede hold: Courtois, Lucas Vázquez, Varane, Nacho, Mendy, Modric, Casemiro, Kroos, Asensio, Benzema, Vinícius.

Liverpools forventede hold: Alisson, Alexander-Arnold, Kabak, Phillips, Robertson, Thiago, Fabinho, Wijnaldum, Salah, Firmino, Mané.

Log-på for at kommentere


9eren's profilbillede
9eren svaret på emne: #1 1 uge 4 dage siden
Hazard heller ikke med i returen. Han burde være selvudlukket til resten af sæsonen uanset skader eller ej
ElMadrid's profilbillede
ElMadrid svaret på emne: #2 2 uger 1 minut siden
Jeg ved ikke helt om det skyldes træthed. Jeg tror mere på at det må være aftalt på forhånd at man skruer ned for tempoet de sidste 10-15 min. Hvis man har et godt resultat når man har så vigtig en kamp få dage efter.
Estadio Santiago Bernabéu's profilbillede
Estadio Santiago Bernabéu svaret på emne: #3 2 uger 2 timer siden
Dagen derpå

Der er stadig glædesrus herhjemme. Real Madrid havde styr på den kamp i 80 minutter. Ingen spillere faldt igennem. Selv ikke engang Lucas Vázquez, der fortsat vikarierer på en uvant plads. Vinícius Júnior spiller karrierens bedste kamp. Hvad kan det ikke blive til, hvis han bliver ved med at lære.

Det føles som om holdet stadig har den klassiske Real Madrid ro i de store kampe men nu er de begyndt at lægge noget holdånd og vindermentalitet oveni som vi ikke har set siden 2018. Her tænker jeg ikke kun på gårdagens kamp.

Hvis holdet fortsætter på denne måde, så kan det blive virkelig stort. Barcelona, City og Bayern kommer ikke til at have en chance. Man kan håbe at det ikke var en enlig svale.

Er der andre end mig der synes opslagene på Facebook er alt for morsomme? :) Her tænker jeg på dem med “God aften, Madridistas”, “God morgen, Madridistas” og “God eftermiddag, Madridistas.” Hvis man​ ikke har set dem endnu, så skal man gøre sig den tjeneste at besøge Madridista på Facebook og scrolle lidt ned.DeLaRed svaret på emne: #4 2 uger 4 timer siden

Kasillas post=135423 skrev:

DeLaRed post=135419 skrev:

Fondo_Sur post=135415 skrev:

Kiwes post=135414 skrev: ​Nu skal vi ikke lave en Barca og tro at vi er videre..for det er vi slet ikke endnu. 

​Har ærligt talt svært ved at se, hvordan Liverpool kan komme videre mod dette hold. Deres mål kom efter en ærgerlig tilfældighed. De var så ufarlige. 

​Helt rigtigt, men vi maa ogsaa erkende at Real ikke havde meget saft i benene efter 75. minut, lig saa dertil kun 3 dages pause og endnu 90 minutter mod Barca, saa kan vi sagtens se et Liverpool hold der kommer laengere frem paa banen mod et traet Real hold, for Zidane har jo ingen muligheder paa baenken, han blir noed til at spille med samme 11 spillere de naeste 2 kampe.


Hvordan ved vi at Real Madrid ikke havde saft i benene efter 75 minut? - Måske det var Real Madrid, der bevidst sænkede tempoet vedvidende, at 3-1 er tilstrækkelige taget i betragning af omstændigheder trods alt.

 

​Det kan vi natruligvis ikke vide, det har du ret i, det er dog min observation, og den bygger paa foelgende:
1. Havde Real virkelig haft energien, tror jeg naeppe at de havde tilladt Liverpool at smide saa mange bolde ind i feltet som de gjorde, Real er kloge nok til at vide at et hvilket som helst indlaeg kan havne i nettet paa rene tilfaeldigheder, og havde Liverpool scoret endnu et maal havde udgangspunktet i naeste uge set meget anderledes ud. 
2. Jeg mener vi har set tegn paa samme hos flere spillere siden starten af Marts (Sociedad og ATM kampene) og siden der har de fleste spillere faaet noget naer fuld spilletid (og hvis de ikke har har det vaeret pga skade), det jeg mener er at flere Real spillere (selvom de ikke ligger til at vinde en kamp) ofte begynder at se traette ud efter 70-75min, og da Zidane ikke har noget krudt paa baenken (der er paa samme niveua som dem der starter) saa bliver de fleste spillere tvunget til at spille alle 90 minutter, naesten hver uge. Her taenker jeg isaer paa Modric, Kroos, Vasquez, Benzema og Casemiro (lige paa naer kampen igaar har vi ogsaa de seneste uger set Mendy ikke tage alle tilbageloeb naar man naar kampens sidste 20 minutter, maaske er det bare fordi han ikke gider, men det kunne ogsaa ligesaa godt hver traetheds tegn)
3. Hvis vi kigger paa hvor mange minutter isaer vores midtbane spillere har spillet i 2021 saa ville det vaere underligt hvis de ikke var en smule traette, for hvis de nu ikke var, hvorfor skulle Madrid (og alle andre klubber) saa overhovedet investere i reserve spillere, hvis det var fysisks muligt at spille hver eneste kamp 90 minutter 1-2 gange om uge paa dette niveau uden at blive traet, hvorfor saa ikke bare have 11 sindsygt gode spillere plus 3 rigtig gode reserver (ifht til skader) og saa derfra bare fylde paa med Castilla talenter? Der er jo en grund til at de fleste spillere har brug for pauser og rotation.

Men du har ret, vi ved det ikke, imo er traethed dog en meget mere plausibel grund end at man bevist saenkede tempoet og gave Liverpool muligheden for at score deres 2. udebane maal.
Kasillas's profilbillede
Kasillas svaret på emne: #5 2 uger 14 timer siden

DeLaRed post=135419 skrev:

Fondo_Sur post=135415 skrev:

Kiwes post=135414 skrev: ​Nu skal vi ikke lave en Barca og tro at vi er videre..for det er vi slet ikke endnu. 

​Har ærligt talt svært ved at se, hvordan Liverpool kan komme videre mod dette hold. Deres mål kom efter en ærgerlig tilfældighed. De var så ufarlige. 

​Helt rigtigt, men vi maa ogsaa erkende at Real ikke havde meget saft i benene efter 75. minut, lig saa dertil kun 3 dages pause og endnu 90 minutter mod Barca, saa kan vi sagtens se et Liverpool hold der kommer laengere frem paa banen mod et traet Real hold, for Zidane har jo ingen muligheder paa baenken, han blir noed til at spille med samme 11 spillere de naeste 2 kampe.


Hvordan ved vi at Real Madrid ikke havde saft i benene efter 75 minut? - Måske det var Real Madrid, der bevidst sænkede tempoet vedvidende, at 3-1 er tilstrækkelige taget i betragning af omstændigheder trods alt.
 
DeLaRed svaret på emne: #6 2 uger 15 timer siden

Ramos4 post=135421 skrev:

DeLaRed post=135419 skrev:

Fondo_Sur post=135415 skrev:

Kiwes post=135414 skrev: ​Nu skal vi ikke lave en Barca og tro at vi er videre..for det er vi slet ikke endnu. 

​Har ærligt talt svært ved at se, hvordan Liverpool kan komme videre mod dette hold. Deres mål kom efter en ærgerlig tilfældighed. De var så ufarlige. 

​Helt rigtigt, men vi maa ogsaa erkende at Real ikke havde meget saft i benene efter 75. minut, lig saa dertil kun 3 dages pause og endnu 90 minutter mod Barca, saa kan vi sagtens se et Liverpool hold der kommer laengere frem paa banen mod et traet Real hold, for Zidane har jo ingen muligheder paa baenken, han blir noed til at spille med samme 11 spillere de naeste 2 kampe.

​Liverpool spiller for at overhovedet komme med i CL næste år, så de sparer ingen spillere i weekenden. Så meget trættere er vores spillere vel ikke. Vi spiller fem timer tidligere lørdag that's it.

​Jeg skal vaere helt aerlig at indroemme at jeg ikke har set meget til Liverpool i denne season, saa ved ikke helt om de ogsaa har de samme 11 spillere der spiller naesten alle kampe(paa deres baenk mener jeg dog der sidder et par spillere der spiller regelmaessigt, men maaske jeg tager fejl), men i Reals opstilling idag var det kun Militao der ikke har spillet paa det seneste resten af holdet har vaeret stort set faste startere siden nytaar, og det sidder tydeligvis i benene nu, og har gjort det i flere uger. Og faktum er Zidane har intet andet valg, han blir noed til at spille med samme opstilling da Fede foerst lige er kommet retur fra skade (er for risikabelt at starte ham imo) og resten af vores baenk er er vel knap nok et bundhold vaerdigt (paa naer rodrygo, men mener bare ikke han er bedre en Vini/Asensio i deres nuvaerende form og han mangler den defensive del af spillet i de store kampe). Jeg siger ikke at vi ikke har en rigtig god chance for at gaa videre, men tror vi kommer til at se et mere slidt Real hold i naeste uge, efter den mentale og fysiske energi det tager at spille en El Clasico....
Ramos4's profilbillede
Ramos4 svaret på emne: #7 2 uger 15 timer siden

DeLaRed post=135419 skrev:

Fondo_Sur post=135415 skrev:

Kiwes post=135414 skrev: ​Nu skal vi ikke lave en Barca og tro at vi er videre..for det er vi slet ikke endnu. 

​Har ærligt talt svært ved at se, hvordan Liverpool kan komme videre mod dette hold. Deres mål kom efter en ærgerlig tilfældighed. De var så ufarlige. 

​Helt rigtigt, men vi maa ogsaa erkende at Real ikke havde meget saft i benene efter 75. minut, lig saa dertil kun 3 dages pause og endnu 90 minutter mod Barca, saa kan vi sagtens se et Liverpool hold der kommer laengere frem paa banen mod et traet Real hold, for Zidane har jo ingen muligheder paa baenken, han blir noed til at spille med samme 11 spillere de naeste 2 kampe.

​Liverpool spiller for at overhovedet komme med i CL næste år, så de sparer ingen spillere i weekenden. Så meget trættere er vores spillere vel ikke. Vi spiller fem timer tidligere lørdag that's it.
Fondo_Sur's profilbillede
Fondo_Sur svaret på emne: #8 2 uger 15 timer siden

DeLaRed post=135419 skrev:

Fondo_Sur post=135415 skrev:

Kiwes post=135414 skrev: ​Nu skal vi ikke lave en Barca og tro at vi er videre..for det er vi slet ikke endnu. 

​Har ærligt talt svært ved at se, hvordan Liverpool kan komme videre mod dette hold. Deres mål kom efter en ærgerlig tilfældighed. De var så ufarlige. 

​Helt rigtigt, men vi maa ogsaa erkende at Real ikke havde meget saft i benene efter 75. minut, lig saa dertil kun 3 dages pause og endnu 90 minutter mod Barca, saa kan vi sagtens se et Liverpool hold der kommer laengere frem paa banen mod et traet Real hold, for Zidane har jo ingen muligheder paa baenken, han blir noed til at spille med samme 11 spillere de naeste 2 kampe.

​Ja, de blev trætte til sidst, men var der ikke også bare noget psykologisk i at forsvare den hjem til sidst? 

Holdet virker bare til at have rigtig god selvtillid. 
DeLaRed svaret på emne: #9 2 uger 15 timer siden

Fondo_Sur post=135415 skrev:

Kiwes post=135414 skrev: ​Nu skal vi ikke lave en Barca og tro at vi er videre..for det er vi slet ikke endnu. 

​Har ærligt talt svært ved at se, hvordan Liverpool kan komme videre mod dette hold. Deres mål kom efter en ærgerlig tilfældighed. De var så ufarlige. 

​Helt rigtigt, men vi maa ogsaa erkende at Real ikke havde meget saft i benene efter 75. minut, lig saa dertil kun 3 dages pause og endnu 90 minutter mod Barca, saa kan vi sagtens se et Liverpool hold der kommer laengere frem paa banen mod et traet Real hold, for Zidane har jo ingen muligheder paa baenken, han blir noed til at spille med samme 11 spillere de naeste 2 kampe.
Fondo_Sur's profilbillede
Fondo_Sur svaret på emne: #10 2 uger 15 timer siden

Kiwes post=135416 skrev:

Fondo_Sur post=135415 skrev:

Kiwes post=135414 skrev: ​Nu skal vi ikke lave en Barca og tro at vi er videre..for det er vi slet ikke endnu. 

​Har ærligt talt svært ved at se, hvordan Liverpool kan komme videre mod dette hold. Deres mål kom efter en ærgerlig tilfældighed. De var så ufarlige. 

​Mod Liverpool kan alting ske. De er det engelske Real Madrid i Europa og det skal vi ikke undervurderer.

Selvfølgeligt ikke, men Real Madrid skal ikke sammenlignes med Barca ;-)​
Chamartin's profilbillede
Chamartin svaret på emne: #11 2 uger 15 timer siden
https://pbs.twimg.com/media/EyUd2miXAAM3SLg?format=jpg&name=mediumFortjent sejr og den burde have været større. 
Der var ingen af de startende 11, der faldt igennem - faktisk var ingen af afløserne vel ikke i stand til at gøre det bedre end nogen af dem, de afløste. 
Er de lige så parate i næste uge, skal de nok klare sig igennem til semifinalen. Men der er ikke plads til nogen form for afslapning. 
Kiwes's profilbillede
Kiwes svaret på emne: #12 2 uger 16 timer siden

Fondo_Sur post=135415 skrev:

Kiwes post=135414 skrev: ​Nu skal vi ikke lave en Barca og tro at vi er videre..for det er vi slet ikke endnu. 

​Har ærligt talt svært ved at se, hvordan Liverpool kan komme videre mod dette hold. Deres mål kom efter en ærgerlig tilfældighed. De var så ufarlige. 

​Mod Liverpool kan alting ske. De er det engelske Real Madrid i Europa og det skal vi ikke undervurderer.
Fondo_Sur's profilbillede
Fondo_Sur svaret på emne: #13 2 uger 16 timer siden

Kiwes post=135414 skrev: ​Nu skal vi ikke lave en Barca og tro at vi er videre..for det er vi slet ikke endnu. 

​Har ærligt talt svært ved at se, hvordan Liverpool kan komme videre mod dette hold. Deres mål kom efter en ærgerlig tilfældighed. De var så ufarlige. 
Kiwes's profilbillede
Kiwes svaret på emne: #14 2 uger 16 timer siden
​Nu skal vi ikke lave en Barca og tro at vi er videre..for det er vi slet ikke endnu. 
DeLaRed svaret på emne: #15 2 uger 16 timer siden
Det var klart en af de staerkeste kampe i denne season fra Real side, isaer i 1. halvej. Omend det er tydeligt at se at der er alt for mange minutter i benene naar vi kommer hen over 1 times spil, det blir et problem de naeste 7 dage.

Til forummets kritikkere af Asensio idag, come on, han scorer et maal, og laver et kaempe defensivt arbejde hvor han flere gange er nede i eget felt og hente bolden, samt altid stoetter op omkring LV paa back'en. Det er soegt hvis man klandre ham for en skidt kamp!

Og saa lige til alle Zidane haters, isaer dem der har oensket Klopp i Madrid, nu er det 2. kamp i traek hvor Zidane vinder det taktiske spil mod Klopp, formations skiftet fra 433 til 451 (med/uden bold) fungere upaaklageligt idag, og det var en af noeglerne til at holde Liverpool helt ude af kampen i de foerste 45 minutter. Det er ok man ikke kan lide Zidane, men historien om at han ikke kan noget taktisk er bare alt for gammel!
Real HWL's profilbillede
Real HWL svaret på emne: #16 2 uger 16 timer siden
​Spiller vi sådan her på lørdag, så vinder vi.
Fondo_Sur's profilbillede
Fondo_Sur svaret på emne: #17 2 uger 16 timer siden
Liverpool var jo skrald.
9eren's profilbillede
9eren svaret på emne: #18 2 uger 16 timer siden
Espiritu Alfredo di Stefano
Lars1991 svaret på emne: #19 2 uger 16 timer siden

Bismo post=135407 skrev: Stor ros til Nacho og Mili forresten. De har været solide. Mendy ligeså.


Ja men Militao har stadig haft 3 fuldstændig hasarderet afleveringer. Men ellers har han været solid og det jo tydeligt han er en fremragende duel-spiller.
JesperThomsen svaret på emne: #20 2 uger 16 timer siden
​Wauw tiden snegler sig af sted! 
Bismo svaret på emne: #21 2 uger 16 timer siden
Stor ros til Nacho og Mili forresten. De har været solide. Mendy ligeså.
Kiwes's profilbillede
Kiwes svaret på emne: #22 2 uger 16 timer siden
​Lad os tage Vini ud, han ser træt ud. Ind med Isco måske.
madrid2000's profilbillede
madrid2000 svaret på emne: #23 2 uger 16 timer siden
​Hvorfor skal vi sælge Finicious når han virker sådan en rigtig klub man. Det er ikke Håland eller Mbappe der kommer til at juble som ham. Han kunne godt bære den klubkultur videre hans landsmand fra Brasilien har været god til at bære.
Kroos's profilbillede
Kroos svaret på emne: #24 2 uger 16 timer siden
PSG kan få Vinii for Mbappe og 343 mil euro vores vej.
longwind's profilbillede
longwind svaret på emne: #25 2 uger 16 timer siden
Hvis Vini kan bygge ovenpå den her kamp så kunne man jo næsten gå hen og få håbet for ham tilbage.

Sikke en indsats!

BEMÆRK! Vi bruger cookies.

Ved at benytte hjemmesiden accepterer du, at der gemmes cookies på din computer. Læs mere

Jeg er indforstået

Hvorfor informerer vi om cookies?

Alle danske hjemmesider skal informere om cookies, der afsættes på brugerens udstyr. Informationen skal være i overensstemmelse med ”Bekendtgørelse om krav til information og samtykke ved lagring af og adgang til oplysninger i slutbrugeres terminaludstyr”.

Vi benytter cookies til:

  • Optimering af teknisk funktionalitet
  • Integration til facebook.com
  • Integration til vores annoncører, herunder Google AdSense

Ønsker du ikke at tillade cookies, kan du finde en vejledning her til at slette/slå dem fra i din browser. Vælger du at slette cookies, vil en del funktioner på madridista.dk ikke fungere hensigtsmæssigt for dig. Fx vil det ikke være muligt at logge på debatforum.