Zidanes ’sorte får’ kæmper sig sjældent tilbage i varmen

For nylig udtalte Dani Ceballos, at han ikke havde talt med Real Madrids cheftræner, Zidane, siden han tog Arsenal på en lejeaftale. Det er flere steder blevet tolket som et bevis på et dårligt forhold til de to, selvom det er muligt, at det nærmere er Zidanes valg ikke at have kontakt til andre end sine nuværende spillere. Ikke desto mindre har det været tydeligt, at Ceballos er en blandt flere spillere de senere år, som har haft problemer med at kæmpe sig ind i varmen hos Zidane.

Ud over Ceballos har spillere som Álvaro Morata og Mateo Kovacic i forrige sæsoner haft svært ved at vinde franskmandens tillid. Morata vendte tilbage til Real Madrid før 2016-17-sæsonen efter opholdet i Juventus, og selvom han scorede 20 gange, havde han, som holdets reserveangriber har for vane, svært ved at få spilleminutter foran Karim Benzema.

Både Morata og Kovacic var vigtige bestanddele af det såkaldte B-hold, der dengang var afgørende for, at Real Madrid vandt det spanske mesterskab, mens den normale startellever gjorde rent bord i Champions Leauge. Kovacic havde også svært ved at få regelmæssig spilletid, hvor han stod i skyggen af Casemiro, Kroos og Modric, og han endte med af tvinge sin lejeaftale med Chelsea igennem, som senere blev til et salg.

I den nuværende trup har Zidane fortsat to spillere, som han åbenlyst ikke har tiltro til, nemlig James Rodríguez og Gareth Bale. Det var allerede tydeligt i sommers, at den franske cheftræner ihærdigt ønskede at afhænde de to spillere, og eftersom ingen af dem har formået at overbevise ham om andet, vil Real Madrid igen forsøge at skille sig af med dem i det kommende transfervindue.

Seneste artikler...

Annonce