Referat: Athletic Club - Real Madrid 0-1, LaLiga, 37. spillerunde

Hermed følger referat af kampen mod Athletic Club, LaLiga, 37 spillerunde:

Kort opsummering af kampen:
Real Madrid sørgede for at bevare spændingen i topstriden efter en smal sejr på 0-1 ude mod Athletic Club. Det lignede i lang tid, at Real Madrid ville gå forbi Atlético Madrid i kampen om det spanske mesterskab, men Renan Lodi og Luis Suárez ville desværre det anderledes i bysbørnenes kamp mod Osasuna.

Zidane havde valgt at give genvalg til de spillere, der gjorde det så fornemt i torsdagens sejr på 1-4 ude mod Granada - Marvin Park som den eneste undtagelse, da han blev skadet i opgøret mod andalusierne efter en grim stempling af Machís. Det betød også, at Miguel Gutiérrez fik sin blot anden kamp fra start, men den opgave løste han igen forbilledligt, hvilket vi kommer ind på senere i dette lille referat. 

Real Madrid havde fint styr på begivenhederne i første halvleg, men omvendt havde madrilenerne rigtig svært ved at spille sig igennem til de helt store chancer, som for alvor kunne true Unai Simón i Athletic Clubs mål. Benzema og Rodyrgo kom frem til nogle sporadiske afslutninger, der aldrig voldte Simón problemer. 

Zidane brugte ikke pausen på at lave ændringer, om end holdet godt kunne have brugt et andet udtryk, men Real Madrid lykkedes alligevel med at finde lidt inspiration frem for godteposen og spille sig frem til en håndfuld afslutninger, hvor særligt Casemiros forsøg på overliggeren havde fortjent en anden skæbne. 

Asensio blev skiftet ind for Vini Jr. efter en lille time på klokken og det åbnede lidt op for mulighederne offensivt for Real Madrid. Forløsningen kom syv minutter senere, hvor Nacho dukkede op på en aflevering ind i feltet af Casemiro og helt bevidst fik sparket bolden i kassen via sit skinneben. 

Herefter trak Real Madrid sig længere tilbage og overlod mere af spillet til Athletic Club, hvorfor Asier Villalibre da også fik en fin mulighed i boksen, som han ikke kunne få ordentligt træf på. 

Det endte derfor med en sejr, tre point og et rødt kort til Raúl García og Real Madrid skal nu ud og gøre arbejdet færdig på lørdag, hvor Villarreal kommer på besøg og omvendt skal man håbe på, at Masip, Valladolids målmand, hiver sit livs præstation ud af handskerne samme dag, så afslutningen på dette vanvidseventyr af en sæson ender med, at mesterskabet ryger til den hvide del af Madrid.

Kampens spiller:
Miguel Gutiérrez fik kampens spiller efter torsdagens kamp mod Granada, og han får den også efter sin kamp mod Athletic Club. Det havde selv sagt være nemmere at smide den Nachos vej, fordi han scorede Real Madrids sejrsmål, men allestedsværende Gutiérrez på Real Madrids venstreback spillede forrygende igennem hele kampen mod baskerne, hvor han viste endnu flere prøver på sit offensive repertoire, sine egenskaber på bolde, sine driblekundskaber og sine defensive evner ditto, hvor han var dygtig til også at distribuere bolden ud af hjemmeholdets høje pres - det var en meget komplet kamp. Spørgsmålet er ikke så meget længere, om han har spillet Marcelo af holdet - spørgsmålet er snarere, om han ikke også snart har spillet Mendy af holdet? 

Kampens badebold:
Det er svært at hive en af de offensive spillere ud, men Vini Jr. står nok alligevel som det svageste led på dagen af Benzema, Rodrygo og ham selv. Han gjorde meget lidt rigtigt på den offensive side af bolden og lignede faktisk en spiller, der ikke havde lyst til at være på banen i store dele af den lille time han fik på grønsværen.

Perspektiverne frem mod den næste kamp:
Det er ret simpelt; Real Madrid SKAL vinde sæsonens sidste kamp. Villarreal gæster Alfredo di Stéfano lørdag aften, og her er en sejr påkrævet, hvis Benzema co. fortsat skal holde liv i det efterhånden meget minimale håb om det spanske mesterskab. Real Madrid kan nemlig ikke afgøre sagerne selv i den spanske liga. Atlético Madrid skal således også tabe point i deres kamp mod Valladolid, hvilket synes nærmest umuligt in mente sidstnævntes katastrofale form på det seneste. Håbet lever dog; Valladolid kan med en sejr stadig sikre sig overlevelse, hvorfor man må forvente, at de på intet tidspunkt kommer til at kaste håndklædet i ringen i kampen mod bysbørnene. 

Seneste artikler...

Annonce