Spændende sæson i vente for Galacticos

Det har været godt gang i transfervinduet i denne sommer over hele Europa, og det gælder selvfølgelig også for den bedste klub i verden, Real Madrid. Kongeklubben har været aktiv over sommeren, og det giver gode fornemmelser for de kommende mestre. Der har desværre også været et par markante afgange fra klubben, men med den nuværende trup er der gode muligheder for, at vi i år kan slå bykonkurrenterne fra Atletico og erobre mesterskabet.

Talentet der aldrig rigtig slog igennem på Bernabeu

Når klubberne er gode til at scoute de allerstørste talenter fra en ung alder og tilmed til en billig pris, kan det være lidt som at få free spins på et casino, som Katrine Olsson forklarer i denne artikel. Man får nemlig noget gratis (eller tæt på), som kan udvikle sig til at blive guld værd.

Messi er naturligvis et pragteksempel på et ungt supertalent, der gik fra ungdomsafdelingen og slog igennem på førsteholdet med stor succes. Vores egen Martin Ødegaard var ligeledes et fantastisk talent, da han med stor mediebevågenhed som kun 16 årig skrev kontrakt med Real Madrid i 2015.

Selvom han fik en god start på klubbens ungdomshold, blev det aldrig til det helt store gennembrud på Bernabeu. De fleste myndige år har nordmanden brugt i forskellige klubber rundt om i Europa på lejebasis.

Verdens dyreste nordmand

Det er blandt andet blevet til ophold i Heerenveen, Vitesse og Real Sociedad. Det seneste halve sæson har Ødegaard dog tilbragt hos Arsenal i England. Og de kunne tilsyneladende lide, hvad de så, for de tre parter er nemlig lige blevet enige om at sælge den 22-årige nordmand til London klubben for en pris på op mod 260 millioner kroner og en 4-årig kontakt til en værdi af i omegen af 35 mio. Den høje pris gør ham samtidig til den dyreste norske fodboldspiller nogensinde.

Selvom Ødegaard ikke var blandt de første i rækken af kandidater til en plads i Madrids startopstillingen, så er der stadig stor kamp om pladserne blandt de mange stjerner. Trods afgange fra Raphaël Varane og Sergio Ramos er fænomener som Modric, Tony Kroos, Eden Hazard og Jovic klar til at gøre det onde ved modstanderne.

Endelig en dansker til Real Madrid

Ikke siden Thomas Gravesen gjorde midtbanen til et frygtindgydende sted for modstanderne, har der ikke spillet danskere i Real Madrid. Men nu er det endelig sket igen. Det er dog ikke herreholdet, men det mindre kendte kvindehold, der får fornøjelse af en dansker i truppen.

Det er det unge kvindelandsholdtalent, Caroline Møller, der har fået æren af at optræde for Galacticos de kommende sæsoner. Møller kommer til den spanske hovedstad fra italienske Inter. Den 22-årige dansker skal hjælpe holdet med at fravriste FC Barcelona den absolutte førerposition i spansk kvindefodbold. Med danskerens talent og store evner med bolden er der gode muligheder for, at Femenino i år kan spille med om den helt gode placering.

Legenden Zidane er væk

Det blev også til en udskiftning i trænersædet i dette transfervindue. Den tidligere succesfulde spiller og træner for Real Madrid, Zinedine Zidane, valgte efter en skuffende sidste sæson at indlevere en opsigelse denne sommer. Den tidligere tredobbelte Champions League vinder erstattes af den erfarne Carlo Ancelotti. Den italienske stjernetræner forlader dermed engelske Everton før tid, for at overtage den varme stol på allerhøjeste niveau i Madrid.

Med tilgangen af den kendte træner og en flok nye stærke spillere i truppen, er det lagt i kakkelovnen til en meget spændende sæson, hvor både mesterskabet og Champions League pokalen er inden for rækkevidde. Det bliver uden tvivl en meget interessant sæson, vi går i møde.

Seneste artikler...

Annonce